Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Problemer på ungdomskolen - Nå kommer vidergående


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg skal prøve å korte ned alt det jeg skal si.

Jeg er nå 16 og skal på vidergående men fortvilelsen er stor.

Det har gått tre år gjennom ungomskolen å det har IKKE vært noe kjekt i det hele tatt.

 

To stk. i klassen min synes det var festelig å plage meg. Fysisk mobbing som å hykke meg ned eller svake slag i armen eller på andre deler av kroppen. Det var ikke nok med det, for frekke kommentarer kom også.

Det har gått på både vanlige "frekke" kommentarer eller noen ganger sexuel trakasering.

 

Dette foregikk hver dag i to år. Lærerene så ikke noe. Det var et helvete å gå på skolen. I starten tok jeg det som tull men det ble bare verre og veldig deprimerene ettersom det gjenntok seg dag inn og dag ut.

 

Jeg gikk to år med dette. (Helt til slutten av 9. klasse) og mange ganger komm tanken om selvmord inn men det gikk raskt fra meg igjenn. Siden jeg var så veldig deprimert og ble mobbet hver dag.

 

Så ble det ikke akuratt så mye skolearbeid. Det var heler "yes" nå var den helvetes skole dagen over å nå kan jeg få litt fred og ro.

 

Karakterene ble ikke bra og det gikk helt til slutten av 9.klasse føre jeg sa noe. Å da reagerte det. Jeg hadde samtaler med inspektøren og det byttet klasse på meg. Alt ble mye bedre.

 

Men det var bare det siste åre. Mye var tapt på det to årene som hadde gått. Jeg klarte å bygge opp selvtiliten min litt på det åre men ikke nok til at jeg gjorde alt jeg kunne for å få best mulig karakter.

 

Nå står jeg her igjenn med karakterer som gjør at jeg ikke kan komme inn på den skolen jeg vil og heler kansje ikke den linja jeg ville. Når jeg begynte i 10. klasse og fikk litt ro i sjelen så fant jeg ut at jeg var teoretiker og ikke praktiker. Læreren mente jeg burde søke allmen og det gjor jeg.

 

Men jeg kommer ikke inn og kansje kommer jeg inn på allmenn men ikke på den skolen jeg vil. Nå står jeg her, å nå er det jeg som må ta betalingen for at jeg har blitt mobbet.

 

Jeg hadde hatt mye bedre karakterer om jeg hadde vært mobbefri hele ungdomskolen og det er rart at lærerene ikke har sett noe? Det komm bare med: Nei, jeg tror dem har vært smart å sjuler det.

 

Med andre ord, det gja FAEN i meg. Så her står jeg, helt fortapt, ingen bryr seg.

Viss jeg ikke kommer inn på den skolen jeg vil på allmen linje tar jeg livet mitt.

 

Jeg vil ikke sitte å leve med at jeg kunne kommet inn der viss jeg var fri for mobbing. Da vil jeg heler ta livet mitt. Hva rettigheter har jeg her? Hva kan jeg gjøre? Jeg står som nummer 30 å noe på skolen jeg vil inn på.

 

Så kan jeg vel oppsumere litt om 10. klasse åre. Jo, det var veldig kjekt. Gode elever. Elever som ville gjøre noe for livet og ikke fult av idioter. Jeg hadde faktisk hatt tre i muntlig norsk i 8 og 9 klasse for jeg aldri sa noe. I 10ende var det faktisk første gang jeg snakket hver time. Stilte og svarte på spørsmål og hadde innhold i det jeg sa.

 

Alikevell fikk jeg tre. Jeg gadd ikke klage for jeg var for deprimert når jeg fikk standpunkt-karakterarke. Jeg spurte norsk læreren og hun sa jeg ikke hadde innhold når jeg snakket.

 

Det samme var det i gymen. Jeg var virkelig med å prøvde men alikevell fikk jeg tre. Jeg synes lærerene skal se forbedringen jeg har gjort å det hadde ikke vært noe galt i om det hadde gitt med bedre etter alt jeg har vært igjennom.

 

Når en jente som går i samme klasse som meg fikk 3 og 3+ på alle norsk tekstene og sa: Åårk, jeg tar selvmord viss jeg ikke får fire i norsk alså. Så fikk hun fire.

 

Jeg synes alt er så urettferdig. Kan dere hjelpe meg med dette? Hva synes dere?

 

På forhånd tusen takk for hjelp :):):):):):)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, du kan desverre ikke gjøre noe for å tvinge deg inn på førstevalget ditt.

 

Videregående er ganske lik ungdomsskolen, du får nye klassekamerater, nye lærere, nye elever som er eldre enn deg og nye fag.

 

Jeg så ikke så mye jobbing det første året på videregående, da er ofte alle nervøse og ingen tør å være bøller, siden det finnes elever som er langt eldre enn en førsteklassing. Det kan du trøste deg med, skaff deg venner(folk i klassen sin) på førsteåret og du klarer deg fint :)

Lenke til kommentar

Det er heller ikke noe vanskelig a komme inn pa allmenne fag, ihvertfall ikke her i Bergen.

 

Jeg har allmenne fag, og iar fikk jeg 3.4 i snitt. Men kom inn til neste ar ogsa. (Men det har vel noe med at jeg gikk forrige aret der ogsa (selv om de sa at vi ikke hadde storre sjange for a komme inn igjen) )

 

Jeg var veldig god pa ungdomskolen faktisk, hadde 11 5ere, og ergrer meg egentlig for at jeg ikke tok "yrkesrettet opplaering"

Lenke til kommentar

Allmen var mitt første valg, viss jeg ikke kommer inn på det tre skolene.

Prøver da systeme å søke videre på andre skoler med allmen for å finne en plass til meg? Trodde alltid at systeme prioviterte første valge først.

 

Viss noen har synspunkter om det jeg skrev i starten ta det med.

Lenke til kommentar

Hei.

Først og fremst kan du ikke gå inn med den innstillingen når du starter på VGS, veit det kanskje høres lette sagt en gjort. Men nå starter du helt på nytt. Nye folk, fag, lærer og holdninger. Kan si det sånn at på skolen jeg gikk var det ikke mye mobbing, var noen få personer som ikke klarte å fatte at mobbing ikke hører hjemme, så de ble fort hatet av de fleste.

 

Men nå kjenner jeg ikke deg som person, så kan være vansklig å hjelpe deg. Men jeg kjenner en som også ble mobbet på ungdomsskolen, men etter VGS er han utrolig populær. Det er ikke så veldig mye som skal til.

- Endre klesstil (litt etter dagens stil)

- Være sosial

- Ikke vær tøff i trynet

- Skaff deg en god vennekrets.!

 

Men jeg sier ikke at du skal endre personlighet eller hvordan du er som person, det blir bare utrolig teit! Man klarer ikke å være en helt annen person enn det du er! Du er deg, sånn skal du søren meg være også!!

 

Det med skole valget er ikke bare bare, jeg måtte prøve ut en taktikk som fungerte ganske så bra for meg.. Tok to linjer jeg viste jeg ikke kom inn på også valge jeg allment fag og en skole, den skolen jeg ville inn på.. Funket smurt det, men veit ikke om dette kanskje har blitt endret nå.. Husker at min lærer sa at dette ikke fungerte, men tok sjansen :).

 

Men det hjelper dessverre ikke å snakke med kommunen eller skolen, de gir plenty i det du har å si, ganske sikker på det ihvertfall.. Så du må nok nesten ta det du kan komme inn på, men husk at ting kan endre seg.. Kan hende at du får tilbud fra skolen du nettopp vil inn på når skoleåret har startet. Veit det er utrolig kjipt å ikke komme inn på det du ønsker, men sånn er livet, dessverre.. Man kan ikke alltid få det sånn som man vil =/

 

Men gutt, ikke syns synd på deg selv, da blir alt bare værre.. Veit at du har hatt det tøft, men om du skal gå rundt å tenke på dette konstant, har du et lite problem. Ta dag for dag, kan nesten garantere deg at livet på VGS er langt ifra det samme som det var på ungdomsskolen!

 

--------------------------------------------

Om du føler deg truffet på en negativ måte, er dette ikke meningen. Prøver så godt jeg kan å hjelpe, må nesten være litt tøff i tonen da.. Håper at du kan ta noe av det jeg har skrevet med deg videre :)

Endret av eikum
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei. Vil si at jeg har for øyeblikket kommet inn på idrett. Å står på nummer 12 på venteliste på den skolen jeg ville inn på. (Allmen). Dette er nå som andre opptake er gjennomført. Da er det vel små marginer for at jeg kommer inn i det hele tatt da?

 

Idrett søkte jeg bare for det er noe lignenes allmen. Men jeg synes at det jeg skrev ovenfor er god nok grunn for at det kan presse meg inn på skolen.

 

Nytter det å forklare situasjonen i en mail og sende det til inntakskontoret?

 

På forhånd takk for svar :)

Lenke til kommentar

Når du begynner på vgs så ligg lavt de første ukene, du kan heller komme sterkere tilbake senere. Det du gjør de første ukene vil bestemme hva som skjer videre.

 

Tenk på hvordan klær du har, se ut som en "average joe". Ha noen jeans, noen kule t-skjorter osv. . Kjøp deg et par kule sko, ikke fra skoringen eller noe. Ha kuleklær er viktig for førsteinntrykket, men ikke altfor kule. Vet du ikke hva du skal kjøpe? Bare kopier stilen til en eller annen fyr som du ikke ser så ofte. Mange folk gjør det :dribble:

 

Ikke snakk så "nerdete", tenkte bare på det når du skrev: "jeg er en teoretiker og ikke en praktiker". Sånne setninger kan man legge igjen hjemme.

 

Alle problemer du har som kan gjøres noe med prøver du å fikse

 

Eksempel har du...

...Kviser bruk hudvann ol. Er problemet stort gå til hudlege.

...Briller bruk linser hvis det er mulig

...Altfor hvit hud ta noen timer med solarium.

Også videre.

 

Og når du begynner på skolen ikke stress med noe, hver så avslappet som mulig. Ha mer selvsikkerhet en det du egentlig har. Bare husk å ikke bli for selvsikker på damene, de kommer etterhvert med mindre du ser ut som Brad Pitt.

 

Det var liksom en liten guide da :closedeyes:

 

Men hva er grunnen til at du ble mobbet. Ikke hver redd for å fortelle det her.

Hvis du går nærmere på hva som er problemet så kan vi kanskje hjelpe mer.

 

Siste avsnitt:

Selvmord er ikke så lurt da vil du jo dø.

Du bor i verdens beste land og er bare 16år, husk også at den verste tiden for mange er i puberteten.

 

:yes:

Lenke til kommentar
Hei. Jeg skal prøve å korte ned alt det jeg skal si.

Jeg er nå 16 og skal på vidergående men fortvilelsen er stor.

Det har gått tre år gjennom ungomskolen å det har IKKE vært noe kjekt i det hele tatt.

 

To stk. i klassen min synes det var festelig å plage meg. Fysisk mobbing som å hykke meg ned eller svake slag i armen eller på andre deler av kroppen. Det var ikke nok med det, for frekke kommentarer kom også.

Det har gått på både vanlige "frekke" kommentarer eller noen ganger sexuel trakasering.

 

Dette foregikk hver dag i to år. Lærerene så ikke noe. Det var et helvete å gå på skolen. I starten tok jeg det som tull men det ble bare verre og veldig deprimerene ettersom det gjenntok seg dag inn og dag ut.

 

Jeg gikk to år med dette. (Helt til slutten av 9. klasse) og mange ganger komm tanken om selvmord inn men det gikk raskt fra meg igjenn. Siden jeg var så veldig deprimert og ble mobbet hver dag.

 

Så ble det ikke akuratt så mye skolearbeid. Det var heler "yes" nå var den helvetes skole dagen over å nå kan jeg få litt fred og ro.

 

Karakterene ble ikke bra og det gikk helt til slutten av 9.klasse føre jeg sa noe. Å da reagerte det. Jeg hadde samtaler med inspektøren og det byttet klasse på meg. Alt ble mye bedre.

 

Men det var bare det siste åre. Mye var tapt på det to årene som hadde gått. Jeg klarte å bygge opp selvtiliten min litt på det åre men ikke nok til at jeg gjorde alt jeg kunne for å få best mulig karakter.

 

Nå står jeg her igjenn med karakterer som gjør at jeg ikke kan komme inn på den skolen jeg vil og heler kansje ikke den linja jeg ville. Når jeg begynte i 10. klasse og fikk litt ro i sjelen så fant jeg ut at jeg var teoretiker og ikke praktiker. Læreren mente jeg burde søke allmen og det gjor jeg.

 

Men jeg kommer ikke inn og kansje kommer jeg inn på allmenn men ikke på den skolen jeg vil. Nå står jeg her, å nå er det jeg som må ta betalingen for at jeg har blitt mobbet.

 

Jeg hadde hatt mye bedre karakterer om jeg hadde vært mobbefri hele ungdomskolen og det er rart at lærerene ikke har sett noe? Det komm bare med: Nei, jeg tror dem har vært smart å sjuler det.

 

Med andre ord, det gja FAEN i meg. Så her står jeg, helt fortapt, ingen bryr seg.

Viss jeg ikke kommer inn på den skolen jeg vil på allmen linje tar jeg livet mitt.

 

Jeg vil ikke sitte å leve med at jeg kunne kommet inn der viss jeg var fri for mobbing. Da vil jeg heler ta livet mitt. Hva rettigheter har jeg her? Hva kan jeg gjøre? Jeg står som nummer 30 å noe på skolen jeg vil inn på.

 

Så kan jeg vel oppsumere litt om 10. klasse åre. Jo, det var veldig kjekt. Gode elever. Elever som ville gjøre noe for livet og ikke fult av idioter. Jeg hadde faktisk hatt tre i muntlig norsk i 8 og 9 klasse for jeg aldri sa noe. I 10ende var det faktisk første gang jeg snakket hver time. Stilte og svarte på spørsmål og hadde innhold i det jeg sa.

 

Alikevell fikk jeg tre. Jeg gadd ikke klage for jeg var for deprimert når jeg fikk standpunkt-karakterarke. Jeg spurte norsk læreren og hun sa jeg ikke hadde innhold når jeg snakket.

 

Det samme var det i gymen. Jeg var virkelig med å prøvde men alikevell fikk jeg tre. Jeg synes lærerene skal se forbedringen jeg har gjort å det hadde ikke vært noe galt i om det hadde gitt med bedre etter alt jeg har vært igjennom.

 

Når en jente som går i samme klasse som meg fikk 3 og 3+ på alle norsk tekstene og sa: Åårk, jeg tar selvmord viss jeg ikke får fire i norsk alså. Så fikk hun fire.

 

Jeg synes alt er så urettferdig. Kan dere hjelpe meg med dette? Hva synes dere?

 

På forhånd tusen takk for hjelp :):):):):):)

9046762[/snapback]

 

 

Veldig kjedelig situasjon du er i, men videregående oppleves mildt sagt som en revolusjon for alle :p

 

Jeg går selv i 2. klasse allmenn, skal begynne på 3. til høsten.

 

På ungdomskolen var der en del plagsomme mennesker, men jeg ble aldri mobbet.

 

 

På videregående oppfører de fleste seg mer modent enn på ungdomskolen, det er omtrent som natt og dag.

 

Å ta livet av seg er den lette løsningen, men hvorfor gjøre det når videregående ikke er likt ungdomsskolen i det hele tatt? Dessuten, allmenn = studiekompetanse, det får du fra idrett også. Et grunnkurs er et grunnkurs. (etter gamle læreplanen var det hvertfall slik). Poenget mitt er at du ikke BLIR NOE av å gå allmenn. Det blir du heller ikke av å gå idrett. (prøver å oppmuntre deg litt, vet ikke om det virker :x)

I alle fall kan er idrettslinjen like mye verd som allmennlinjen, DERSOM du har de nødvendige fagene for å komme inn på videre utdanning. Altså, dersom du får tatt matte MX\ biologi\fysikk etc, så er Idrett like mye verdt rent teoretisk, som allmenn.

 

Dvs, gå idrett om det er det du kommer inn på, og gjør det beste ut av det.

Prøv å gjøre som en eller annen sa, få deg klær som er "in", prøv å ikke støte deg selv ut, prøv å være utadvendt, så burde videregående gå som en lek.

Har selv hatt problemer med selvtilliten, satt mye inne og spillte, og det som verre er, jeg spilte WoW en periode (uff).

Nå er jeg den som har fest omtrent hver helg, jeg har en MASSIV vennegjeng, sikret plass på russebil (1 av de tre som er "sjef" på russebilen :p), jeg trener 3-4 ganger i uka på treningsstudio, og damer er ikke noe problem, selv om jeg ikke har noe på gang for øyeblikket :)

 

Om jeg kan gjøre det, FINS det ingen grunn til at du ikke kan gjøre det.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
Når du begynner på vgs så ligg lavt de første ukene, du kan heller komme sterkere tilbake senere. Det du gjør de første ukene vil bestemme hva som skjer videre.

 

Tenk på hvordan klær du har, se ut som en "average joe". Ha noen jeans, noen kule t-skjorter osv. . Kjøp deg et par kule sko, ikke fra skoringen eller noe. Ha kuleklær er viktig for førsteinntrykket, men ikke altfor kule. Vet du ikke hva du skal kjøpe? Bare kopier stilen til en eller annen fyr som du ikke ser så ofte. Mange folk gjør det :dribble:

 

Ikke snakk så "nerdete", tenkte bare på det når du skrev: "jeg er en teoretiker og ikke en praktiker". Sånne setninger kan man legge igjen hjemme.

 

Alle problemer du har som kan gjøres noe med prøver du å fikse

 

Eksempel har du...

...Kviser bruk hudvann ol. Er problemet stort gå til hudlege.

...Briller bruk linser hvis det er mulig

...Altfor hvit hud ta noen timer med solarium.

Også videre.

 

Og når du begynner på skolen ikke stress med noe, hver så avslappet som mulig. Ha mer selvsikkerhet en det du egentlig har. Bare husk å ikke bli for selvsikker på damene, de kommer etterhvert med mindre du ser ut som Brad Pitt.

 

Det var liksom en liten guide da :closedeyes:

 

Men hva er grunnen til at du ble mobbet. Ikke hver redd for å fortelle det her.

Hvis du går nærmere på hva som er problemet så kan vi kanskje hjelpe mer.

 

Siste avsnitt:

Selvmord er ikke så lurt da vil du jo dø.

Du bor i verdens beste land og er bare 16år, husk også at den verste tiden for mange er i puberteten.

 

:yes:

9182942[/snapback]

 

Jeg ble aldri mobbet for noe spesielt. Jeg ble bare enkelt et offer og etter vært som ukene gikk ble jeg surere og surere. Jeg er heler ikke glad i fysisk aktivitet det er derfor jeg vil gå allmen. Idrett søkte eg bare for det er noe som "ligner" allmen. Nå sjekket jeg nettop søknaden å hadde ventenummer 36 først. Nå står jeg som nummer 8. Hva skjer videre nå? Kan jeg fremdeles komme inn?

 

Situasjonen min ble som sakt hjelpet i slutten på 9 klasse av inspektøren. Men det var allikvel alt for sent. Jeg har forklart situasjonen om skolen til han. Å han sier han tror jeg vil komme inn. Ellers så sko han snakke me rådgiver å ordne noe :hmm:

 

Hvordan tror dere jeg liger ann?

Endret av cocke50
Lenke til kommentar

Husk at det er ett tredje inntak dagen etter at skolen begynner, i tilfelle folk ikke dukker opp og skal andre steder og sånt.. Det er mange som jeg kjenner som har måtte begynne ett sted, men etter å ha gått der kun noen uker så fikk de komme over dit de ville. Hvertfall 5 folk jeg kjenner har byttet linje/skole etterhvert i semesteret.

Hvis du står på 8. plass nå så ville jeg tro du fortsatt har sjangs :)

Lenke til kommentar
Du har kommet 28 plasser frem i køen, kun 8 igjen. Det er 10 dager igjen til inntaket.

Det går nok akkurat, hvis ikke så får du sikkert bytte til almen fra idrett. Hvis det er samme skole du har søkt idrett og almen på. Hvilken skole er det btw?

9184272[/snapback]

 

10 dager igjen til inntake? Ja, for øyeblikke er der en dag igjen å svare på.

Får jeg vite etterpå hvordan jeg liger ann? kan jeg eventuelt ringe inn?

 

Eller må jeg vente til skolestart.

 

Takk for hjelp :)

Lenke til kommentar

og gå på idretts linja kan være det som skal hjelpe deg, for å komme opp igjen:=)

 

selv om du ikke er en fyr som liker idrett, så finner du sikkert noe du er glad i.

husk å vær deg selv, og ikke prøv for mye. ta det heller som det kommer, så får du mange venner, og sikkert mange gode venner og :yes:

 

 

så når du har gått i klassen, ei stund så kan du kanskje begynne å gå på fester eller noe..

men du er sikker intresert i data, siden du er medlem her på forumet??

så prøv å finn noen som har samme innteressen som deg å heng med de, du finner alltid en i klassen som har samme interesse som deg, så begynn å gå med han og ta det deretter

Lenke til kommentar

Redd for å bli teaset?

 

 

De som blir teaset, mobbet ol. er de som nesten er redd for det.

 

Ikke vis at du er noe mindre verdt enn andre, men ikke bli for innpåslitsom heller..

 

 

Finn deg venner, GODE venner.

 

 

Ikke sitt der du tror folk ikke ser deg fordi det er best, det er det absolutt ikke.

 

Det er som er bra på videregående er at folk er blitt mere voksne og at det er en venn for alle. På videregående finner du nok noen som er like som deg :)

 

Om noen plager deg, klin til dem og få heller juling etterpå :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...