Gå til innhold

Hvilket IS objektiv til eos 350d?


Anbefalte innlegg

Har nå tatt steget inn i speilrefleks verdenen med innkjøp av canon eos 350d (oppgraderer fra powershot s3 is), og føler meg mildt sagt forvirret når det kommer til objektiver :blush:

 

For en ide av bruksområde jeg trenger objektiv til, her er noen av bildene jeg har tatt med canon powershot s3 kamera:

 

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...98/august03.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...4/avensis13.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...4/avensis21.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...4/avensis11.jpg

 

Liker skarphet & dybde - få med mest mulig detaljer fra både tingen jeg tar bilder av, og bakgrunnen. Fotograferer en del i dårlig lys, men da med stativ så IS vil ikke ha så mye betydning for akkurat det. Men greit og ta med i vurderingen at objektivet burde klare situasjoner med dårlig lysforhold.

 

Trenger ikke ett objektiv med (stor) zoom, da jeg mye mer foretrekker og posisjonere meg selv til en grei avstand fra hva enn jeg tar bilder av - enn og bruke zoom. Skal ikke ta bilder av noe langt unna heller - bare avstander som bildene linket til over viser. Mye mer enn zoom trenger jeg ett objektiv som klarer bilder som f.eks:

 

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...2004/vask01.jpg

 

Vil jeg være HELT på jordet hvis jeg tror "Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM" objektivet vil være tingen for meg?

 

Noen bedre forslag? Er som sagt helt på jordet når det gjelder objektiv :blush:

 

Pris: MAX 5-6000kr (helst mindre :D)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM er nok løsninga,

har selv et Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM og merker at f4-5,6 blir fort mørkt hvis du ikke bruker blits og f/2.8 over hele linja er kjekt å forholde seg til.

 

17-55mm er vel "Normalzoom" om jeg ikke tar feil,

så EF 28-135mm er vel løsninga om du vil ha et relativt stort zoom-område

Lenke til kommentar

ef 17-55 f/2.8 koster vel rundt 8000. En billigere variant er tamrons 17-50 f/2.8 som er svært populær. Dersom du bruker mye stativ trenger du strengt tatt ikke så mye lysstyrke dersom tingen du tar bilde av står i ro (feks biler), så det kan du jo tenke på.

 

Har forøvrig ingen kjenskap til obj du foreslo selv. Dersom du vil ha dybde er vidvinkel bra. Teleobjektiver trekker bkgrunnen nærmere forgrunnen.

Lenke til kommentar

Det er mange som ser ut til å tro at et enkelt EV-trinn skal gjøre underverker i dårlig lys. Huske at i mange tilfeller vil det kun bety forskjellen på 1/10s og 1/20s, noe som langt fra er den effekten mange tror de vil oppnå.

Da er det ofte mer effektivt med f/4 og IS, som tross alt gjør det mulig å holde kamera stødig med hele 3 EV-trinn mindre lys.

Lenke til kommentar

Jeg kan varmt anbefalt Canon 17-55 f/2.8, men er som andre skriver, noe dyr.. :dontgetit:

 

Jeg har også hatt Canon 17-85 f/4-5.6 og kan varmt anbefale denne også. Etter mitt syn er det et skarpt og godt objektiv som passer godt til Canon 350D. Du tar jo mest bilder av ting som står stille, og du vil normalt ikke trenge så veldig stor blender til en hver tid.

 

Canon 17-85 får du brukt for ca 3500,-, da ofte med solblender og UV filter.

 

Et annen godt objektiv som sikkert kan være kuult for bilbilder kan være Canon 10-22mm, evt. Sigma 10-20mm f/4-5.6. Ingen av disse har IS, men dersom du bruker stativ, er du allikevel på den sikre siden.

 

Glenn

Lenke til kommentar

Har tatt en runde rundt og sjekket priser + omtaler, og sett eksempler på bilder tatt med noen av objektivene.

 

Likte veldig godt hvordan bildene ble med "Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM" objektivet. VELDIG godt. Men det har ikke IS, er bitte litt over kanten av hva jeg hadde tenkt og bruke av penger - og er kanskje ikke noe "all round" objektiv.

 

Av de jeg finner med IS, så virker det som "Canon EF-S 17-85 F4-5,6 USM IS" vil være beste valget med pris og de gode omtalene objektivet får. Skulle ønske hendene var litt stødigere så jeg slapp og tenke på IS, men jeg trenger det rett og slett. Gikk fra kamera uten IS (50 av 100 håndholdte bilder var klare) til kamera med IS (90 av 100 var klare) så statestikken er klar for min del.

 

Hvis noen har ett bedre forslag vil jeg gjerne høre om det.

 

Må prioritere ett objektiv som kan best mulig erstatte kit linsa akkurat nå, da pengene ikke strekker til flere linser.

Endret av mar1u5
Lenke til kommentar
Likte veldig godt hvordan bildene ble med "Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM" objektivet. VELDIG godt. Men det har ikke IS, er bitte litt over kanten av hva jeg hadde tenkt og bruke av penger - og er kanskje ikke noe "all round" objektiv.

9055435[/snapback]

Jeg tror ikke at de fleste ville se på 10-22mm som et alternativ til 17-55mm eller 18-85mm. De dekker svært forskjellige behov og de fleste ønsker vel å ta mest bilder rundt 30mm *0.5 til 2.

 

Ellers så er vel ikke behovet for IS like stor på en vidvinkel (som 10-22mm) siden en gitt kameraristing gir mye mindre utslag. For min del er begrensende faktor på lukketid på vidvinkel ofte motivets bevegelse, ikke kameraets bevegelse, og da nytter ikke IS.

 

For tele er situasjonen motsatt så lenge man ikke bruker stativ vil ustabilt kamera mye fortere gi motion blur.

 

-k

Lenke til kommentar

Takker begge to. Er en del og sette seg inn i :hmm:, men gøy er det! Sparker meg selv litt for og ikke ha begynt med speilrefleks før :blush:

 

Var ute og testet kamera for første gang i går (med kit linsa!) og fomla og fikla. Glemte og stille blender, lukkertid, fant ikke ut hvordan jeg skulle zoom'e :blush: Mildt sagt bare rot :D Ble ett par bilder kjapt og galt.

 

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...iverse/test.jpg

(skulle VIRKELIG ønske de trærne ikke hadde vært der!)

 

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...4/avensis31.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v398/mar...4/avensis30.jpg

(ble tatt rundt 22-23:00 i går kveld - testet hvordan det var og fotografere i dårlig lys)

 

Gleder meg til jeg har bedre kontroll over kamera, og ikke minst nå fremover hvor jeg har den nye linsa :love: Har helt klart sett lyset, og skjønner endelig hvorfor så mange har maset på meg om og kvitte meg med kompakt kamera og oppgradere til speilrefleks :thumbup:

Endret av mar1u5
Lenke til kommentar

Er 17-55 for dårlig byggekvalitet på? Jeg har aldri eid et L-objektiv, så magnesiumhuset har jeg aldri kjent følelsen av..hehe

 

Finnes det forresten en god tråd på det objektivet? Noen som vet? Jeg vurderer iallefall dette objektivet mest etter 2mnd surfing på aktuelle andre kandidater(åpenbart 17-40L som konkurrent).

Lenke til kommentar
Hmprf... Etter 1 dag og 672 bilder så har IS'n på canon 17-55 linsa begynt og bråke :no: Høres ut som det er en bitteliten motor som går og skurrer hele tiden når IS'n er på :cry:

 

Kvaliteten her må jeg si var litt :thumbdown:  :thumbdown:

9078720[/snapback]

Hvis det virkelig er noe galt med det er det bare å gå å bytte det, det skal holde i mange år.

Lenke til kommentar

Objektivet er friskmeldt. Fikk 2 forskjellige meninger om lyden, og begge sa den var normal. Finner det litt snodig da jeg ikke hørte den hele dagen lang mens jeg brukte kamera men...Får bare regne med det har vært jeg som ikke har fulgt helt med, og har til slutt vært litt over-hysterisk :blush:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...