Gå til innhold

Liker du ELP?


Gjest

Anbefalte innlegg

elplogo2.jpg

 

Hva synes folket om Emerson Lake & Palmer? Før syntes jeg musikken dems var mest instrumenter som spillte imponerende bra sammen og mye piano-jokking altfor mye, men ingen melodier jeg falt for eller sanger jeg syntes var gode å høre på.

 

Men nå har jeg fått et øre for musikken dems, og fra å bare ha Best of, har jeg kjøpt Tarkus,Bran Salad Surgery,Pictures at an Exhibition og deres debut-CD; Emerson, Lake & Palmer. Jeg er veldig glad i musikken, og har lagt merke til at det er mye mer en det jeg trodde. I tilleg til utrolige instrumentale presentasjoner, ligger det pene melodier som har en helt spesiel stemning. Og imotsetning til mange andre Prog-band, så liker jeg vokalisten Greig Lake veldig godt.

 

Keith Emerson sitt ville keyboardspill som blir holdt oppe av Greig Lake sin bass og gitar og imens han lager en struktur på den ville melodien med den perfekte stemmen sin, og Carl Palmer som former musikken med sitt helt spesielle og orginale trommespill som ikke bare er utrolig imponerende teknisk, men helt unikt. Sammen lager de et helt spesielt lydbilde som spesielt jeg har fallt for.

 

Her er noen video av dem på YouTube:

Fanfare for the Common man

The Barbarian

Knife Edge

Hoedown

 

 

Jeg føler at disse ikke kan representere musikken deres på den måte at den er ganske annereldes fra de andre sangene som Karn Evil 9 og Tocatta osv, men de ligger ikke på YouTube i bra kvalitet. Men denne gir et inblikk av bandet for deg som ikke har hørt det før. Hvis du skal begynne med et album burde du skaffe deg Brain Salad surgery.

 

Er du ELP fan og har hørt all musikken deres, synes jeg du burde lage Albumguide, eller har du forslag til neste ablum jeg burde skaffe meg?

 

http://www.EmersonLakePalmer.com

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ELP er vel et av de bandene som bekrefter fordommene om at progrock er så pompøst. Men de har mye bra. Problemet er at de ikke klarte å lage noen skikkelig gode album. Det var noen veldig gode, og noen veldig dårlige spor på de beste studioalbumene (de 4 første).

 

Min favoritt er forresten førstesporet på Tarkus.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

De ga ut mye ålreit fra begynnelsen til og med Brain Salad Surgery. Erkepompøse greier selvsagt, men det er jo litt moro det og. De siste platene de ga ut kan vel forbigås i stillhet, kanskje.

 

Skjønt, jeg har faktisk kjøpt Love Beach fra 1978 på LP (for 25kr, riktignok), og hengt den på veggen.

 

Hvem kan vel motstå et slikt cover?

elp-lbeach.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...