Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC ødelagt etter kutting av strøm!?


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg bare kom her for å fortelle min lille historie som skjedde meg forleden.

 

Idag så startet jeg dataen slik som jeg alltid gjør, men det som skjedde var at en vifte bråkte unormalt mye!! Jeg tenker "autch" , og kutter strømmen på strømforsyningen. Jeg hadde dårlig tid så måtte løpe på skolen. Kom tilbake til pcen litt senere, og skrudde på strømforsyningen... dataen går baserk! Lyset på hk blinker konstant, lyden som kommer fra hk går av å på, som om eg hadde trykket pcen av og på. Jeg skjønte at noe va galt, men prøvde å skru på pcen likevell, fikk ingen respons. Jeg kutter rolig av strømforsyningen... hk blinker tregere og tregere, og den plagsomme lyden forsvinner sakte men sikkert (var sikkert hk bateriet som kubbet?)

 

Uff, er sikkert kortslutting? tenkte jeg. Så eg tok å støvsugde grundig pcen. Så var det å starte pcen igjen, men det samme skjer når jeg skrudde på strømforsyningen.

 

Så langt er jeg kommet. Nå skal eg prøve å demotere hele pcen fra kabinettet, og starte den uten kabinett for å se om det er kortslutting det er snakk om.

 

Det jeg lurer på er om dere har noe tips til feilsøking? Noen som har opplevd det samme? Jeg har masse viktige data på hd, og vil gjerne ha daten min perfekt stand igjen. :cry:

 

Hvis jeg skriver ganske så uforståelig så får dere bare spørre, har ikke akuratt topp karakterer i norsk :ph34r:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Støvsuge pc? Oi oi oi håper for din del at du mener utvendig og ikke inne i pc'en for da kan du ha et lite problem.

Hard shutdown av pc er aldri bra uansett om det er med powerknapp, nappe ut ledning osv. Sikker på at det var vifte som bråket og ikke hd?

Lenke til kommentar

hmm, usikker på om det er hd eller en av viftene, men eg har hatt det før da! Og da har det forsvunne smertefritt etter en restart av lignende art. Men å støvsuge pcen? Det har jeg gjort mange ganger før det! Aldrig skjedd noe da,,, så tror ikke det er det som er problemet!

Lenke til kommentar

Hei,

 

prøv å reset BIOS. Har vært borti pc'er der BIOS må resettes dersom strømmen går.

 

Det at lysene begynte å 'blinke tregere og tregere' er ganske enkelt at det er en del kondensatorer i en PC, som alle holder på en liten ladning.

 

Når du trekker ut kontakten, eller slår av pc'en med bryteren bak på strømforsyningen, forsetter 'systemet' å kjøre, siden det ikke har blitt fortalt at det skal slå seg av/gå i hvilemodus. Systemet kjører da til ladningen i kondensatorene faller ned under kritisk nivå.

 

Uansett, når du har fått PC'en opp å kjøre igjen, så bør du identifisere den viften som bråker 'unormalt mye' slik at du slipper å styre på med dette.

 

PC'er SKAL tåle at strømmen går, så lenge det ikke er i forbindelse med et lynnedslag.

 

 

Mvh,

Beej80

Lenke til kommentar

OK,

 

da er tiden kommet for at du heller får ta deg bryet med og fortelle oss hvilke komponenter (merke og modell) PC'en din består av.

 

Det er ikke usannsynlig at den blinkingen på hovedkortet faktisk betyr noe, og at det går an å finne informasjon om det på internet.

 

Det kan du enten prøve på å finne selv, eller du kan legge ut informasjonen her og få hjelp av folk til å finne ut hva som kan være galt.

 

Vi er vel nå forbi det steget at en generell feilbeskrivelse helt uten videre gir opphavet til problemet.

 

Mvh,

Beej80

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...