Gå til innhold

Hva gjør man med spydig fyr på jobb


avlvl

Anbefalte innlegg

Hej, har en kar på jobben som er fæl å slenge rundt seg med negative bemerkninger og spøker, noe jeg har sett meg grundig lei av. Det kan og virke som at jeg får størst del av kaka blant kollegene.

 

Det er ikke den typiske tøffingen av en bølle, da er jeg nok nærmere den stereotypen selv (uten bølle-delen i stor grad). Han er tvert imot ganske usikker på seg selv og har nok litt lav selvtillit, noe som vil gjøre det enklere for meg å starte full krig og ta rotta på fyren (psykisk, ikke fysisk, skal ikke bli voldelig enda).

 

Så, hva burde jeg gjøre? Starte nevnte krig? Ta igjen? I såfall hvordan? Hvor langt kan man gå? Å "ta en prat" med han er ikke veldig aktuelt, da han på tomannshånd er en hyggelig jævel, og liker ikke den metoden. Et siste alternativ er jo å bare ta imot alt han kommer med, men vil ikke det.

 

Ok, så er psykologisk krig eneste reelle muligheten da, så kom med tips! :ph34r:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finn feilene hans, eller ømme punkt, er han feit? Har han uvaner? Har han en merkelig dialekt? slike ting fungere bra. Det er mye mer effektiv og mobbe noen for det de er og de de ikke han forandre på, enn å gå etter ting som kan forandres. Finn gjerne en feil, og lag han et kallenavn som står til feilen. Er han feit kan du f.eks kalle han "Bolla" :)

Endret av citric
Lenke til kommentar
Finn feilene hans, eller ømme punkt, er han feit? Har han uvaner? Har han en merkelig dialekt? slike ting fungere bra. Det er mye mer effektiv og mobbe noen for det de er og de de ikke han forandre på, enn å gå etter ting som kan forandres. Finn gjerne en feil, og lag han et kallenavn som står til feilen. Er han feit kan du f.eks kalle han "Bolla" :)

8836824[/snapback]

 

Både han og jeg har noen kilo ekstra :) Jobber selv med mine kilo, men det er uansett for lite til å kunne "bruke". Fysisk er han mao helt gjennomsnittlig, og med mindre han har en sinnsykt liten penis må jeg altså over på psyken hans :hmm:

 

Så la oss nå si at man har "funnet noe", hvordan bør man da gå frem? Og hvordan reagere når bemerkningene hans kommer? Fyre tilbake enda hardere der og da, eller ta det ved en senere anledning?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tror ikke det er spesielt bra at det blir oppfordret til mobbing på forumet her.

 

Nå kjenner jeg meg igjen i tilfelle, det er derfor jeg reagerer og har selvsagt ikke helt rent mel i posen selv.

 

 

Jeg har en tendes til å slenge litt mye med leppa selv når det kommer til saken, men har aldri noen intensjon om å faktisk ville bryte ned eller skade folk.

 

 

Derimot blir jeg litt irritert når noen føler at de blir hakket på uten å si ifra om det.

 

 

Dette er min case: Jeg jobber på et sted hvor vi fikk inn en ny vikar for noen uker tilbake og jeg kødder jo selvsagt litt med vedkommende. heller ingen alvorlig mobbing heller, bare litt tulling.

 

 

Dette tok ikke vedkommende så veldig bra og ringte vikarbyrået sitt og sa at hun ble trakkastert av meg! vikarbyrået ringte videre til sjefen min som tok det opp med min teamleder, men jeg fikk ingen alvorlig skjennepreken siden teamleder var enig med meg at det ikke var noe seriøs mobbing. Så jeg var vel litt heldig der. I regi med teamleder og sjef kom vi til enighet om å ikke forlenge kontrakten til vedkommende. Det hele endte jo med at vedkommende sykemeldte seg siste arbeidsuke.

 

 

Mitt poeng er derimot at hvis man føler seg hakket på til de grader at man blir irritert er det bedre å si ifra før man går til andre tiltak. Vedkommende er mer enn 10år eldre enn meg og klarer å reagere på en måte som minner meg på hvordan det var tilbake på barneskolen når man fikk en foresatt til å ringe en annen foresatt, grunnet mobbing i skolegården.

 

 

Det har jo blitt så lattelig mye fokus på mobbing i skole og jobb de siste par årene at man må passe kjeften sin, uansett hvilke spydigheter man evnt. vil komme med for og unngå å miste jobben sin. Tror nesten alle vil være enig i at er et dumt grunnlag for å få fyken for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...