Gå til innhold

Migrere windows fra IDE til SATA - min historie


Anbefalte innlegg

Hei,

 

har lyst til å fortelle min erfaring med migrering av en disk som inneholder Windows fra IDE til SATA. Tenkte at noen kunne få nytte av det.

 

Før du begir deg ut på dette:

 

1. BACKUP BACKUP BACKUP

2. Knoppix CD

3. Recovery Console - helst installert - helst fra en XP Service pack 2 CD

4. Acronis True Image 10 bootable cd

 

 

Jeg startet med å sette i Acronis True Image cd, valge clone og manual mode, endret størrelsen på begge diskene dvs at på den nye disken var partisjonene større enn på den gamle.

 

Etter en lang stund ble den ferdig med kloningen. Jeg koblet den gamle disken ifra, og forsøkte å starte opp Windows - no luck.

 

Startet recovery console, og forsøkte bootcfg /rebuild, dette feilet pga at enkelte disker hadde "feil" - feilen var bare at recovery console som jeg hadde installert var PRE-SP1 og dermed oppdaget den ikke partisjoner større enn 137 GB. Merk at recovery console fant ikke noen gyldige Windows installasjoner på dette tidspunkt.

 

Startet knoppix og endret på boot.ini og kopierte linjene slik at den forsøkte disk 1 2 3 4 og testet alle disse alternativene deretter. No luck.

 

Startet true image på nytt men denne gang valgte jeg As Is som et valg dvs at partisjonene som ble klonet var eksakt samme størrelse fra kilde til mål-disk.

 

Etter kloning fjernet jeg den gamle disken igjen.

 

Startet recovery console igjen, denne gang oppdaget recovery console windows installasjonen. Bootcfg feilet fortsatt pga 137 gb problemet, derfor brukte jeg MAP kommandoen.

 

Map kommandoen viser korrekte partisjons- og disknummer som skal være i boot.ini

noterte dette ned og laget en entry i boot.ini for dette fra knoppix.

 

startet pc på nytt og voila - windows startet korrekt opp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikkje for å svartmale her; men om windows ikkje allerede har støtte for sata kontrolleren, i.e. hadde du trengt disketter under installasjonen, så kommer ikkje det til å fungere. Det går sikkert ann å mate disse drivere til windows før du kloner disken, men det kan eg ikkje uttale meg om.

Lenke til kommentar
Vista har.

 

XP har med lit moding på cden

8835552[/snapback]

Ja, har hørt at Vista har fått bra SATA støtte. Å modde XP CD'en blir feil i denne sammenhengen, da det kun hjelper ved nyinstallasjon(?). (N-lite viss noen leser tråden og lurer på hvordan det gjøres enkelt).

 

Dog viss noen vet hvordan man kan informere XP om en ny SATA driver som man kan bruke som boot-kontroller og slippe å installere på nytt - så er det sikkert interessant for flere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...