RogueAlien Skrevet 4. juni 2007 Skrevet 4. juni 2007 Jeg prøvde og lage sjokolade melk ved og bare bruke ren sjokolade og melk nå. Varmet opp melken først også hadde jeg sjokoladen oppi og rørte til den smeltet. Men. Jeg la mærke til at selv etter og ha rørt en god stund med en liten sleiv så var det fortsatt masse små klumper eller "støv" av sjokoladen i. Jeg trodde den ville bli helt oppløst i melken men det ser ut som den ikke blir det. Har dette med redskapet jeg bruker eller kommer det ann på kvaliteten på sjokoladen? Jeg brukte forøvrig Eldorado Mørk Kokesjokolade. En billigsjokolade. Kostet 9-10 kr. Melken var Q-Lettmelk.
toazty Skrevet 4. juni 2007 Skrevet 4. juni 2007 Jeg prøvde og lage sjokolade melk ved og bare bruke ren sjokolade og melk nå. Varmet opp melken først også hadde jeg sjokoladen oppi og rørte til den smeltet. Men.Jeg la mærke til at selv etter og ha rørt en god stund med en liten sleiv så var det fortsatt masse små klumper eller "støv" av sjokoladen i. Jeg trodde den ville bli helt oppløst i melken men det ser ut som den ikke blir det. Har dette med redskapet jeg bruker eller kommer det ann på kvaliteten på sjokoladen? Jeg brukte forøvrig Eldorado Mørk Kokesjokolade. En billigsjokolade. Kostet 9-10 kr. Melken var Q-Lettmelk. 8782306[/snapback] skokolademelk : 1dl melk, og en plate sjokolade (100g), smelt dette og bruk visp , ha så i 6 dl melk til , varm dette opp til nesten kokepunkt.. , ved å smelte lit melk og sjokolade først slipper du det problemet du beskriver.. ,
Dux ducis Skrevet 4. juni 2007 Skrevet 4. juni 2007 Freia melkesjokolade egner seg også godt. Trenger ikke være kokesjokolade eller andre mørke.
RogueAlien Skrevet 4. juni 2007 Forfatter Skrevet 4. juni 2007 Freia melkesjokolade egner seg også godt. Trenger ikke være kokesjokolade eller andre mørke. 8783692[/snapback] Mørk sjokolade egner seg vel best. Å blande melkesjokolade med melk ville vel bare tynne ut sjokoladen enda mer ville jeg tro.
RogueAlien Skrevet 4. juni 2007 Forfatter Skrevet 4. juni 2007 (endret) Jeg prøvde og lage sjokolade melk ved og bare bruke ren sjokolade og melk nå. Varmet opp melken først også hadde jeg sjokoladen oppi og rørte til den smeltet. Men.Jeg la mærke til at selv etter og ha rørt en god stund med en liten sleiv så var det fortsatt masse små klumper eller "støv" av sjokoladen i. Jeg trodde den ville bli helt oppløst i melken men det ser ut som den ikke blir det. Har dette med redskapet jeg bruker eller kommer det ann på kvaliteten på sjokoladen? Jeg brukte forøvrig Eldorado Mørk Kokesjokolade. En billigsjokolade. Kostet 9-10 kr. Melken var Q-Lettmelk. 8782306[/snapback] skokolademelk : 1dl melk, og en plate sjokolade (100g), smelt dette og bruk visp , ha så i 6 dl melk til , varm dette opp til nesten kokepunkt.. , ved å smelte lit melk og sjokolade først slipper du det problemet du beskriver.. , 8782807[/snapback] Problemet er at jeg ikke kan bruke visp i kjelen min pågrunn av at den har et belegg på innsiden som vistnok det ikke er bra å få i seg hvis det skaller av. Husker ikke hva det heter. Men jeg kan ikke bruke metallgjenstander i den. Så da må jeg nok kanskje nøye meg med "sjokoladerusk" i kakaoen min.. Endret 4. juni 2007 av RougeAlien
Chao Skrevet 4. juni 2007 Skrevet 4. juni 2007 Du skal fylle kjelen med vann og legge en bolle oppi der igjenn når du smelter skjokolade, om du skjønner hva jeg mener... ...du skal altså sette den på plata med hele driten og koke som faen ;D
toazty Skrevet 4. juni 2007 Skrevet 4. juni 2007 ok.. ikke bruk visp da.... så lenge du begynner med litt melk og all sjokoladen, så ska det gå bra...
Rikky Skrevet 5. juni 2007 Skrevet 5. juni 2007 Problemet er at jeg ikke kan bruke visp i kjelen min pågrunn av at den har et belegg på innsiden som vistnok det ikke er bra å få i seg hvis det skaller av. Husker ikke hva det heter. Men jeg kan ikke bruke metallgjenstander i den. 8784286[/snapback] Teflonbelegg? Bruk plast- eller treredskaper, så er saken biff.
RogueAlien Skrevet 5. juni 2007 Forfatter Skrevet 5. juni 2007 Problemet er at jeg ikke kan bruke visp i kjelen min pågrunn av at den har et belegg på innsiden som vistnok det ikke er bra å få i seg hvis det skaller av. Husker ikke hva det heter. Men jeg kan ikke bruke metallgjenstander i den. 8784286[/snapback] Teflonbelegg? Bruk plast- eller treredskaper, så er saken biff. 8785460[/snapback] Ja jeg vet det. Men poenget var vel at jeg helst skulle bruke visp og jeg har ingen visp i plast. Hvis det fins i det hele tatt..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå