Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Netopia 3351/ngt konfigurasjon


Anbefalte innlegg

Tenkte å sette opp netopiaen med ip-passthrough etter denne guiden: http://www.ntavados.net/guide/ngt , men før jeg setter igang har jeg et spørsmål.

 

Hvis jeg går inn på endring.nextgentel.no kommer jeg inn på webgrensesnittet til ruteren og kan konfigurere den derfra. Ser at det er et valg som heter "subnett". Forklaringen ngt har på denne konfigurasjonen er:

 

-"Legger inn standard subnettkonfigurasjon i ruteren. Fjerner blant annet NAT- og DHCP-funksjonen som ligger i standard ruteroppsett. Ruteren blir "transparent", og all trafikk rutes inn til maskinene lokalt med IP adresser f.o.m. den tredje adressen i det tildelte subnettet."

 

Når brukes denne konfigurasjonen og hva er standard subnett konfigurasjon? Hvis jeg bruker denne konfigurasjonen og setter opp min D-Link DI-524UP som om jeg mottar fast ip fra nextgentel(d-link vil da feks få 10.0.0.3), så er det bare brannveggen i d-linken som brukes så jeg slipper å åpne i både netopia og d-link?

 

Hva er fordelen med å følge guiden for ip-passthrough. Ser at jeg får den den eksterne ip adressen helt fram til d-linken men hva er fordelen med det?

 

 

Edit: Kan vel også nevne jeg nå har satt opp d-linken som om den mottar fast ip fra isp og koblet kabelen fra netopiaen i wan inngangen på d-linken. Har slått av brannvegg funksjonen på d-link.

 

Grunnen til at jeg tenkte å følge den guiden er fordi jeg heller vil bruke de mulighetene som D-Link har istedet for brannveggen i Netopiaen.

Endret av Panodil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fastip og subnett fra nextgentel kan du ikke sette opp selv uten videre, dette er en tjeneste som må bestilles, og koster 150 kroner i måneden sist gang jeg sjekket.

 

Det er vel ikke akkurat noen utpregede fordeler, bortsett fra at du får én maskin med en "ekte" internettip. Har du flere maskiner i nettverket ditt som skal ha internett, må du route alt gjennom maskinen som har denne ipen. Leste forøvrig litt for raskt her. Det eneste du oppnår med dlinken din da, er at du kun trenger å route videre fra denne, og ikke fra begge routerne dine.

 

Forøvrig, vet du om du står på PPPoA eller PPPoE ? Om dlinken din støtter teknologien som brukes, kan du bare se bort fra hele netopiarouteren din. Det eneste du trenger er brukernavnet og passordet fra ngt, så vel som vpi / vci verdiene.

Lenke til kommentar

haingodegamle: Det er ikke fast ip fra nexgentel han er ute etter, han vil la D-Linken få offentlig ip og bruke denne som router.

 

Panodil:

Fordelen er at du kan bruke D-Link'en din som router (DHCP, NAT, etc), istedet for å la Netopia'n gjøre dette. Det er dog ikke noe i veien for å la Netopia'n gjøre denne jobben og bruke D-Link som et trådløst aksesspunkt. (Jeg antar dette er en trådløs router, hvis ikke kan du bruke den som en ren switch)

 

Jeg har prøvd akkurat dette selv, og fikk det aldri helt til. Så jeg endte opp med å la Netopia'n som router.

 

Du kan konfigurere Netopian helt etter eget ønske via Telnet.

Kjør -> cmd -> telnet 10.0.0.1

Brukernavn: ngt

Passord: ChkBid114 (Hvis jeg husker korrekt)

 

Hvis du vil bruke D-Linken som aksesspunkt bør du sette fast ip på denne, f. eks. 10.0.0.2

Lenke til kommentar

Formulerte meg kanskje litt dårlig men NakedChef fortod meg rett.

 

En annen grunn til at jeg tenkte å prøve dette er fordi jeg ikke kan legge til nye nat-oppføringer mer via telnet.

 

Logger inn som admin på netopiaen med ngt/ChkBid114. Så Quick menus/NAT/Show,Change serverlist/Easy-Server. Nå skal det egentlig komme opp et felt som heter "Add Server" men den har forsvunnet en eller annen gang.

Har ikke ringt til ngt om dette enda fordi jeg pr. dags dato klarer å leve med dette...

 

Et spørsmål helt til slutt. Hvis jeg setter d-linken som et trådløst accesspunkt kan jeg vel ikke benytte meg av QOS?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...