Gå til innhold

Får skattepengene på feil konto, kan ikke bytte.


Windoge

Anbefalte innlegg

Fikk vite for en god stund tilbake at jeg blir å få litt over 1000,- tilbake på skatten. Ikke all verden med penger, men noe er det. Her om dagen tok jeg frem papirene mine og oppdaget pluttselig noe jeg hadde oversett. Pengene blir overført til min gamle konto i Postbanken som jeg sa opp for en stund tilbake. Kontoen eksisterer ikke såvidt jeg vet. Fristen for endring av kontonummer var 14. mai.

 

Noen ideer om hva jeg skal gjøre for å få skattepengene på rett konto, dersom det er mulig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
I verste fall går pengene inn på en feilkonto hos Postbanken. Der blir de et 1-3 dager før de går tilbake til betaler. Jeg vil tro at skattemyndighetene har relativt greie rutiner på dette, så det tar nok ikke så fryktelig lang tid før de kontakter deg for å få riktig kontonummer. Du mister uansett ikke pengene dine.

8720415[/snapback]

Pengene går mest sannsynlig inn på din gamle konto i Postbanken. Der står de en liten stund før de går tilbake til skatteetaten. Du vil så få en utbetalingsanvisning som du kan ta med til din nye bank. Denne fungerer som verdipapir som du kan sette inn på den nye kontoen din. Den gamle kontoen din er ikke slettet, men satt med status "oppgjort" eller "slettet" alt etter hvor lenge siden det er. Kontoen eksisterer med andre ord fortsatt, og i løpet av de første dagene etter utbetaling kan du faktisk få pengene ut. Dette kan gøres helt til de blir returnert til avsender.

Lenke til kommentar
Pengene går mest sannsynlig inn på din gamle konto i Postbanken.

8720939[/snapback]

Siden kontoen er sagt opp, vil det ikke komme noe penger inn på denne. De vil bli rutet videre til en feilkonto.

8720992[/snapback]

Må innrømme at jeg ikke kjenner systemene til Postbanken, men den gamle kontoen lever fortsatt. Det hele kommer an på hvor lenge siden den er sagt opp. Kjenner som sagt ikke Postbanken, men det er ihvertfall slik i banken der jeg jobber :)

Lenke til kommentar

Jeg hadde den samme greia for noen år siden jeg også..

 

Jeg hadde opprettet konto hos sparebanken1, for å få konfirmasjonsgave fra dem (300?) denne stengte jeg noen uker senere, og tok pengene..

 

men da, neste år så var det dit pengene ble betalt tilbake.. jeg hadde ikke sett det på forhånd, men da folk fikk tilbake fra skatten (og jeg fikk kanskje ett brev om at den var betalt tilbake?) så ringte jeg til ligningskontoret, og sa at jeg ikke hadde fått noe.. osv.. men da var det kontoen der som de var sendt til, og den sto fortsatt "åpen" selvom den var oppsagt..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...