Gå til innhold

Fremtiden for Am2, god eller dårlig?


Anbefalte innlegg

Nå er det lenge siden jeg har fulgt med i kappløpet om prosessortronen. Jeg har fått tilbud om å overta en litt eldre AM2 pc. Der trenger jeg å oppgradere prosessoren og minnet for at jeg kan bruke den.

 

Jeg har pr i dag en AMD 939 3500+ med 1 GB ram (Shuttle som ikke har mer enn 2 minneslotter....... ) Er det noe vits å legge et par tusen i den "nye" maskinen og overta den? Eller er ikke det noe særlig gevinst i det?

 

Jeg har prøvd å søke, noen tråder er innom det jeg spør etter, men ikke 100%.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil vel få en ganske grei dualcore for 1000 kr og bra minne for 1000 kr, hvis du i tillegg får solgt den gamle pc'en for en liten slant, kan det jo lønne seg..

 

Am2 sies å skulle være kompatibelt med de nye k10 prossesorene også. Ellers kommer jo am2+ som sikkert vil bli lansert med de nye prosessorene, og am3 i 2008 som skal støtte ddr3.

 

shoot me if I'm wrong :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9812398713
Det høres bra ut!

 

Det skal sies at jeg har Shuttle nå og er dritt lei av å måtte bytte ut store deler av maskinen for å oppgradere.. Det gidder jeg ikke lenger.. ;)

 

Ang DDR2, trenger jeg PC6400 eller er det overkill?

8504440[/snapback]

Kjøp den rammen Robbansvenske har linket til!

8504632[/snapback]

 

Det bør vel være synkrone verdier mellom CPU og RAM for å få best effekt, men her avhenger det kanskje av hvilke hastigheter hovedkortet ditt støtter.

 

PC6400 gir 800Mhz, mens selve prosessoren står oppført med 1000Mhz.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9812398713
Så det du mener NoAdmin er at jeg trenger/bør ha PC8500 ?

8504986[/snapback]

Dette mener jeg er bare tull. Holder med 533 ram, evnt. 667mhz ram.

8505091[/snapback]

 

Du må selvsagt velge den hastigheten du selv ønsker, men se gjerne opp imot prisdifferansen.

 

Kanskje er det bare tull, men verdt å sjekke opp før du kjøper "utdatert og gammel" ram.

Lenke til kommentar

Om man hadde visst sikkert om AM2 vil støtte neste prosessor-generasjon, mener jeg at plattformen ville vært en god investering. Men i øyeblikket er den ikke store oppgraderingen i forhold til lignende 939-systemer.

 

Det bør vel være synkrone verdier mellom CPU og RAM for å få best effekt, men her avhenger det kanskje av hvilke hastigheter hovedkortet ditt støtter.

 

PC6400 gir 800Mhz, mens selve prosessoren står oppført med 1000Mhz.

8504694[/snapback]

På AMD-systemer har egentlig ikke begrepet "synkront" noen betydning, fordi minnekontrolleren kjører på CPU-klokken, og dermed alltid kjører på en annen hastighet enn minnet. Høyeste offisielt støttede minnehastighet avgjøres av prosessoren, ikke hovedkortet. Det er forøvrig HyperTransport som opererer på 1000 MHz, og den bussen har ingenting med kommunikasjonen med minnet å gjøre.
Lenke til kommentar

Hvis du ikke skal klokke har du ikke behov for mer enn PC3200 minne. Men dette bør også fungere fint med klokking i tillegg. Du bare setter ned minnehastigheten når du klokker og alt vil fungere, har PC3200 minne selv, og kjører X2 4200+'n min på 2,85ghz 24/7 uten problemer.

Endret av Brian_N
Lenke til kommentar

AMD har da både bekreftet og reklamert med at AM2 skal støtte neste generasjons prosessorer ved kun en biosoppdatering. Med andre ord er det bare å putte inn en firekjerne AM2-prosessor til sommeren. Prosessorene er forventet lansert til sommeren en gang, trolig i juli. Hvis du ikke trenger dobbeltkjerne før da så kan det lønne seg å vente med oppgraderingen til de har kommet på markedet.

 

Den nye generasjonen prosessorer skal støtte sokkelen AM2+ som skal være pinkompatibel med AM2, men tilby vesentlig høyere hastigheter på Hypertransport-linkene. Akkurat det vil nok ikke bety så mye for ytelsen på 1-sokkel systemer. Den nye HyperTransport-linken skal være helt bakoverkompatibel og kjører på redusert hastighet dersom ikke hovedkortet støtter maks hastighet.

 

Hvis overklokking er aktuelt så er det minnet som Robbansvenske nevner midt i blinken.

Lenke til kommentar
AMD har da både bekreftet og reklamert med at AM2 skal støtte neste generasjons prosessorer ved kun en biosoppdatering.

8505600[/snapback]

AM2s fremover-kompatibilitet har jo vært hevdet i snart et år nå, av bl.a. hovedkort-produsenter og en rekke sites. Jeg har også lenge regnet med at dette stemmer, ikke minst fordi en mangel på slik kompatibilitet vil gjøre AM2 til en temmelig meningsløs plattform egnet til lite annet enn å skape misnøye blant "tilhengerne". Men jeg trodde at de offisielle AMD-uttalelsene bare sa at socket F hovedkort vil støtte F+ prosessorer. Dette løftet kom ihvertfall lenge før offisielle uttalelser om AM2 (som jeg ikke har registrert), noe som virker en smule påfallende hvis dette skulle gjelde for begge sokkelskiftene...

 

Edit: Ok, det ser ut til at AMD endelig har bekreftet dette:

 

The good news is the compatibility of AM2+ quad core processors with current AM2 motherboards. Indeed, according to AMD but also a well known motherboard manufacturer, this compatibility will be effective.

 

A motherboard with an AM2 socket will be compatible with AM2 and AM2+ CPU and vice versa. Also, according to the same manufacturer, future AM3 processors using 45nm fabrication process and compatible with DDR2 and DDR3 will be compatible with current motherboards.

http://www.behardware.com/news/8689/cebit-...patibility.html Endret av Quintero
Lenke til kommentar

Så hvis jeg har forstått dette riktig, så vil mitt hovedkort sannsynligvis (med en liten optimisme) støtte fremtidens firekjerners prosessorer i AM2 versjon, OG den neste am3 versjonen? Det vil bety at det er en høyst sannsynlig og fremtidsrettet plattform.

 

Neste blir da å finne ut hva slags ram jeg skal ha. Til nå så har jeg sett på PC6400 .. Men leser i denne tråden at det ikke har noe å si. Så da kan jeg like godt ta 5400.

 

Det har vært kjempefine svar og jeg takker for hjelpen! Hvis det er noe mer dere vil legge til, så gjerne det!

Lenke til kommentar

Ja, det blir etter all sannsynlighet en veldig oppgraderbar plattform, som vil støtte ihvertfall en kjernearkitektur til, kanskje to. Neste generasjon, K10, vil komme i både dual -og quad-utgaver, og kommer trolig til å yte nesten like bra på hovedkort med AM2 som AM2+. Når det gjelder prosessorer til AM3 og DDR3, vet jeg ikke om AMD har gitt noen garanti om at de er kompatible med AM2, men det virker ikke usannsynlig. Og jeg tror at selv den generasjonen prosessorer vil yte bra på dagens AM2 hovedkort og med DDR2-minne. Altså skal AM3-prosessorer etter sigende støtte både DDR2 og DDR3, men ikke på samme hovedkort.

 

Angående RAM ville jeg ha kjøpt de som ble foreslått tidligere i tråden. 800 kroner er jo mildt sagt grei pris for 2 GB, og at de yter såpass bra er jo en bonus!

Endret av Quintero
Lenke til kommentar

Quintero: Takk for linken. Jeg slet tidligere i dag med å finne dokumentasjon påstanden min, men husker å ha lest det et sted.

 

Ellers: PC6400 vil nok yte litt bedre enn PC5400, men neppe så mye at det er verd prisforskjellen. Uansett så er det minnet Robbansvenske linker svært bra til overklokking. Det har vært nevnt i denne tråden. (innlegg 32)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...