Gå til innhold

Hint, hjelp---- ?


soyale

Anbefalte innlegg

har planer om å skaffe meg en bærbar pc, fordi; trang plass på hybel og jeg går på skole hvor alle har fått utdelt bærbare pcer. (jeg også, men den suger værre)

 

så jeg lurer, kan det lønne seg å investere i en bærbar av et eller annet slag til mellom 20 og 25 lapper? Jeg driver mye med redigering av film, noe spill og da skole arbeid osv.... har sett på whitebox CL5 og Apple PowerMac. Noen som føler de kan hjelpe meg med hvordan jeg skal tømme lommeboka? :roll::roll::roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja... hvis du skal ha det, så sier jeg som jeg sier til alle andre her inne:

 

www.alienware.com

 

det er best of the best til bærbar, men skal du redigere film, er uanz stasjonær i anbefale. ta å flekk på med et fett 2dkort, og bruk den bærbare du alt har til alt anna.

 

husk: du trenger heavy cpu, hd, ram og skjermkort for dv-redigering...

Lenke til kommentar

Jeg tømte selv lommeboka og kjøpte meg en Apple PowerBook for et halvt år siden. Bruker den på skolen, og til videoredigering. Kjøpte en 120GB Lacie firewireharddisk, og sammen med Final Cut Pro fungerer denne helt fint til videoredigering.

 

Maskinen er ganske lett å ta med seg, og batteritiden er ok. (3 timer på min maskin, ikke 5 slik Apple vil ha det til.)

 

Så var det spill da. Nå bruker jeg ikke min maskin til spill, men hvis dette veier tungt, må du nok se deg om etter en pc. Spillene kommer sent til Mac, hvis de i det hele tatt kommer, og de er dyrere enn for pc.

 

Ellers kan jeg anbefale PowerBook på det sterkeste. :D

Lenke til kommentar

utelokker da mac ja....

 

men hvorfor skal du "obese" karen promotere ailienware a? ække de hovedsakelig i GB og US ? ligner ikke deres area 51 sak en del på whitebox CL5? ...? og vil ikke det da være bedre med en whitebox? hvem som ligner på hvem vet da ikke jeg, men like er de hvertfall! samme var winpad 500 eller no også....

 

forvirra

Lenke til kommentar

Du trenger ikke rask cpu for videoredigering. Da er ram langt viktigere. Du rendrer jo selvfølgelig raskere med mer cpu-guffe i After Effects o.l. men for de som jobber med slike program så vet de at rendringen ikke tar mye av tiden. det er først når effekten/videoen er ferdig og man vil ta ut det endelige resultatet. RAM prewieving derimot brukes mye. Heller ikke skjermkortet er viktig i 2D applikasjoner som video er. Hd på en bærbar kan også egentlig bare brukes til system, video bør lagres på en rask ekstern disk som ofte defragmenteres.

Lenke til kommentar

Kjøpte PowerBook for noen uker siden, etter å ha brukt PC Win/ Linux i mange år. Hovedårsak: Hardware :D

Batterilevetiden er kanskje ikke mer enn 3 timer hvis man ser DVD, men de fleste andre bærbare konker ut etter 1,5 time. Erfaringsvis kan man nesten halvere oppgitt levetid fra produsenter hvis man kjører maskinen hardt.

Jeg ser store mengder film, og var bekymret for overgangen til mac, fordi jeg har spillefilmer i en haug foskjellige formater som .avi .mpg .rm DivX codec, osv.

Etter et par dagers leting på nettet fant jeg imidlertid freeware som støttet samtlige (200 filmer) som jeg har i samlingen min.

Programvare som støtter delte .par og .rar filer viste seg heller ikke å være noe problem.

 

Jeg bruker altså powerbook'en som skrivebordserstatter, og har koblet til tre ADS firewire kabinetter sånn at jeg har lynrask CD-brenner og 200GB med harddiskplass. Har overhodet ikke støtt på problemer med maskin eller programvare (office OS X, Photoshop, Mediaplayer, VideoLAN, Realplayer, CivIII, Bilspill som Evolution2 osv.)

 

Kan anbefale mac på det varmeste. Boken "OS X: The missing Manual" er imidlertid et must for å få full utbytte av OS'et. Jeg jobber allerede dobbelt så raskt som jeg noengang har gjort på PC. :-D

Powerbook G4 er enkelt og greit den beste maskinen jeg har brukt.

Lenke til kommentar

200 Gb hd !!! Jobber du profesjonelt med denne eller ? Hva med software, hvor mye kostet det å få oppdatert PS7/Premiere/AE/FCP/Illustrator eller hva enn du bruker fra PC til Mac ? Dette er mye av ankepunktet mitt. Enten så må du kjøre rent Mac eller PC. Kunne gjerne ha tenkt meg Mac selv, men er redd de kostnadsmessige konsekvensene. :(:(

Jeg tror også at PC'ene i fremtiden vil ta igjen Mac på grafikkytelse. De henger etter i dag, men nærmer seg med stormskritt. AMD tror jeg kan ta mye av den æren.

"Jeg jobber dobbelt så fort nå som tidligere" (eller noe i den dur) ....det var vel å ta i !?

Sluttreplikk: After Effects 5 er verdens råeste applikasjon, heia Adobe !! ..som jeg bruker :wink:

Lenke til kommentar

Jeg underviser i film og trenger mye HD plass. Firewire-kabinetter er lette å frakte med seg. Ser egentlig ikke poenget med store interne harddisker på bærbare når det er så lett å utvide med eksterne enheter. Diskene hadde jeg som sagt fra før, og kabinettene kostet 1000,- pr stykk.

Totalt med office-pakke, kabinetter, printer og Britannica DVD kostet hele greia ca 27.000,-, og da fikk jeg 512 Mb RAM i Powerbook'en.

 

Aner ikke hva oppgradering koster. Jeg fikk min Photoshop av en fyr som switchet den andre veien (til PC).

 

Et alternativ er jo å bruke Linux, for da får man jo Gimp gratis. Dette er et program som er jevnbyrdig med Photoshop. Når det gjelder datagrafikk på film så brukes Linux i stor grad av FX-folkene i Hollywood. Også Officepakke er gratis, og man kan innstallere programmene på så mange maskiner man vil.

 

Når det gjelder kostnader så synes jeg ikke det er et argument at mac blir dyrt. Å bytte fra PC til mac kan sammenlignes med å bytte fra win 98 til XP. Mange av programmene man har må da oppgraderes eller kjøpes på nytt (leksikon, videoredigering, office, photoshop, Norton Works, Antivirus, brannmur, osv Og for ikke å snakke om alle spillene som ikke lenger kjører :-( )

 

Det ER et argument hvis man allerede har state-of-the-art innenfor PC. Da blir det selvfølgelig dyrere. På den annen side så er det ikke lov å innstallere samme Officepakke, operativsystem osv. på flere enn én maskin, selv om man eier flere. Man eier faktisk ikke programmene, kun retten til å innstallere dem på én maskin. Når det gjelder XP så kan man ikke engang "snike" seg til dette, for XP må jo aktiveres via nettet.

Grådighet og proteksjonisme er Microsofts sanne vesen. De har interesser innen musikk og film, og det legges sperrer og begrensninger på absolutt alt.

 

Hvis du f.eks. kjører iTunes på mac så oppfordres man faktisk til å lage mp3-filer av CD-samlingen sin, og programmet har en egen funksjon for å brenne musikk-CD'er av mp3-filer. Noe av det jeg oppdaget etter at jeg gikk over til mac, var at jeg plutselig kan bruke datamaskinen slik jeg ønsker. Det er ingen som dikterer hva jeg får lov til og hva jeg ikke får lov til. Og tro det eller ei; det finnes forbausende mengder gratis programmer til mac. Dette skyldes delvis at OS X er et Unix operativsystem. Det er dette som også gjør mac'ene så driftsikre.

Lenke til kommentar

Ops! glemte en ting :)

 

Joda, jeg jobber faktisk dobbelt så fort som før. Det skyldes i hovedsak utformingen av Finder i OS X. Kopiering og flytting av filer mellom disker eller foldere gjøres ved å slippe ikoner i programmenyen. Denne kan skreddersys i OS X slik at foldere man bruker ofte legges i menylinjen. Windows Utforsker er totalt latterlig tungvint i forhold.

Og man kan gå inn og ut av foldere ved hurtigtaster på tastaturet, eller ved bruk av Go eller Unix-terminal, direkte fra Skrivebordet, eller uansett hvilke programmer som fyller skjermen.

Mac er rett og slett vanvittig bra, og jeg er en idiot som ikke byttet tidligere :o

 

Men at det går raskere å jobbe gjelder seff. MINE vaner, MINE rutiner, osv. Andre kan sikkert oppleve det motsatte.

Lenke til kommentar

Helt enig med deg på Hd fronten. Jeg har 50Gb i maskina mi og alle IDE'ene er opptatt, så når jeg nå skal ha mer plass så vil jeg gå for firewire. Har hørt om flere som har hatt problemer med disse 1394 kabinettene som man selv setter disk i. Dropout ved capture o.l. Men dette har ikke du hatt problemer med ? Er det tryggere å kjøpe rene 1394 disker??

Hva med laptop'er. De har normalt bare 1 firewire kontakt. Kan da DV kameraet kobles til via en kontakt på firewire-disken? Vil PC'en "se" begge?

Mac: Som jeg sa jeg kunne godt ha tenkt meg Mac, men dette med oppdatering av programvare er jo et poeng. Photoshop virker jo like godt (..og bedre) i XP som Win98. Det eneste jeg har hatt problemer med er noen gamle "Josefine" spill, og får de minste i huset er dette alvorlig nok :o Jeg har aldri prøvd eller en gang sett en Mac, så jeg skal absolutt ikke si noe negativt om disse. Det er helt sikkert ikke tilfeldig hvorfor grafikkbransjen har valgt denne plattformen. Når det gjelder Hollywood så skyldes vel det at de bruker Linux på grunn av at de ønsker friheten til selv å omskrive systemer og programmer etter eget ønske. Dette kan de ikke med Microsoft eller Apple.

Kompisen din gikk fra Mac til PC ?? Det var ikke mye til venn.... :wink:

Jeg er likevel forundret av at Macintosh ikke prøver å selge seg litt mer til den jevne forbruker. De virker fornøyde med sin noe smale horde

Lenke til kommentar

Kompisen min gikk "feil vei" fordi han er programerer, og de skulle plutselig gå over til å bruke andre (PC) verktøy på jobben hans. Han kjøper vel mac igjen når han får sparken :-D

 

Jeg bruker de ADS-FireWire kabinettene som er testet her på barbara.no. Fikk dem for 994,- . Sjekk tilbudene på nettet. De kan kobles i "daisy-chain". Man trenger altså bare én kontakt på maskinen. Du kan koble 63 bokser eller enheter som går via hverandre på én kontakt eller inngang. Maskinen bryr seg ikke om jeg f.eks. starter den midterste eller øverste boksen, eller om jeg til slutten i rekka kobler til en iPod eller video eller digitalkamera. Mac'en oppdager enheten et sekund eller to etter at strømmen i boksen/kamera er slått på.

Har overhode ikke hatt problemer, hverken med brenning eller overføringer mellom kabinettene.

 

Det er altså unødvendig å ha to FireWire kontakter på datamaskinen hvis du bruker ADS' kabinetter.

 

Det fulgte med drivere til forskjellig windows og mac OS 9.x, men OS X for mac har drivere innebygget. Man må bare huske å "mate ut" disken før man slår den av eller napper ut ledningen.

 

Bare gode erfaringer så langt :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...