Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvorfor ikke polere bilen i solsteiken ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det som hadde vært veldig greit er om noen gidder slenge opp en poleringsguide, med litt tips. Om det er klipp og lim fra et annet forum gir jeg beng i. Ikke misforstå jeg kan polere, men da nileser jeg på pakningen i 2.4 timer før jeg starter forsiktig på en skjerm.

Lenke til kommentar

Det er da ikke vanskelig:

- vask bilen godt først, gjerne avfetting

- klin på polish, ikke hele bilen på en gang. Gnukk litt.

- vent litt til det har tørket (om du venter for lenge, blir det bare tyngre å tørke av)

- tørk av

 

Ikke bruk polish med slipeegenskaper på metallic-lakk. Gummi og særlig svarte plastdeler kan bli misfarget om du polerer dem. Men det går greit å rense dem etterpå.

 

Ikke noe problem om du står i sola, bortsett fra at det tørker så fort at jobben med å tørke av blir tyngre. Ta evt. minder områder av gangen.

Lenke til kommentar

hmm meguiars sine sider har ett forum med tips. Er også lurt å bruke skikkelig poleringsmiddel, det er faktisk forskjell på det fra meguiar og det fra clas ohlson. Som sagt ikke vent for lenge (vet om en som lot det stå over natta, lite lurt. Tar en dag å få av) og påfør med en ren svamp i sirkler.

 

Skal du rense lister etter poleringsmiddel (de blir hvite om middelet størkner fast) så bruker jeg autoglym bumpercare. Er også lurt å håndvaske bilen men bilsåpe før du polerer, bilen blir ikke skikkelig ren av avfetting. Sjekk også rundt skjermer for tjære (du merker det er ujevnt)

 

Og lykke til, er bare å legge noen timer i arbeidet så blir det bra.

Lenke til kommentar

Her har du full vaske guide med polering!

 

 

1. Vask---->

 

Det første steget i å ta vare på bilen er å vaske den regelmessig. Bruk bilshampo m/voks da dette vil bevare glansen lengre. Unngå å bruke Zalo og lignende produkter da disse vil fjerne voksen fra bilen. Begynn med å vaske dekk og felger. Spray på felgrens og la den virke et par minutter, bruk en felgbørste for å løsne fastsittende skitt, spyl deretter av med vann. Ikke la felgrensen tørke. Dekkene vaskes med såpe og svamp. Bruk dekkfornyer på dekkene til slutt. Denne sprayes på etter at dekkene har blitt tørre og renner så bort av seg selv. Spyl bilen med en slange for å få bort løs skitt. Vask så bilen med såpe og svamp fra toppen og ned. Hvis det er mye asfaltflekker og vegsalt på bilen bør du vaske over bilen først med karosserirens (IKKE gjør dette hvis du ikke skal polere bilen etterpå). Avhengig av temperaturen kan det være lurt å vaske ett område av gangen, og så spyle av med rent vann. Det er viktig at såpen ikke begynner å tørke før du spyler den av. Husk å spyle hjulkassene samtidig.

 

2. Tørk ---->

 

Det beste resultatet oppnår du ved å bruke et pusseskinn eller en nal. Det finnes pusseskinn i mange varianter, men et pusseskinn laget av ekte skinn er det beste.

 

3. Polering ---->

 

Start med å behandle alle gummi- og plastdeler utenpå bilen med gummi- og plastfornyer. Dette vil i tillegg til å rense også få frem glansen og hindre polishen fra å sette hvite merker. Hvis disse delene er sterkt falmet så kan du bruke støtfangerpolish (sort eller grå) for å få tilbake fargen. Hvis lakken er blitt matt og slitt anbefales bruk av lakkrens før polering. Denne renser forurenset og oksydert (matt) lakk. Poler så bilen med god bilpolish. Riper i lakken kan dempes ved bruk av polish med fargetilsetning. Spør en av våre ekspeditører hvilken som passer best for nettopp din bil. Både lakkrens og polish skal påføres på begrensede områder av gangen. Ta litt polish på polergarn eller polertørk og gni utover med sirkulære bevegelser. Desto mer du gnir jo bedre blir resultatet. la så voksen tørke til det blir en matt hinne og gni av med rent polergarn/polertørk. Voks som setter seg rundt emblemer og lignende fjerner du med en myk børste (tannbørste fungerer utmerket). prosedyren er lik både for lakkrens og vanlig bivoks. For et enda bedre resultat (og lettere jobb) kan vi anbefale bruk av en polermaskin når du bruker bivoksen. Denne brukes til både påføring av voks og for å polere den av Husk å bytte til ren klut på maskinen når voksen skal av.

 

4. Interiør------->

 

Begynn med å støvsuge bilen skikkelig. Bruk tekstilrens på seter og tepper. Dete sprayes på, gnis inn med en fuktig klut eller svamp, la så tørke og støvsug av igjen. Tekstilrens vil fjerne vanskelige flekker og skitt.

 

Plast, vinyl og gummidetajer

Bruk gummi - og plastfornyer på disse områdene. Hvis det er veldig skittent kan du vaske med interiørrens først. Bruk IKKE gummi - og plastfornyer på rattet eller pedalene da de blir glatte. Interiørrens beskytter også mot sprekker og falming av fargen samtidig som det blir blankt og pent. Vi har også gummi - og plastfornyer i matt finish for de som foretrekker dette.

 

::::Skinn::::

 

Skinnseter og - interiør (ike semsket) behandles med skinnfornyer.Dette smøres inn med sirkulære bevegelser med en ren klut, la så tørke og gni av med en tørr klut. Prøv på et lite område først for å forsikre deg om at det ikke misfarges. Beskytter mot falming, uttørking og sprekker.

Endret av MercedesMotor
Lenke til kommentar
På Mercefraken sidene har de en relativt utførlig veiledning om bilrengjøring. Det er basert på Autoglym produkter, men det kan brukes selvom du bruker andre produkter.

 

http://www.mercefreaken.com/vedlikehold.htm

 

Grunnen til at du ikke bør polere i solskinn er at middelet tørker for fort og ikke trenger skikkelig ned i porene.

8283678[/snapback]

 

Fant noe fort og postet det :!: :whistle:

Lenke til kommentar

"det er faktisk forskjell på det fra meguiar og det fra clas ohlson"

 

Sonax som Clas Ohlson har er jo ledende og på høyde med Autoglym etc.

 

Meguiar tror jeg egentlig er ganske hypa. Men man velger det man liker best selv.

 

Personlig har jeg brukt Autoglym sin voks, men tenkte å prøve Svisswax til sommeren. Koster en del, så jeg har høye forhåpninger til denne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...