Gå til innhold

Spørsmål om Teleconverter + Nikon 80-200/2.8 AF-ED


Anbefalte innlegg

Jeg har nylig blitt den stolte eier av en pent brukt Nikon 80-200/f2,8 AF-ED til å ta bilder i skumring og trøndersk overskyet vær. Og så lurte jeg på om en teleconverter er en rimelig og lettvekts mulighet til å legge på litt ekstra televirkning når solen finner på å titte frem.

 

Men bortsett fra den tapte blenderåpningen, hva er virkningen av å sette på en teleconverter rent optisk? Blir det merkbart dårligere kvalitet på bildene? De jeg har tittet på er relativt rimelige convertere fra Sigma: 1,4x og 2x. Nikon sine blir litt i dyreste laget, da kan jeg nesten investere i f.eks. Sigmas 135-400mm telezoom i stedet.

 

Og spørsmål to: 80-200en er ikke akkurat en lettvekter med sine 1,3 kg. Hvordan takler en teleconverter vekten av et såpass tungt objektiv? Akkurat når jeg tar bildene så støtter jeg uansett opp objektivet med venstrehånden, men går det greit når kameraet henger og dingler rundt halsen resten av tiden? (Jeg mistenker at denne hobbyen kommer til å gi meg nakkemuskler som en kroppsbygger :p )

 

EDIT: Hmm. Kan se ut som Sigma-converterne ikke virker skikkelig med originale Nikon-objektiver. Og uansett så får jeg ikke autofokus :ermm: Kanskje like greit å glemme ideen og heller spare opp til en kraftigere telelinse en gang i fremtiden.

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...