Gå til innhold

Hvem har erfaringer med PhysX-kort?


Anbefalte innlegg

Har man for mye cash og for mye fritid så sitter man altså og surfer og ser etter stæsj å kjøpe...

 

Jeg har flere steder sett nevnt dette PhysX kortet som Asus har produsert som skal gjøre fantastiske ting slik at GPU-kraft skal kunne frigjøres til bildeproduksjon. Etter å ha søkt rundt på forumet har jeg ennå ikke funnet noen som har fortalt om sine erfaringer med et slikt kort. I tillegg forstår jeg det slik at programmene må støtte bruk av et slikt kort, og at det ikke er slik at arbeidsoppgavene automatisk blir fordelt mellom GPU og PPU (som det kalles).

 

Er det noen som har prøvd et slikt kort? Fikk dere en økning i ytelse (type 3dMark, FPS, bruk av Vista etc.) og hvilken software har dere som støtter kortet?

 

Og bottom line - kun fra dere som har brukt det - er det verdt så mye kroner?

 

PFT

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skal uansett ikke se bort ifra at vi snart får se GPUer som inneholder teknologi spesifikt for fysikkalkulasjoner slik hva vi finner i PhysX-prosessoren, slik at grafikk og fysikk blir integrert. Allerede kan jo programmerbare grafikkprosesser brukes til fysikkalkulasjoner, slik som f.eks ATI X1600. Det største utfordringen ligger i å etablere et API for fysikksimulering, og Hardware.no spekulerte litt i om Microsoft vil implementere noe slikt i sin DirectX-API i framtiden i denne artikkelen.

 

Nå som AMD/ATI jobber med Fusion blir det jo spennende å se hva som kommer ut av dette med tanke på fysikkalkulering og denslags :)

Lenke til kommentar

Hva er det vi snakker om med dedikert fysikk funksjonalitet? AGEIA PhysX er en prosessor som er designet for flyttall berenginger og det er omtrent hvor spesfikk hardwaren er for fysikk. Noe en GPU også er veldig god på.

 

AGEIA har forresten ikke blitt kjøpt opp av nVidia, dette er et aprilsnarr.

Endret av MistaPi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...