Gå til innhold

Spørsmål om reinstallering av Win98


AK47

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette høres litt vel ennkelt ut..

Du kan kjøre er reparasjon av Windows, du får så vidt jeg husker spørsmål om dette om du starter installasjonen fra en kjørende Windows. HUSK BACKUP.

 

Oppskriften i forige innlegg kan du glemme. Alle programmer må innstalleres på nytt. De kan ikke bare bli kopiert over. Når du innstallerer et program blir det bl.a skrevet til registret og dette får du ikke med deg ved kopiering av filer. Eldre programmer legger også filer inn i Wndows/system. Du vet vet ikke hvilke om du ikke har førstehånds innformasjon om programmet.

 

Derfor: Prøv med en reparasjon, selv har jeg erfart at dette funker dårlig. TA BACKUP FØRST av viktige filer!

Velger du å formatere kan du like godt skaffe deg Win 2000. Du får brukt alle programmer her. Når det gjelder spill er jeg noe "Grønn", men tror du får problemer med spill som kjører i DOS.

 

Win9x er et opertaivsystem for lek. Sats på noe som er laget for prof bruk: Win 2000, Linux, Win XP....

Lenke til kommentar

Hehe, så har jeg formatert en del også :grin: Men dette har roet seg etter at jeg rammet inn mine gamle Win9x cd´r og hang dem opp til pynt på veggen og gikk over til NT.

 

Nå står jeg overfor en formatering og opprydding på en maskin grunnet plassmangel. Dette henger igjen fra NT 4.0, der var maks størelse på en partisjon 4 GB. Nå er jeg lykkelig bruker av Win 2000 på 3 maskiner. Lurer på å leke litt med Linux. Så vi får se når jeg får en maskin til overs. :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-14 18:16, skrev AK47:

hehe, likte navnet ditt, format c:


Hvordan reparer jeg Windows 98?


 

TA BACKUP!

 

Start maskinen i Windows og kjør innstallasjon i fra Win98 cd´n. Stemmer dette så får du spørsmål om du vil reparere tidigere Windowsversjon. Maskinen vil starte på nytt og innstalasjonen går sin gang, får vi håpe... :smile:

 

Det er lenge siden jeg surret med dette, så alle forbehold tas.

 

Blå skjermer blir du aldri kvitt i Win98, for dette er et produkt som aldri ble ferdig. WinME var en nødløsning før XP Homedition kom flere år forsinket.

Lenke til kommentar

tror de fleste tenker litt tungvint her..

 

du kan fint beholde de fleste programmene og alikevel reinstallere os ved å bruke en msdos bootdisk, slette c:windows (eller hvor enn windows ligger på pcen din), og så installere win98 fra cden

 

de fleste programmene vil fortsatt fungere, men programmer som er integrert i windows (f.eks office) må reinsalleres

Lenke til kommentar

Har du gode erfaringer med dette, så...

 

Kan anbefale deg å sette opp hele greie på nytt. Da deler du opp disken i flere partisjoner, med Windows på c: Så lager du en til programmer, en til spill og en til filer. Har du god plass kan du lage en partisjon hvor du kopierer inn Windows cd´n og andre programmer også. Da er det bare å formatere c: neste gang og så inntallerer du hele greie på nytt fra harddisken med Win oppstart disken. Dette går på et kick. og var min metode når jeg levde i "blåskjermhelvetet" :grin:

Lenke til kommentar

Kan bekrefte at det som regel funker fint med en såkalt "refresh", nemlig å installere W98 oppå den gamle installasjonen. Alle programmer og instillinger skal i teorien beholdes, men det er i teorien...

 

Forøvrig er nedsletting og ren nyinstallasjon å anbefale.

 

Den tiden jeg selv slet med kun W98, ble dette foretatt 4-6 ganger i året, det skulle ikke mye til for å rote til en W98-installasjon...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-14 19:00, skrev KAS:

tror de fleste tenker litt tungvint her..


 

"de fleste" Hehe, det må jo være meg :grin: Litt ekstra arbeide første gangen betale seg som regel senere, og dette er erfart "The hard way" etter mange nattetimer og frustrasjon. Jeg har faktisk slitt med norsk utgave av Win95, hehe. Engelsk var litt bedre...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...