Gå til innhold

Hvilken oppskalering av DVD singnaler er best?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du vil få beste bilde ved å oppskalere dvdene dine til 720p. Tven din støtter ikke FullHD (1080p/i) så da gir det ingen mening å oppskalere til dette. Den største forskjellen du vil merke på disse 2 signalene er at ved 720p vil du få oppdatert hele bildet av gangen, i stedet for bare halve bildet av gangen (1080i). I-en står for interlaced (eller noe) og betyr egentlig bare at du vil få et halvt bilde av gangen, mot P-ens hele bilde av gangen.

 

En annen ting er at din tv er 720p og ikke 1080 (som sagt). Hvis du oppskalerer til 1080p blir tven nødt til å nedskalere bildet igjen etter at du nettopp har oppskalert bildet, noe som vil være en omvei og litt unødvendig.

Lenke til kommentar
En annen ting er at din tv er 720p og ikke 1080 (som sagt).

8249738[/snapback]

TV-en er 768p, så den må uansett skalere bildet til syvende og sist. Når det gjelder oppskalering er det flere enheter som kan gjøre det, spørsmålet blir hvilken av disse som gjør den beste jobben (f.eks. spiller, reicever, TV, projektor eller en ekstern scaler). Oppskalering er altså ikke noe du kun får med spesielle DVD-spillere, alt SD-materiale vil oppskaleres i TV-en.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...