Gå til innhold

Hot pick! ....Programmering


WLAN

Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å programmere software, som kan anvendes nyttig. F.eks. å optimalisere enkelte hardware deler, lage en bra brannmur og utvikle dvd-programmer, som kan rippe en dvd plate på under fem minutter m/ perfekt oppløsning. Hvilke programmeringsspråk utenom c++, og assembler må læres itillegg?

 

Jeg forstår kun det å bruke et program, men ikke hvordan den er bygd opp. Å lese open source codes, er som å lide av analfabetisme... eller kanskje enda verre!

 

Det er ikke vanskelig å finne oversiktlige sider som omhandler programmering og dets kommandoer på nettet. Men, jeg greier bare ikke å lære avanserte ting som står på nettet, uten at jeg har tilleggsbøker. Til og med da, kan det være komplisert. Jeg håper derfor at noen kan oppgi norske bokforretninger, hvor pedagogiske tilrettelagte programmeringssbøker er å få kjøpt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg begynte med JAVA. Ganske enkelt å sette seg inn i syns jeg.. Kjøp deg ei bok, og begynn fra start.. Tror ikke du kommer til å lage DVD-rippeprogrammer og sånt før om noen år..

 

Mitt neste prosjekt nå er å lage GUI og sånt til det nettverkschatprogrammet som ligger på http://www.sourcecode.no under JAVA, og utvide det litt også.

 

Tror det kan bli morsomt å holde på med i julen.. Selvfølgelig kunne jeg lastet ned et program som gjør det samme og fungerer mye bedre, men det er jo mye kjekkere å lage det selv.

 

 

Hvis du vil programmere nyttige ting ville jeg muligens begynt med C++, og ikke JAVA da... Men ikke forvent å få laget de mest avanserte applikasjonene på en stund!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-12 18:59, skrev Tigeren:

Hvis du vil programmere nyttige ting ville jeg muligens begynt med C++, og ikke JAVA da... Men ikke forvent å få laget de mest avanserte applikasjonene på en stund!



 

Så en kan ikke programmere nyttige ting i java? :wink: Tror ikke du mente helt det du sa der, men måtte bare pirke litt.

 

Det er faktisk lettere å lage "nyttige" programmer i Java enn c++. Men når det kommer til programmer som krever sitt av ytelse så er nok c++ å foretrekke. Og for all del, kan en c++ rimelig bra så er man langt på vei! Det mer krevende å sette seg inn i, men man får mer kunnskap om hvordan ting fungerer (minnestyring, pekere osv) og dette tjener man på i lengden. Vil si det er lettere for en c++-kis å sette seg inn i Java enn motsatt.

 

Til tråd-starteren: Programmering krever sin mann! En må jobbe ganske hardt (og lenge) med det før man begynner å se resultater. Er igrunn ikke så utrolig viktig hvilket språk du begynner med (bare helst ikke Visual Basic for det er ræva) bare du får med deg tankegangen på ting.

 

Good luck skal du ihvertfall ha :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...