Gå til innhold

Spørsmål ang. Linux


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det høres ut som problemet er skjermkortdriver e.l.

 

Forhåpentligvis kan du få fikset tilbake slik at du får opp GUI slik du hadde på denne måten:

Når du booter og alt henger seg opp, så kan du komme deg til et tekstkonsollvindu ved å trykke ctrl+alt+F1 (for å komme tilbake der du var trykker du ctrl+alt+F7). Der står det sannsynligvis noe tekst. Trykk enter et par ganger og så logger du inn med vanlig brukernavn og passord (passordet vil ikke vises når du skriver det).

 

Deretter må du inn i en tekst-fil og endre på hvilken driver som skal brukes av det grafiske systemet (som heter X.org). Aller først tar du en backup av den fila du skal endre på, slik at du enkelt kan bytte tilbake igjen om ting blir verre (du vil bli bedt om passord underveis):

sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup

 

Deretter kan du åpne fila i en enkel teksteditor som heter nano og gjøre ca det samme som du gjorde på det ene punktet i guiden, men denne gangen skal du bytte tilbake til samme driveren som du sannsynligvis hadde:

sudo nano /etc/X11/xorg.conf

 

Bruk piltastene til å bla deg nedover til du finner Section "Device". Inni denne seksjonen finner du en linje med Driver "?" , der jeg skriver ? fordi jeg ikke 100 % sikkert vet hva som står der, men hvis du fulgte guiden riktig, så skal det stå fglrx der. Du bytter ut fglrx-driveren med ati-driveren slik at det står: Driver "ati" i stedet.

 

Deretter trykker du ctrl+o for å lagre, deretter ctrl+x for å avslutte teksteditoren.

 

Du kan nå prøve å starte på nytt, forhåpentligvis får du se mer enn bare splashscreenen.

Lenke til kommentar

Et par ting som er greit å vite.

 

Det finnes distroer som har Beryl forhåndsinstallert som Mepis (som er basert på Ubuntu som er en Debian basert distro, bruker KDE i steden for Gnome) og Sybyan (sikketr skrivi fil, som er en RPM basert Distro som også bruker KDE).

 

Mepis har lagt ut pakker til beryl på siden dems som kan brukes i Ubuntu. http://www.mepis.org/node/13104

 

Mint Linux er 99% Ubuntu, men med det meste fra Automatix ferdig installert så du slipper å installere codecs etc. som i Mepis.

 

Automatix kommer vel til å legge til Beryl under desktop candy nå også forhåpentligvis som vil gjøre det lett å insallere beryl i de fleste ubuntubaserte distroer.

 

En ting som er greit å vite er at stort sett alle distroer kan enkelt forandres til å se ut som hverandre, f.eks har du mepis kan du installere gnome, finne riktig themes og bakgrunnsbilde, etc. så "blir" det Ubuntu. Slik Ubuntu ser ut i den videoen er ikke slik Ubuntu ser ut som default som du sikkert har lagt merke til. Når du velger deg en distro er de hovedsaklige forskjellene i hva slags pakkesystem de bruker og hva som er installert som default. De to mest utbredte pakkesystemene er rpm og deb, etter min mening er deb mye greiere siden jeg finner de mye bedre til å handle dependencies, men det er vel kanskje en smaksak.

Endret av tuxerator
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...