Gå til innhold

Spørsmål ang. Linux


Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurer på hvor jeg kan skaffe meg noe slikt. (se link)

 

Ser kult ut dette.

 

Har hørt at Linux er gratis, og derfor spørr jeg her. Vil så gjerne ha/teste dette her.

 

Også. Vil Counter Strike 1.6 funke i linux? Eller må jeg ha d slikt at jeg velger OS i begynnelsen? (dere skjønner vel hva jeg mener)

Endret av genexxa2k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror Sabayon er noe for deg. Se link i signaturen min. - Men husk at Sabayon er bleeding edge - og kan ha noen beta symptomer.

 

Hvis du har problemer med å installere det via install-linken på skrivebordet, så dobbeltklikk på "update installer"-linken, så lastes det ned et oppdatert installasjonsprogram.

Lenke til kommentar

Som Kadmium sier, mange Windows spill kan fungere i wine.

 

Sabayon kommer med wine (0.9.32 som kom ut 3. mars 2007) allerede installert. Har du et windows-program eller spill du vil prøve i Sabayon, bare dobbelklikker du på .exe-filen i KDE/Gnome og skriver inn wine som kommando til å åpne det.

 

Velger du husk programpreferanse til neste gang også, så kan du senere bare dobbelklikke på en hvilken som helst .exe-fil for å kjøre den.

Lenke til kommentar

Du kan laste ned Ubuntu 6.10 herfra.

Installasjonen er ikke vanskelig, på denne siden kan du få se alle steg(med bilder) fra installasjonen. Som alle andre ting du gjør første gangen så bør du sette deg inn i det, og husk og sørg for skikkelig backup.

 

På denne siden finner du en veldig god guide skrevet på norsk som forklarer hvordan man installerer Ubuntu 6.10.

 

XP og Ubuntu kan være på samme maskin ja, noe som ordnes under installasjonen(se bilde 5 på siden som viser bilder fra installasjonen).

 

:)

 

Huff huf... litt sen der...

Endret av Govassa
Lenke til kommentar

Ja, du må installere Beryl ved siden av, siden det følger ikke med i Ubuntu per dags dato. Og ja, Beryl er også fri programvare (fri som i frihet: du kan kjøre, bruke, modifisere koden til programmet og dele med andre så mye du vil) og kan lastes ned gratis.

 

For at Beryl skal funke bra er det ofte nødvendig å installere noen ufrie drivere for å få bedre 3D-støtte (gjelder nVidia- og ATI-kort), og disse følger ikke med i Ubuntu som standard siden Ubuntu prøver å kun inneholde fri programvare. Vet du hva slags grafikkort du har i laptopen din?

Lenke til kommentar

ATi er ofte de mest tricky å få til sammen med Beryl (har jeg lest; jeg har ingen personlige erfaringer med Beryl eller ATi-kort, bare så du vet det :-) ), men jeg fant en guide som ser ut å passe deg midt i blinken:

http://lhansen.blogspot.com/2006/10/3d-des...buntu-edgy.html (håper det går greit med engelsk?)

 

Denne oppskrifta prøver å gjøre det enklest mulig med mest mulig konfigurering via GUI -- jeg vet ikke hvor godt den fungerer. Jeg tipper andre Beryl-brukere med ATi-kort kan komme med noen tips her dersom det er noe ekstra man bør huske på. Ellers er det vel bare å spørre her om du støter på problemer underveis.

Endret av kommers
Lenke til kommentar

Du skal ikke trenge å surfe på websida til Beryl for å laste det ned. Oppskrifta forklarer bl.a. hvordan du bruker et program som heter Synaptic til å installere såkalte "pakker" (=programmer) for pakkesystemet som Ubuntu bruker. Å gå veien via et pakkesystem er den vanligste måten å installere programmer på i GNU/Linux (pluss at det er veldig enkelt, og man kan oppdatere alle programmene på maskinen i en håndvending).

Lenke til kommentar

For ati kort kan du også bruke ENVY, dette programmet finner ut hva slags kort du har, installerer driverne og ordner xorg.conf fila for deg. Så hvis du først og fremst vil ha oset til å virke (lærer heller lite av å bruke envy) eller opplever masse rot med installasjonen kan dette være reddningen.

Lenke til kommentar

Hmm.. og alt så ut til å gå greit for seg underveis mens du fulgte guiden?

 

Jeg har i så fall en mistanke om at det er ATi-kortet ditt og den versjonen av ATi-driveren som ikke er helt bestevenner. Som sagt: ATi og Linux-drivere ...

 

Det med at alt blir svart, skjer dette ETTER at du logger inn, eller FØR du i det hele tatt kommer til den grafiske innloggingsskjermen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...