Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hva er lov i "studierommet" ?


vesla

Anbefalte innlegg

Hei!

 

RL (velger å kalle det RL i stedet for originalnavnet) ble dannet fordi et par gutter på trinnet ville skape et rom i FRONTER som skulle lette skolehverdagen for elevene. Ved å samle alle nyheter, oversikt over prøver, innleveringer, elevsamtaler for de aktuelle klassene, og for å ha et sted hvor man kunne legge ut vårt eget arbeide til andres hjelp og inspirasjon.

 

(For de som ikke vet hva Fronter er, så er det et nettsted for skoleelever eller så proft sagt som det står på Fronter.no: Fronter er en plattform for nettbasert læring og samarbeid, utviklet spesifikt for utdanningssektoren.)

 

De snakket med skolens leder av Fronter, hvor de la frem at rommet og understreket at det ikke var ment for alle elever eller for bruk til juks osv. På den tiden forstod læreren det og gikk med på at elevsamarbeidet kunne starte.

 

Med tanke på RL er meninga med rommet at det IKKE skal foregå kopiering av arbeider som er/skal leveres inn. Det har aldri vært et poeng med rommet. Rommet er et verktøy for kontrollert samarbeid. Man kan lage egne mapper og dele det faglige innholdet med hvem de vil.

 

Når det kommer til hvem som kan bli medlemmer så er det en type kriterier man må oppfylle. Karakterer er egentlig ikke tellende, men man må vise interesse for å gjøre skolearbeid, gjøre en større innsats når det gjelder skolen.

 

Det finnes selvfølgelig farer rundt hele opplegget, som at noen videreformidler eller misbruker fagstoffet som er lagt ut på rommet. Det er en av reglene i RL at fagstoff skal ikke misbrukes eller videreformidles på noen som helst måte.

 

 

Det var i dag at en av de fire lærerne på trinnet krevde å få vite hva som egentlig foregår i rommet, og krevde full adgang og slettetillatelse til ting de mente var piratkopiering, eller ulovlige saker som var i strid mot personopplysningsloven, åndsverksloven og hva som var lov i forhold til datatilsynet.

 

Generelle opplysninger: Vi er alle sammen vk1 elever på allmennfaglig studieretning som tar forskjellige fag. Det ligger heller ikke skadende eller private personopplysninger, og heller ikke noe som har med ulovlige saker å gjøre. Det er både jenter og gutter som er medlemmer i rommet.

 

Derfor har jeg noen spørsmål.

 

- Gjør vi noe ulovlig i forhold til lovverket?

- Har de krav på slettetillatelse?

- Kan de stenge rommet på grunnlag av hva-for-noe?

 

 

Om de skulle tvinge all tilgang til siden, så blir det nesten som en nedleggelse da de sannsynligvis vil sjekke hele fagarkivet og rote gjennom samtlige dokumenter og forfattere av dem. Brått kunne det da skje at dokumenter plutselig forsvant.

 

 

Trengs andre opplysninger, spør.

 

 

- Vesla (=

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg kan skjønne, har de tilbudt dere en tilleggstjeneste de ikke er pålagt å yte, og de kan stoppe, endre eller slette hva de vil der, juridisk sett. Det lønner seg nok å ta en prat med en annen en denne hysteriske læreren som dere føler er litt mer vettug.

Lenke til kommentar
Gjør vi noe ulovlig i forhold til lovverket?

Så lenge det ikke distribueres ting det ikke er tillatt å distribuere (piratkopier, barneporno, etc), neppe.

 

Har de krav på slettetillatelse?

Jeg vil tro at skolen kan kreve fullt innsyn og redigeringsmuligheter, ja.

 

Kan de stenge rommet på grunnlag av hva-for-noe?

8154361[/snapback]

Datasystemet er skolens eiendom, og skolen bestemmer over sin eiendom?

 

Forøvrig er det jo null problem å sette opp noe slikt privat, dersom man ønsker det.

Lenke til kommentar

Hvis dere ikke vil at lærerne skal få tilgang bør dere opprette et slikt "rom" (forum, wiki e.l.) på en egen server. Har dere rommet på skolens eiendom, så har de innsynsrett. På en egen server kan dere derimot styre og stelle så mye dere vil.

 

Hva er det egentlig som er så suspekt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...