Gå til innhold

Beste bank (spare- og bruk)?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Uff dette er noe jeg burde gjort for lenge siden. I min bank (sr-bank) har jeg 1.5% på brukskontoen med årspris på 250+360 og 2.5% på sparekontoen. I tillegg blir jeg behandlet som dritt når jeg besøker en annen Sparebank1 filial enn den jeg har konto i.

 

Finnes det en demo på yA's nettbank? Er det noen med en slik konto som vil vurdere den i forhold til andre nettbanker? Hvordan utføres innloggingen i nettbanken?

Lenke til kommentar
Hvilke betingelser er det som er bedre hos yABank? Frister egentlig lite med en orange og lilla bank som må beskrive uttalen i menyen på websidene :/

8147277[/snapback]

Se selv da: https://ya.no/portal/content.ap?thisId=53

Bedre innskudsrente er vel det første du bør legge merke til. Har du lån så har de også relativt gode betingelser.

Og hvis du velger bank på grunnlag av utseende i nettbanken så burde du nesten ikke spørre folk om råd!

 

En kort oversikt over innskudsrentene hvis du ikke gidder å sjekke selv.

 

Innskudsrente SkandiaBanken:--------------Innskudsrente yABank:

Fra 0 kr: 3,10%----------------------------------Fra 0-49.999 kr: 3,75%

-----------------------------------------------------Fra 50.000-249.999 kr: 4,00%

-----------------------------------------------------Over 250.000 kr: 4,10%

 

Forøvrig så er prisene på kort det samme (250 kroner), og det er det billigste du får uansett bank du velger så vidt jeg vet.

 

Angående innlogging så er den forholdsvis enkelt. Du skriver inn personnummer, deretter en kode fra en sånn kodebrikke i tillegg til eget passord.

Men det er en veldig enkel nettbank, men utifra det jeg har hørt så skal den videreutvikles etterhvert (men skal ikke påstå dette helt sikkert)

 

Men som nevnt her av en annen... Er du student så burde du se på Postbankens eller Nordeas tilbud. Disse er veldig gode om du er student.

Endret av Fantasy6
Lenke til kommentar

Jeg vurderer Landkredittbank til sparepenger pga god rente, og Skandiabanken for brukskonti pga god nettbank. Dette bør vel la seg kombinere? Vet dere noe om forsinkelser/kostnader ved overføring mellom kontoene?

 

Se forøvrig supportskjemaet til Landkredittbank. Der må beskrivelsen deles opp i 3 bokser på maks 99 tegn, og de har ikke klart å bruke et vanlig tekstfelt engang. Er noe skeptisk til å plassere sparepengene mine i en ren nettbank som viser dårligere web-kunnskaper enn 13-åringer som lager sin første piczo-side :(

 

Opplevde også mange feilmeldinger når jeg klikket rundt på websidene deres:

WinHttp.WinHttpRequest error '80072f78' 

The server returned an invalid or unrecognized response 

/include/class_loadWS.asp, line 818

 

De kom tilfeldig, og det fungerte som regel etter reload. Dersom det blir slik med betalinger, at det av og til fungerer, er jeg skeptisk :S

Lenke til kommentar

Kapitalkonto (kjært barn har mange navn, i min bank heter hvertfall kontoen det. Etter diverse søk ser jeg at bankene opererer med forskjellige navn, se etter kontotype som styrer renten etter NIBOR) er det som pr. dags dato gir best rente. Da får du NIBOR-renten, som i skrivende stund er på 4.46. Den enkelte bank, har en viss margin innlagt. Så den effektive renten bli noe mindre, gjerne 0,1 eller 0,2%.

 

Fant også ut at flere banker har en MYE større margin, enn det jeg antok i utgangspunktet. Baserte min første antagelse på den marginen min bank har, og det som jeg har lest om denne type konto. En av bankene som hadde veldig høy margin på renten var Nordea.

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...