Gå til innhold

Er jordens vekt konstant?


Anbefalte innlegg

La tråden her da den er litt vitenskapelig, dog filosofisk også.

 

Dette spørsmålet har jeg undret litt på i det siste. La oss si at vi ikke har sendt ut noen satelitter eller andre menneskeskapte ting ut i verdensrommet.

Vil det da forsvinne vekt fra jorden? Evt. kan det komme vekt til jorden?

 

Diskuter! :dribble:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fra 1740 til 1990 har det kommet til 494 625 kg til jorden i form av meteorer.

 

(de vi kjenner til selvfølgelig, og ikke medregnet nedslag i Antarktis.)

 

kilde: http://www.astro.uio.no/ita/DNP/nineplanets/meteorites.html

 

Edit:

 

Et stort antall meteoroider treffer Jordens atmosfære hver dag, og utgjør til sammen flere hundre tonn materiale. Alle er riktignok svært små, bare noen få milligram hver. Bare de aller største klarer å nå overflaten og blir meteoritte

 

I tillegg til de som blir til metorer altså.

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar

Dersom jorda skal miste masse, må jo noe masse bli fjernet - ved å f eks sende opp raketter og liknende. Om du tenker på massen til jorden som selve KLODEN (unnlater atmosfærer osv) kan det jo tenkes at masse blir borte når diverse gasser stiger opp og legger seg rundt jorda.

 

For at jorda skal få ØKT masse må det komme noe utenfra, som f eks en meteor.

Lenke til kommentar

Men det er også en del som forsvinner, jorda "lekker" også hydrogen og helium fra exosfæren til universet, hvor mye har jeg ingen kilder på for øyeblikket.

 

Men hvis man ser tyngdeloven nærmere burde jordas vekt naturlig stige, jo tyngre den blir, jo mer trekker den til seg mer masse. :hmm:

Lenke til kommentar
Nja.. vi taper ca like mye energi til verdensrommet som sola gir oss.

 

Hvis ikke ville normaltemperaturen steget ganske drastisk, og da snakker vi ikke om "klimaet vil endres med 2 grader de neste 1000 årene drastisk"  :whistle:

8083244[/snapback]

 

Energi er ikke alltid synonymt med varme. Solen sender stoffer i tyngden helt ned til jern. Siden disse stoffene ikke er edle så kan mange av de enkelt reagere med andre stoffer, og bygge opp energi i form av masse, ikke varme.

Lenke til kommentar

Og de samme *stoffene* som her er i energi form, kan også bli *strålt* ut tilbake i energiform, refleksjon av stråler gjelder for både varme og andre *stråler*

 

 

De stoffene som sola sender oss som allerede er i *fast form* (du nevner blant annet jern) vil selfølgelig bli tatt opp på jorda, men de samme stoffene finnes også i gassform i atmosfæren og vil kunne lekke til verdensrommet. Men disse stoffene er jo allerede *masse* og har lite med samspillet mellom masse og energi å gjøre, og dermed med den energien sola overfører til jorda.

 

Men selvfølgelig er eksplosjoner på sola som slunger ut mengder av stoffer ut i verdensrommet en bidragsyter til den massen som detter ned på jorda igjen fra verdensrommet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...