Gå til innhold

Hvis man legger til mer RAM, får man mer GHz da?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan ikke øke oppdateringsfrekvensen (Ghz) til prosessoren ved å skifte andre komponenter. Den eneste måten å få raskere prosessor på er å overklokke den (noe som neppe er mulig med din pc) eller å kjøpe en raskere prosessor. Du kan fortsatt øke ytelsen på pcen ved å kjøpe mer ram (gjør at pcen ikke bruker harddisken som ram noe som gjør pcen treg). Ved kjøp av bedre grafikkort kan du øke ytelsen i spill, men ytelsen i spill avhenger også av prosessor og ram.

Lenke til kommentar

Virker ikke som han her har så veldig mye peiling på data. Da blir det vel litt dumt å oppfordre ham til å overklokke?

 

Til trådstarter: GHz blir bare brukt til å måle hvor mye arbeid prossesoren kan gjøre, ikke hvor "god" dataen er til sammen. Prossesoren kan nesten ses på som hjernen i en datamaskin. Ram brukes til å lagre informasjon man trenger for øyeblikket, i motsetning til hardisken hvor du lagrer over lengre tid. Det som skjer er hvis du har for lite ram er at pcen må lagre en del ting som burde vært lagret på ramen på hardisken, dette gjør at pcen går tregere.

 

Skjermkortet som du også spurte om brukes til å vise ting på skjermen. Hvis du spiller spill med god grafikk vil dette kreve svært mye arbeid for skjermkortet slik at det går tregt.

 

Hvis du kunne poste hva slags Hovedkort, prossesort, skjermkort og ram du har kan sikkert jeg eller noen andre hjelpe deg med å finne ut hva du eventuelt burde oppgradere. Du kan finne denne informasjonen(hvis du kjører windows) ved å gå inn på kontrollpanel, trykke på system, velge fanen maskinvare, og trykke på enhetsbehandling

 

Håper dette var til litt hjelp.

Endret av ptta
Lenke til kommentar
GHz blir bare brukt til å måle hvor mye arbeid prossesoren kan gjøre, ikke hvor "god" dataen er til sammen.

Siden han tydeligvis ikke kan så veldig mye bør vi ikke feilinformere, derfor pirker jeg litt. Du er helt sikkert klar over dette, men det er ikke han. Er sikker på at dette bare var litt enkelt forklart til ham ;)

 

Hz er en frekvensbetegnelse som står for "ganger i sekundet"

2Hz er 2 ganger i sekundet, 2 KHz er 2000 ganger i sekundet, 2MHz er 2000 000 ganger i sekundet, og 2GHz er 2000 000 000 ganger i sekundet.

Frekvensen (GHz) er kun sammenlignbart melom prosessorer med samme arkitektur og til dels også størrelse på cache.

 

Så en Intel Pentium 4 med Northwood kjerne som kjører på 3,6GHz er ikke nødvendigvis kraftigere en en Intel Core 2 Duo som kjører på 1,86GHz.

Men den er kraftivere enn en Intel Pentium 4 med Northwood kjerne som kjører på 2,8GHz.

Skjønner?

 

Og den eneste måten du kan øke frekvensen til CPU på er ved å overklokke.

Overklokking er å modifisere elelr stille inn slik at en komponent kjørere på høyere frekvens enn det den egentlig gjør.

Desverre for deg har du en PC som sannsynligvis ikke lar seg overklokke.

Endret av Bluum
Lenke til kommentar

Jeg er så klart fullstendig klar over dette. Kanskje jeg burde prøvd å forklare mer utdypende, men når han ikke forstår at ram ikke påvirker hastigheten på prossesoren trodde jeg kanskje det bare ville forvirre mer. Når man skal forstå noe såpass komplekst som en pc må du ta det grunnlegende først. Forskjellen på ulike prossesorer arkitektur er definitivt ikke en del av det grunnlegende.

 

Tar med denne beskrivelsen av Hvordan en datamaskin fungerer fra artikkel-serien "pc kjøp i praksis" som ble lagt ut på Hw.no for en tid siden, anbefaler trådstarter å lese denne, den forklarer hvordan en datamaskin fungerer i enkle trekk på en god måte IMHO:

Hva er en datamaskin?

 

Ta for deg en stor skole. Selve bygget er det vi kaller for et kabinett i dataverden. Det skal beskytte det som er inni mot vær og vind, samtidig som det kan isolere støy og annet. Men primærmålet er å holde støv og smuss borte, samt at det er lett å flytte på datamaskinen når alt er montert i en boks som dette.

 

I enhver skole er det ventilasjon. Det er det også i kabinettet. Her finner man ofte vifter av ulike typer som sørger for at delene inne i kabinettet får kjølig luft inn. Vi vet alle hvor sure elever og lærere blir i varme klasserom som etter hvert ligner badstuer. Det samme gjelder en PC.

 

Inni skolen er det ofte ulike avdelinger, og alt er bundet sammen med ganger og trapper. Grunnflaten/grunnmuren i skolen kaller vi hovedkortet, og på grunnmuren (hovedkortet) er trappene og gangene kalt busser montert. Det er nødvendig for at alle delene/avdelingene skal kunne kommunisere med hverandre.

 

Vi som elever trenger visuell opplæring, og her kommer skjermkortet inn. Skjermkortet står for alt som har med det visuelle å gjøre. Det kan på en måte sammenlignes med kunst-klasserommene. Der skapes utallige bilder og tredimensjonale skulpturer. Det er det som foregår i skjermkortet også.

 

Vi har også en rektor/lærer som vi kaller CPU eller prosessor (ikke professor). Denne står for alle utregninger og er selve hjernen i skolebygget. Han sender ut og mottar utallige beskjeder - som vi i dataverdenen kaller for data. Alle data er tall og derfor trengs en prosessor som kan takle millioner av utregninger i sekundet.

 

Prosessoren har også noen løpegutter som den gir små ordre. Disse kalles RAM, og bistår CPU med å huske beskjeder som sendes rundt i skolebygget. De husker alt som skal gjøres, hvordan det skal gjøres og hva som skal gjøres.

 

Vi trenger også lærdom fra bøker. Bøkene inneholder utrolig mye informasjon. Alle bøkene ligger i biblioteket på skolen, og biblioteket blir da det vi kaller harddisken i en datamaskin. Harddiskene har plass til enorme mengder informasjon, men disse er til gjengjeld den desidert tregeste komponenten i datamaskinen. Og for å få strøm til hele greia står det en transformator utenfor, som i en datamaskin er strømforsyningen.

 

Dette er selvfølgelig svært forenklet forklart, men dette er omtrentlig slik tingene fungerer.

 

edit: 100 poster :w00t:(har jeg lov til å bruke dette tegnet etter bare 100 poster?)

Endret av ptta
Lenke til kommentar

Det ser ut til at det er en XP 3200+, men det burde vel holde når han ser ut til å ha et Radeon 9250.

Han trenger strengt tatt ikke noe bedre CPU med det oppsettet hans.

 

En ny PC er nok det eneste som vil gi en drastisk økning i ytelsen, hvis han ikke vill bytte komponenter, noe som jeg i alle fall ikke ville gjort på den maskinen der.

Lenke til kommentar

Hvis du mener det vi snakker om med XP 3200+ CPU, så har ikke det noen sammenheng med Windows XP, bare så det er klart.

 

Ting vil fungere helt fint på Windows XP fortsatt, ingenting blir forandra der.

Skal du ha vista derimont, må du nesten ha ny PC bare for å kjøre Vista uten for mye trøbbel.

2GB RAM og en kraftigere prosessor er vel egentlig alt som MÅ til, men har du planer om å spille bør skjermkortet oppgraderes uansett.

Det er ikke snakk om mer enn 6 000kr for en dugelig PC ferdig byggd.

DinSide hadde for ikke lenge siden oppe tilbug fra flere nettbutikker som var på nettopp 6000kr.

 

Men dersom du ikke plages med treig PC og dårlig ytelse trenger du ikke kjøpe noe nytt.

Forklar heller hva du ønsker skal være bedre, så kan vi gi deg råd om hva som vil hjelpe.

Oppgradering av en gammel PC er generellt sett en dårlig investering, kjøp av ny PC gir nesten alltid mest for pengene, selv om det koster noen lapper mer.

Lenke til kommentar

Skjønner at du mener jeg burde kjøpe ny maskin, men hvis jeg skal ha ny vil jeg ha en Vista og den prisen er nok for høy for en fjorten åring med en hundrings i uka skjønner'u.

 

PCen er da ikke så gammel. Ca. ett og et halvt år for å være helt nøyaktig

 

Vurderer å kjøpe disse forbedringene:

 

Skjermkort: ATI Radeon x1950 Pro 512 mb

Minnekort: 2x TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024mb CL3 64M*8/16chip

 

Synes du det er verdt det??

Endret av iMedia_4226
Lenke til kommentar
Vurderer å kjøpe disse forbedringene:

 

Skjermkort: ATI Radeon x1950 Pro 512 mb

Minnekort: 2x TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024mb CL3 64M*8/16chip

 

Synes du det er verdt det??

8084134[/snapback]

 

det er ikke så dårlig valg

 

skjermkortet er vel det beste innen agp(?) og rammen er helt grei, men det finnes bedre ram, som lar seg overklokke.

 

har du agp btw?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Vurderer å kjøpe disse forbedringene:

 

Skjermkort: ATI Radeon x1950 Pro 512 mb

Minnekort: 2x TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024mb CL3 64M*8/16chip

 

Synes du det er verdt det??

8084134[/snapback]

 

det er ikke så dårlig valg

 

skjermkortet er vel det beste innen agp(?) og rammen er helt grei, men det finnes bedre ram, som lar seg overklokke.

 

har du agp btw?

8086699[/snapback]

 

Tror ikke overklokkingsmulighetene til rammen har så mye og si for trådstarter, siden han har en OEM oc så er nok biosen kraftig amputert, noe som kan gjøre klokking vanskelig.

Lenke til kommentar

Skjermkortet er nok litt i meste laget, du kan spare deg en snau tusenlapp hvis du kjøper et X1650 Pro kort eller tilsvarende fra nVIDIA.

 

Den RAM som du har funnet er helt kurrant, men finnes det samme mengde til lavere pris så kjøp likegodt det og spar pengene. Ytelsen vil du ikke merke noe på uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...