Gå til innhold

IT Extreme erfaringer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg vurderer å studere ved IT-extreme fra høsten av.

 

Hadde satt stor pris på om tidligere/nåværende studenter kan si litt om sine erfaringer. Fungerer undervisningen bra?  Er lærerne dyktige og hvordan er miljøet på skolen?

8052436[/snapback]

 

Siterer Jalmar:

 

IT-Extreme Academy (ITX): Kjører CCNA og CCNP på et år. 1200 undervisningstimer om jeg ikke husker feil (Mye praktisk arbeid kommer i tillegg).

Også eneste skole i Norge som kjører CCIE over et år (Eneste i verden? Har aldri sett noe mer enn 5 dagers bootcamps fra andre leverandører).

 

Ettersom det er stund siden jeg tok et år hos IT-Ak så vil jeg ikke snakke for mye negativt om de i detaljer. IT-Ak har mange skoler rundt om i landet og mye kan ha endret seg siden jeg tok utdannelsen hos de i Trondheim for et par år tilbake. Eneste jeg vet 100% sikkert er at de fremdeles tar inn alt for mye fra Aetat samt at de har alt for få undervisningstimer.

 

Kan derimot gi deg noen erfaringer fra IT-Extreme hvor jeg tar CCIE nå. Litt enklere ettersom det bare er en skole og jeg går der nå.

 

-Topp utstyr. Bærbar følger med i de fleste studiene. Nei den er selvfølgelig ikke gratis, men ettersom ITX ikke tar mer for et år enn andre private skoler er det et pluss. Har du en fra før så får du trekt fra det i prisen.

 

-Godt betalte lærere. Flinke og motiverende lærere er essensielt, og jeg vet de bruker mye penger på å få tak i folk som er flinke.

-Ikke sløvt. Tar det med fordi min erfaring er at "andre" IT skoler slutter undervisningen rundt 12, eller før.

 

-Liten skole. Fleksibilitet og miljø er viktig, opplevd meget lite sure miner i år. Administrasjonen er ikke "de ukjente på de derre kontorene borti den gangen bak de mørke dørene".

 

-Kursmateriell og undervisning følger det nyeste Cisco og Microsoft har å tilby. Undervisningen er ikke låst, bøker blir kjøpt inn kort tid i forveien for å ha det nyeste materiellet.

 

-Har du lyst til å ta litt ekstra fag på egen hånd er det masse kompetanse på huset som kan hjelpe deg med hvilke bøker du bør kjøpe, hva som er lurt å studere osv samt hjelpe deg med de problemene du eventuelt måtte støte på underveis.

 

-Skolen tør satse på nye ting, et eksempel er CCIE Security. Er ikke lenge siden nesten alle IT-Ak og NA hadde CCNP, nå har NA kuttet det ut helt og degradert CCNA til et valgfag. IT-Ak kjører CCNP på en skole. Ettersom en CCIE Security lab koster ufattelig mye mer enn en CCNP lab så.. ja, hatten av 

 

-Samarbeid mellom ITX og Egroup(.no). Nylig inngått så resultatet har enda ikke fått så mange synlige resultat, men konseptet er spennende.

 

-Enorme Cisco labber. Om kort tid utvides CCIE Security labben med 5 nye dell servere/klienter samt en god del routere til. CCNP labben skal og utvides med flere switcher og routere.

 

-Hybler/leiligheter i og ved skolen til en rimelig penge

 

-Trådløst nett i og ved skolen

 

-Tiden står ikke stille. Nye konsepter og planer blir hele tiden planlagt og satt i gang, gjelder spesielt CCIE konseptet. Du kan jo ta en titt her på hva vi jobber med nå:

 

 

Offentlig IP modell

Per i dag kan man gjøre all konfigurering remote og teste alt i det vanlige lab skallet. Planen er ivertfall å få mye mer av labutstyret online slik at den kan bla. kobles opp til andre CCIE labber rundt om i verden for å lage virkelig store miljø.

 

Simulering av angrep

Som nevnt over skal labben utvides til å være mer enn en "teoretisk" lab. Servere og klienter man kan plassere rundt om i nettverket (remote og selvfølgelig  ) for å simulere trafikk, teite brukere, hacker angrep osv. Masse minne og diskplass + VMware hvor man kan ha sine egne image i et selvadministrerende system gjør susen.

 

Om du har muligheten så ville jeg ha anbefalt deg å ta en tur på skolen for å se på hvordan den er og hvordan vi har det. Sier du fra på forhånd får du sikkert litt "smøring" og  Trenger du overnatting er ikke det er problem så vidt jeg vet.

 

Uff så mye jeg alltid skal skrive da, men jeg blir så fort engasjert når det er noe som interesserer meg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Vart litt intresertt sjølv når eg såg dette. Kor er det dei har skular her i Norge ?

8149306[/snapback]

IT Extreme har bare skole i Skien... Men det er lett å få billig husvære der om du kommer langt unna fra. I Cisco-klassen i år har vi folk fra akershus(?), nordland, egersund og her fra området.

 

Her kan du lese litt mere om grunnlegger og daglig leder av skolen forresten :)

Endret av L4r5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...