Gå til innhold

Kjøp av bilderedigeringsprogram


Anbefalte innlegg

Har investert ca 20 000 i fotoutstyr. Ganske ny på dette og har lyst til å kjøpe et fotoredigeringsprogram. Tenkt litt på Adobe Photoshop Elements 5. Vil gjerne ha støtte for raw også.

Har vært litt innom noen prøveversjoner av Photoshop tidliegere, men synes det er vanskelig uten brukerstøtte. Hva får en av det ved kjøp av disse programmene?Noen med erfaring? Tips om noe bedre enn Elements 5?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har investert ca 20 000 i fotoutstyr. Ganske ny på dette og har lyst til å kjøpe et fotoredigeringsprogram. Tenkt litt på Adobe Photoshop Elements 5.  Vil gjerne ha støtte for raw også.

Har vært litt innom noen prøveversjoner av Photoshop tidliegere, men synes det er vanskelig uten brukerstøtte. Hva får en av det ved kjøp av disse programmene?Noen med erfaring? Tips om noe bedre enn Elements 5?

8019319[/snapback]

 

Photoshop er jo og blir jo standarden i feltet. Elements 5 er antagelig et av de beste i prisklassen og støtter RAW. Elements bruker samme RAW konverterer som CS2 så bør vel være like god i så måte.

 

Fordelen med Photoshop ved siden av at det er et godt fotoredigeringsprogram er tilgjengeligheten på informasjon, plugins og hjelp man kan få. Nesten alle tips og triks man ser på nettet etc relaterer seg til Photoshop.

 

Dermed ikke sagt at det ikke finne andre gode alternativer, men det fleste finner jo at man havner på Photoshop til slutt likevel :)

 

Håkon (som bruker Lightroom + Photoshop)

Lenke til kommentar

Før du kjøper et monster som Photoshop bør du være mer enn sikker på at det er hva du trenger.

 

Hva er det du har tenkt å gjøre i PS, som du ikke kan gjøre med kameraet og en god raw-konverter?

 

Jeg bruker en kombinasjon av Bibble til raw-konvertering og justering (og enkel retusjering), og en svært sjelden gang Gimp til litt større retusj. Du har ikke behov for Photoshop om du ikke har tenkt å gjøre temmelig drastiske ting med bildene dine.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Photoshop Elements er veldig bra, og anbefalles.

 

Mitt personlige valg når det gjelder programvare er følgende:

 

DxO Optics Pro v4.1( viktigste programmet i min arbeidsflyt, uten tvil)

 

Adobe Lightroom og Photoshop Elements. Lightroom bruker jeg for å organisere bilder, kontrollere før de sendes til DxO, litt retusjering og lagring. Photoshop Elements bruker jeg kun i et fåtall bilder, hvis det absolutt trengs.

 

NIK Color Efex( effektfiltre. For litt mer kreativ fotografering)

 

Av disse er det DxO og Elements jeg anser som viktigst. Lightroom er meget bra for å gjøre arbeidsflyten og katalogisering av bildefiler enklere.

Lenke til kommentar
Hvis du har så god råd atdu kan kjøpe fotoutstyr for 20000 uten å a peiling, kan du saktens spandere noen tusen på PS3 til våren. Bare det beste er godt nok for de, ikke sant?

8020693[/snapback]

Staakar liten, ble misunnelig nå?? (Bare for å strø mere salt i såret, mitt fotoutstyr koster enda mere..) :whistle:

 

maritsa: Jeg vil, sammen med flere i tråden anbefale Photoshop Elements. Personlig har jeg v. 3.0 og den fungerer utmerket. Jeg kjøpte en bundle med PS E og Premiere Elements (for videoredigering) og det kostet meg ca 1.200,- Men "bare" PS E som nå er i v. 5.0 koster rundt 7-800,- og har, som nevnt, samme RAW-konverter som storebroren CS (til 6-8.000,-).

Lenke til kommentar
Har Elements v3-5 samme RAW konvertingsmulighetene som storebror?? Jeg mener bestemt at du har æfrre muligheter for div innstillinger i Elements vs Photoshop mht RAW.

8024343[/snapback]

De bruker samme RAW-konverter, men begrensningene ligger i Photoshop Elements ikke i RAW-konverteren. Jeg er for øyeblikket ca 15.000km borte fra min PC, så jeg kan ikke liste alle begrensninger, men jeg husker det var flere fargerom i CS enn i Elements. Det var vel også noen crop-mulighet direkte før importering til PS CS som ikke er i Elements. Men som jeg skrev, det er samme raw.8bi filen for begge programmene.

Forøvrig, så har vel Elements 5 fått curves, som er det jeg har savnet absolutt mest i Elements 3.

 

maritsa: Ser at alle har "ignorert" brukerstøttespørsmålet ditt; det fulgte med en ca 100 sider bok med Elements 3.0 hvor det mest basic'e står, men hvis du går for f.ex Elements, så anbefaler jeg deg å kjøpe en "Bible" fra IDG. Ellers, så er Magnar Fjørtofts bok "Digital fotografi i praksis" en utrolig bra bok, og med flere Photoshop-forslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...