Gå til innhold

SCSI og IDE på samme hovedkort?


_Prime_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Min mening:

 

Ingen vits hvis du bare skal ha en single SCSI disk. Bruk pengene på annet, hvis du ikke absolutt skal bruke 4-5000,- på SCSI da :smile:

 

SCSI kommer først til sin rett når du kjører databaser eller andre serverfunksjoner, hvor du aksesserer flere enheter samtidig.

Lenke til kommentar

Dersom du skal ha 1x 18 eller 36GB U160 SCSI og ikke SCSI cdrom (dvs du trenger bare 1 LVD-SCSI kanal) bør du ta en titt hos multicom.no - der kan du pelle opp et kort med terminert kabel til 299kr. At det er U2W (u80) spiller liten rolle - en disk bruker ikke 80mb/s båndbredden likevel.

 

Dette kommer det snart en litt større test av her.

 

Edit: URL http://www.hardware.no/guider/scsi/index.html

 

_________________

Andreas Grimsby

Nerd!

___________2.5GHz

 

[ Denne Melding var redigert av: Dollar på 2002-12-06 13:14 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-05 11:15, skrev _Prime_:

Takk for svarene! Jeg har dette hovedkort
hva trenger jeg til et scsi/ide system. nytt hk? kabler? pci kort? noen som har anbealinger av kort? hvor mye bedre ytele vil jeg få? Det er masse jeg lurer på så bare svar ivei dere :razz:

Takk for alle svar!


Ang scsi kort til dette hk kan adaptec 19160 være et godt alternativ. set er et 32bit ultra 160 kort, ser liten vits i å kjøpe et 320 kort til ditt hk, med mindre du skal ha et hårete scsi raid system, men uansett klarer ikke 32 bit pci bussern mere enn litt over 100MBps sec totalt (det er akurat dikutert i en annen tråd, søk for mere info)

Husk så at scsi enhetene ikke jobber raskere enn den tregeste disken som kobles på kablen. 1960 støtter såkalt Felx speed dvs at en knal er delt mellom en 68 pin kabel og en 50 pin kabel, slik at man kan han en 160 disk og en scsi cdrom, og begge jobber optimalt.

Trenger du en 68 pin ekstern kontakt for eksterne hd'r kan 29160 være et godt valg, det er et 64bit kort, men funker fint i vanlig 32 bit slot. Men er det mest sansynlig at du vil komme til å koble på en ekstern scanner eller no slikt er 19160 med en ekstern 50 pin, et godt valg. Skal du kjøre Linux eller annet en m$, bør du vurdere 29160N som er nesten identisk med 19160 men støtter en bråta med forsjellige os.

Hvorfor så adaptec, selvfølgelig er det fritt valg, men det er veldig liten sansynlighet at du får noe som helt trøbbel med adaptec kort, de er godt testet, er bunnsolide, tåler mye julig, og de har 5 års garanti. se event på utvalg hos psdata og quad. Quad har også noen ultra 320 kort for 64 bit pci-x(1056 MBps) Men husk at det ikke går raskere en den tregeste enheten på kanalen, eks puter du en cd rom og en ultra 320 disk på samme kanal (trur det skal funke med overganger :smile:

ellers se http://www.adaptec.com

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...