Gå til innhold

Utrolig treig data- noe prog til å måle effekt?


Anbefalte innlegg

Hei!

JEg har en utrolig treig data, med nærmere 2,21 ghz og 512 mb ram. Det føles ut som jeg jobber på en 500mhz-maskin. Finnes det et program for å finne ut hva som gjør maskinen så treig, om det er skjermkort (integrert, tror det er 32 mb), hovedkort eller noe annet som gjør den så usannsynlig treig?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sisoft sandra, HD tach, superpi etc. kan gi deg et mål på om du har ytelsen i behold.

 

Er det nen som har noen erfaringer, noen som funker bedre enn andre? Finner jeg de på download.com?

 

Kan vel si med en gang at, om du ikke har reinnstallert windows på en stund, så kan det hjelpe på enormt mye!

hehe. DEt hjelper alltid, men problemet mitt er at maskinen er treig selv om windows er installert på nytt, fryktlig irriterende...

 

Med Task Manager (oppgavebehandling?) kan du sjekke hvor mye minne og CPU-tid hvert enkelt program bruker. Da kan du fort se om det er noen som bruker mer enn "normalt". Du kan også sjekke om du har "gått tom" for minne. Hvis du har for lite minne vil maskinen virke mangfoldige ganger tregere enn vanlig.

Takk for tipset! Har prøvd å se på det, men maskinen er treig, selv før jeg begynner å installere programmer, etter en ren installasjon...

Lenke til kommentar

Har du sjekka at prossessoren/RAM ikke er blitt underklokka? Har du prøvd å installere de nyeste driverne til hovedkortet/grafikkortet?

 

Jeg har en relativt god maskin selv som bare har et 32MB skjermkort, hvor jeg kjører Windows Server 2003, og jeg merker til tider at det går litt treigt hvis jeg feks prøver å se film eller bilderedigering på den. Jeg tror det bare er å forvente med et sånt skjermkort...

Lenke til kommentar

Takk for hjelpen med det programmet! Viste mye nyttig om datamaskinen, men vet ikke helt hvordan jeg skal anvende denne infoen for å finne ut hvilke komponent(er) som gjør maskinen såpass treig. Men jeg så at det var forskjellige "hastigheter" på minnebrukkene (har 2*256). Vil det ha noen innvirkning?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vel, har fått et problem til, som jeg tnekte å spørre om med det samme jeg hadde et emne her (så slipper en å starte så mange nye)

 

HAr fått denne feilmeldingen et par ganger nå. Plutselig fryser hele maskinen i ca 1-2 min, til og med musen. Så går maskinen ned i 640x480 skjermoppløsning, og denne feilmeldingen kommer.

 

Noens om har forslag til løsning? KAn dette belyse hvorfor maskinen ellers er treig?

post-62509-1172433747_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...