Gå til innhold

--


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, dette her funket ikke.

 

For det første kunne du gjort bildene dine litt mindre. Tar lang tid å laste bilder på den størrelsen.

 

For det andre, har du bommet totalt med fokuseringen.

 

For det tredje, er ikke motivene akkurat spennende. Bare en grein liksom. Joda, en grein kan være et fint bilde, gjerne veldig stemningsfullt og harmonisk med løv og store trer som svaier i vinden.

 

Men du har egentlig bare en ufokusert grein.

 

Nei takk, sier jeg.

 

EDIT: Men aldri et bilde uten å forbedre seg.

 

Jeg er en rimelig ny fotograf selv, begynte for nøyaktig 2 dager siden. Jeg løper rundt med EOS 650, det første kameraet i EOS-serien, laget i 1987.

 

Jeg er veldig fan av uttrykket at man ikke bare skal få kritikk, men også veiledning for hva man må gjøre bedre til neste gang. Nå glemte jeg det nesten, og det kan føre til at du sitter igjen uten formening om hva du skal gjøre annerledes for å få laget bedre bilder.

 

Derfor skal jeg prøve så godt jeg kan å hjelpe deg mot bedre kunnskap.

 

For det første, kunne du gått ut senere. Bildene er veldig lyse. Mindre sollys ville gitt bildene et mørkere preg, og kanskje mer stemningsfylt. (Dette er min subjektive mening, så ikke drep meg.)

 

Fokusen er veldig dårlig. Vet egentlig ikke hvor fokus ligger, på det første bilde har du truffet sånn noenlunde på den lille greinen i midten. Her skulle du trukket fokus litt tilbake, og heller fokusert på den nærmeste greinen.

 

På det andre bildet er det ikke så gale egentlig, men det kan enda bli bedre. Du sa ingenting om hvilket kamera du har tatt bildene med, så det er vanskelig for meg å vite om det er deg eller kameraet som er "synderen".

 

Bakgrunnen synes jeg kunne vært roligere. Synes spesielt trærne som lager store, stygge, mørke områder, plager veldig. En rolig ganske hvis bakgrunn hadde vært fint.

 

Og så mangler jeg noe å sette øynene på. Hadde greinen vært i fokus, kunne det vært en løsning, men ikke den beste jeg har sett. Greinene i bakgrunnen ødelegger også mye, spesielt når de er såpass nærme kameraet (greinene ser store ut), og samtidig er ute av fokus.

 

Det jeg vil anbefale deg, er enten å sette blendertallet opp (høyere tall). Dette gjør bildet mørkere. Har du en del manuelle innstillinger på kameraet ditt, skal det gå fint. Du kan også vurdere å gå ut litt seinere (Store områder i øvre del av bildene er veldig utbrent), så du slipper det kraftige sollyset.

 

Puuh.. Hvis det er mer du lurer på, så må du bare spørre.

 

Jeg er sikker på at du kommer til å bli en god fotograf, så snart du har fått fokusen inn, og fått en ordentlig god stemning over bildet (gjerne litt mørkere).

 

Så vil jeg bare si at dette er min subjektive mening, og det er ingen som har rett eller galt her.

 

Fortsett med fotograferingen, og ha tro på deg selv. :thumbs:

Endret av Gissan
Lenke til kommentar
Takktakk.  :love:

 

Synes det er viktig å kunne få ordentlig kritikk, og jeg håper at noen gjør det samme med meg, når jeg får meg EOS 350D snart.

 

Vil vel være litt av en nybegynner jeg også..  :ermm:

7939541[/snapback]

 

offtopic.. syns jeg så japanfoto hadde tilbud på den ;)

7939621[/snapback]

4899 mener du? :D

Endret av Valeur
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...