Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Klimaanlegg = aircondition?


fAight

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som jeg forteller i en annen tråd har jeg kjøpt meg bil. I min iver til å teste mest mulig med bilen, glemte jeg selvfølgelig å se etter om det var aircondition (tok det for gitt). Det står i annonsen at det er klimaanlegg. Innbefatter det det aircondition? Husker at det ikke var automatisk klimaanlegg, da det kun var "analoge" skruknapper uten display.

 

Jaja, kjøpt er kjøpt og spist er spist....

post-14734-1170360840_thumb.jpg

Endret av fAight
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er Aircondition på den bilen du har lagt ut bilde til.

Klimaanlegg da kan man sette feks 23 grader og bilen vil automatisk holde den tempen.

Klimaanlegg er mer avansert, mange nye biler har også dual klima slik at man kan ha en annen temp bak i bilen.

7853711[/snapback]

Det du snakker om er Automatisk klimaanlegg. Aircondition og klimaanlegg er det samme...... som nevnt oppi her, bare forskjellig språk. Noen bilmerker forkorter med AC eller AAC som da betyr aircondition eller automatisk aircondition

Endret av Stetson
Lenke til kommentar

Klima = termostat som styres etter ønsket temperatur i celcius.

AC = on/off med trinnvis justering av kald/varm luft (ingen "temperatur" styring).

 

Klimanlegg kan også være tilkoblet sensorer som sjekket dugg på frontvindu og overstyrer anlegget ved problemer.

 

Gratulere med ny bil forresten. Er den i tillegg 3 serien så er den kåret som nr. 1 av alle kebabspiserne vi har i Oslo :w00t:

Endret av Spartan
Lenke til kommentar

Faktisk trenger ikke Air condition/klimaannlegg eller klimaanlegg å inneholde kjølefunksjonen i det hele tatt, sånn teknisk sett. Teknisk sett referer begge til et annlegg som skal gjøre klimaet inne i bilen "menneskelig". Det trenger ikke være automatisk, men skal altså gjøre noe med klimaet. Det kan bare inneholde oppvarming, avdugging, etc, men også kjølefunksjon.

 

Sånn pr. folkespråk, så snakker man om kjølefunksjonen, så om jeg hadde kjøpt en bil hvor det sto klimaanlegg, og den ikke har kjølefunksjonen, så hadde jeg reklamert.

 

Det var en teknisk oppklaring av hva det er..

Lenke til kommentar

Som andre også har sagt, er AC og klima det samme. Det som er forskjell er styringen av anlegget. Det finnes tre hovedtyper:

 

- Manuell klima: Kun av/på-knapp, man må justere temp manuelt med bilens temp-regulering, som regulerer hvor mye varmluft som skal blandes i friskluften utenfra før denne slipper inn i kupeen.

- Automatisk klima: Man velger temp (som regel digitalt), og vifte, varme, spjeld etc styres automatisk. Har gjerne defrosterfunksjon, og separat kontroll av venstre/høyre side, ev. foran/bak på "kassebiler".

- Halvautomatisk klima: Som Manuell, men har automatisk temperaturregulering, da bilens temp-regulator er en termostat, ikke et spjeld. Enkelte har også automatisk viftestyring, men du må selv stille hvor luften skal gå (opp/ned etc).

 

Et par eksempler:

VW Touran har halvautomatisk som standard, auto som ekstrautstyr.

På Opel Astra kan man velge mellom alle 3 typene.

Lenke til kommentar

Simpelt å levere en 2005-modell med bare AC da.

Sitte å skru på de jævla knottene hele tiden, blir jo gal av det for faen!

Sinnsykt mye mer komfortabelt med klimaanlegg ja, der du stiller inn 22 grader og så jobber anlegget med å oppnå den temperaturen uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Er det som kalles komfort :)

Lenke til kommentar
Simpelt å levere en 2005-modell med bare AC da.

Sitte å skru på de jævla knottene hele tiden, blir jo gal av det for faen!

Sinnsykt mye mer komfortabelt med klimaanlegg ja, der du stiller inn 22 grader og så jobber anlegget med å oppnå den temperaturen uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Er det som kalles komfort :)

7857587[/snapback]

Tror ikke det finnes noen 2005 modell biler som ikke har automatisk tempstyring.Ikke tyske,standard på MB de siste 20 ++ år,men kansje noen andre?jeg synes noe av den beste funktionen på min bil er kullfilter funktionen (ikke pollenfilter).Kjører en inn i en tunell er det ingen lukt da en sensor måler giftstoffene i luften og automatisk kobler om til kullfilter (samme funktion som gassmaske).Den slår automatisk av og på resirkulasjonsluften hvis det blir for lite oksygen i bilen og slipper inn luft utenfra til det er nok så en ikke blir søvnig.den regulerer også varmen "feil" hvis det blir sterk direkte sollys da 22 grader i bilen om natten kan virke lite,men alt for mye ved direkte sollys.Det er fordi direkte solys varmer opp kroppen,men ikke luften.Bruker alltid restvarmen om vinteren.deilig å komme tilbake til varm bil når en har vært ute å handlet eller noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...