Gå til innhold

X-fi: Hodetlf og 2-høyttaler stereoanl. samtidig?


Anbefalte innlegg

Jeg forsøkte dette innlegget under "den store x-fi tråden", men fikk ikke noen svar som jeg ikke allerede har vurdert. Så jeg forsøker igjen og håper at noen som har et X-fi kort kan gi meg bra et svar :)

 

Jeg vurderer å kjøpe et kort midt i X-fi serien (f.eks.XtremeGamer Fatal1ty Pro Series) , men har forsøkt å stille følgende spørsmål til diverse nettbutikker og creative support uten tilfredstillende svar:

Idag har jeg et billig Fortissimo 2 kort med utgang både for høyttaler og hodetelefoner hvor både stereoanlegg og høretelefoner er koblet i samtidig, noe som er veldig praktisk!

 

På de X-fi kortene som _ikke_ selges med frontpanel finnes det 3 høyttalerutganger. Jeg har et enkelt opplegg hjemme der pc'en er kobla til stereoanlegget et godt stykke unna pc'en (som kun har 2 høyttalere), men ønsker enkelt å kunne hive på meg et par hodetelefoner uten å måtte klatre bak pc'en hver gang. Kan jeg koble stereoanlegget til den ene utgangen og hodetelefonene til utgang 2 på lydkortet (og da speile det som blir sendt til utgang 1 på en enkel måte?) Og, hvis dette fungerer kan man justere volumet til de ulike utgangene slik at ikke lyden i hodetelefonene blir altfor høy?

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Videoannonse
Annonse
ikke kjøp x-fi xtrememusic mitt røk etter 6 måneder. det er billig dritt i det lange løp skal gå for et XtremeGamer Fatal1ty Pro Series nå. Et godt råd ikke kjøp lydkort under 1000 kr det er dritt. et lydkort over 1000 kr har er bedre utstyrt og tåler mer.

7954104[/snapback]

 

 

For noe tull...Extreme Music er et kvalitetskort...

Lenke til kommentar
ikke kjøp x-fi xtrememusic mitt røk etter 6 måneder. det er billig dritt i det lange løp skal gå for et XtremeGamer Fatal1ty Pro Series nå. Et godt råd ikke kjøp lydkort under 1000 kr det er dritt. et lydkort over 1000 kr har er bedre utstyrt og tåler mer.

7954104[/snapback]

 

Det er ikke akkurat billig da?

 

Men det du sier er langt i fra sant.

Lenke til kommentar

Hva for noe? Xtrememusic er et drittkort? Da har du iallefall fått feil kort eller noe slikt, fordi det jeg har funker 100% og har god lyd. Med tanke på prisen så kan jeg anbefale dette kortet, fordi det har god lyd til prisen. Så klart får du bedre, men da blir det også igjen dyrere, men det er heller ikke slik at lydkortet er bedre dess dyrere det er.

Lenke til kommentar

Hei kortet mitt hadde en fabrikasjonsfeil. jeg fikk et med barnesykdommer tydeligvis, men jeg skal gå over til Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional uansett senere neste uke.

 

Beklager at folk ble opprørte, men jeg kjøpte kortet da det kom ut. bare så folk vet det.

Og feil var det i mitt lydkort.

Endret av Mr_Ghost
Lenke til kommentar

Med et Y-ledd vil du senke spenningen fra lydutgangen. Alt etter hva headset du bruker vil lydstyrken kunne bli drastisk mye lavere. Og hvor praktisk er det egentlig å ha lyd begge steder samtidig, i andre tilfeller vil du risikere å skade elementene i headsettet om du spiller høyt på stereoanlegget. Men for all del, hvis du er veldig fattig så funker det også. :!:

Lenke til kommentar
Med et Y-ledd vil du senke spenningen fra lydutgangen. Alt etter hva headset du bruker vil lydstyrken kunne bli drastisk mye lavere. Og hvor praktisk er det egentlig å ha lyd begge steder samtidig, i andre tilfeller vil du risikere å skade elementene i headsettet om du spiller høyt på stereoanlegget. Men for all del, hvis du er veldig fattig så funker det også.  :!:

7990705[/snapback]

 

Jepp. For å utdype dette enda mer, så har dette med utgangsimpedansen i lydkortet.

 

 

Ikke bare blir lystyrken lavere på anlegget, lyden vil også endre seg pga induksjonen i spolen i headsettet.

 

Bruk et headset med volumekontroll og skru ned når du ikke benytter headsettet. Det gjør jeg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...