Gå til innhold

Kamera til backpacking


Anbefalte innlegg

Skal på backpacking i Japan og Thailand nå til sommeren, og tenker da å kjøpe et kamera i forkant av reisen. Det kommer nok til å bli flittig brukt, så lang batteritid er en fordel. I tillegg er størrelsen noe å ta i betraktning.

 

Har vurdert Canon 350D/400D og Sony A100 til nå. (350D mest pga. den lave prisen nå)

 

Noen anbefalinger eller erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Som sagt så mange ganger før; kjenn på kameraet før du kjøper. 350D, 400D og A100 er alle sammen gode kamera. Har du vurdert Nikon?

 

Jeg har selv 400D og er storfornøyd, men det er ikke sikkert det passer til hånden din.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Du burde også vurdere Pentax K100D og K110D, evt. de ekvivalente modellene fra Samsung (husker ikke hva de heter). De har omtrent samme størrelse som de du hadde vurdert, men K100D er ca. 140g tyngre enn D40 (med batteri). K110D er ca. 75g lettere enn K100D, og dermed lettere enn A100. Forskjellen på K100D og K110D er at førstnevnte har innebygget billedstabilisator.

 

Om du skal ta bilder i jungelen (eller annen tett skog), er ikke Sony eller Olympus særlig godt egnet, da de har mye støy ved høy ISO. Sony'en har riktignok innebygget billedstabilisator, som delvis vil kompensere for problemet. Det beste er å ha både lav støy ved høy ISO og billedstabilisator (i kamerahus eller objektiv), og i så fall står valget mellom K100D, EOS 350D/400D og D40. Bortsett fra K100D trenger du da et objektiv med innebygget stabilisator; disse er ikke helt billige. Til Nikon finnes det et 18-200mm VR, som altså har stabilisator og så stort zoom-område at du antagelig ikke trenger å dra på ande objektiver, men det er ganske dyrt og litt vanskelig å få tak i.

 

Jeg har ikke oversikt over batterilevetid, men såvidt jeg vet har EOS 350D lenger batterilevetid enn 400D, pga. færre megapiksler og mindre skjerm.

Lenke til kommentar

Om du har ett 400d i sekken eller et litt tyngre og større, så vil en ikke merke det spesielt, vertfall ikke noen som er i form :)

Jeg har reist en god del, bla i nord thailand(fantastisk) og det en merker er bateriet..

Når en ikke har strøm, så angrer du litt og tenker at du skulle heller brukt kameraet der og ikke der osv :p

Men det jeg ville gjordt var å funnet det kameraet, som nevnt, som passer best i handa, som du liker best osv, og invistert i et ekstra bateri, senere når du kommer hjem vil du heller ha ett litt bra, enn et litt lett..

Ikke tenk vekt når det er bateriet som er viktigst :thumbup:

Og tenk at du skal ha kameraet når du kommer hjem og :yes:

Lenke til kommentar
Jeg har reist en god del, bla i nord thailand(fantastisk) og det en merker er bateriet..

Når en ikke har strøm, så angrer du litt og tenker at du skulle heller brukt kameraet der og ikke der osv :p

7713027[/snapback]

Om du går lenge uten mulighet til å lade batterier, kan det være et argument for Pentax K100D eller K110D. Da har du tre muligheter:

 

1. Oppladbare AA NiMH-celler (4 stk. pr. sett). Disse har ikke like stor kapasitet som oppladbare litium-ion eller engangs litium-batterier. Dessuten har de høy selvutladning, så de har tapt mye av ladningen etter en uke. Men de er billige i drift, og et ekstra sett koster dessuten ikke så mye.

 

2. Engang litium-batterier (2 stk. CR-V3). Best kapasitet, i så måte også bedre enn litium-ion. Men dyre og ikke oppladbare. Kan være greit å ha når du skal være lenge borte uten lademulighet. Med noen ekstra i ryggsekken kan du legge igjen laderen hjemme.

 

3. Alkaliske AA-celler. Dårlig kapasitet. Til gjengjeld får du kjøpt dem nesten overalt i verden, så du har alltid en backup-mulighet.

 

Det finnes også en fjerde mulighet, oppladbare CR-V3-batterier, men de fleste av disse har for høy spenning for Pentax-kameraene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...