Gå til innhold

Oppgradering ble grillfest!


Lynx

Anbefalte innlegg

Hva pokker skjedde her??

En kammerat fikk nytt HK og prosessor fra Komplett i dag. Jeg hjalp han med å sette den sammen, og alt så helt fint ut (har bygd en del pc'er før, så jeg veit omtrent hvordan ting passer sammen :smile: )

Men vi plugget i pc'en og startet opp. Ingen bilde på skjermen... Ventet litt.... Og så kom lukta!!! SVIDD.

En liten firkantet svart plastsak ved siden av floppykontakta hadde brennt seg ned i hovedkortet!!

Han var litt hardhendt med kablene til floppyen (trøkkte "overskuddskabelen" inn bak selve floppyen) og jeg rakk ikke å sjekke der, kan det ha gjort det kanskje?

HK'et var et Abit IT7 og prosessoren en P4 2.53. Noen som har hørt om noe tilsvarende (lite trolig, men kan det være en svakhet på kortet?)

 

Må nevnes at det var en del utstyr tilkoblet da...

GF4, 3xHD 3XCD-rom, men det var en 340w psu...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"En liten firkantet svart plastsak" .. var kanskje en kondesator du rev av? Eller enda verre : En spenningsregulator...

 

Vel .. jeg vil ikke kalle det en svakhet med hovedkortet når du trykker for hardt og brekker av noe. Datakomponenter er delikate ting, og tåler av og til overraskende lite. Hvis den var revet av fra før av er det jo en ting ... men når man sjøl er skydig... Vel det er surt, men synd for deg/han.

 

 

-------------------------

"Not only is life a bitch, it has puppies."

Lenke til kommentar

Har det hk selv, så jeg tok en kjapp visitt innom det alle helligste i PC`n min for å se om hva det kunne vere dere har svidd av. Det eneste jeg fant, som var firkantet og noenlunde nær floppykontakten var mikrobrikken til BIOS. Hvordan i heiteste helv*** har dere greid å svi av den? *imponert*

 

Hadde det vert en "kondis" dere hadde svidd av ville dere hørt et "poff" og kjent en lukt av makrell i tomat :smile:

 

Edit: Glemte en halv setning :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: l1th1um_ på 2002-11-27 00:43 ]

Lenke til kommentar

hehe :smile: den gamle maskinen min har fått litt hard medfart, har syklet med den under armen, gått og veivet en del med den osv.....men det er liv i den enda.....(merkelig nok til en maskin som verken takler win2k, winXP ELLER Linux, fikk "Kernel Panic" etter 2 Linux installasjoner på rad) :smile:

Mangler bare en skjerm så skal jeg klokke osv.....bare teste masse kødd med den :smile:

Spes den ene PCI slotten har fått stor medfart, den ble ødelagt da jeg en gang nermest knakk ut et Kyro XT4000 i ren forbannelse......

 

Men får håpe den liker Mandrake 9.0 siden den ikke likte Red Hat 7.0 :smile:

 

_________________

Jeg er genial :grin:

 

[ Denne Melding var redigert av: Eurofighter på 2002-11-27 10:44 ]

Lenke til kommentar

Må presisere at det var ingenting på hovedkortet ble ødelagt med makt, alt var i orden før maskinen ble startet. Ikke en kondensator var bøyd på. Det som kunne ha skjedd, som jeg ikke sjekket, var at kablene (flatkabel og/eller strøm) i den enden som var festet til floppyen kanskje var dratt helt eller delvis ut.

Bilde av tilsvarende hovedkort med de svidde komponentene merket finner dere her:

http://home.tiscali.no/lynx/it7.jpg

Det var både den "store" svarte firkanten og de to små (som ser ut som en liten firkant) som ble svidd. Det er ikke biosen (som noen trodde), og det står ikke hva det er i manualen, så det er nok en mer "generell" del... (Det var kun to loddepunkter på saken, så det er ikke en chip...(vil nå jeg tro))

 

Tilbakemeldingen fra komplett var visstnok: "Returner kortet, det KAN ha vært defekt lodding...." Blir spennende å se...

Lenke til kommentar

Jeg kjører Abit IT7 MAX2 V2 med en 2,53Ghz CPU. Har ihvertfall ikke hatt noen problemer med smeltede komponenter så langt.

Jeg har dytta inn rimelig mange komponenter i maskina også, inkludert Abits fortreffelige Media XP og serillel-løsning.

Kjører et MSI GeForce4 Ti4400, og det passer fint sammen med dette HK'et.

En meget god og stabil løsning, synes jeg.

 

Ståle

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-27 09:21, skrev Eurofighter:

Quote:


Den 2002-11-26 23:10, skrev ufo:

Datakomponenter er delikate ting, og tåler av og til overraskende lite.


 

Enig med deg der, men i noen tilfeller tåler de også overaskende mye..... :smile:

 

 

Der ble det mye quote... ja de tåler sinnsykt mye.... har slått tuil pc min flere ganger i forbannelse over at den ikke starter, kastet den fra e meter i gulvet (stakkars gulv) for så at den pent å rolig starter =).

En venn av meg hadde litt prob på lan party med å få strømmen til å gå (ja det var et aopen kabinett =p) så han tok regelmessige "gå turer" ut i hagen for å så dunke den til et tre, falle 10 cm på asfalt for så senere gå inn og koble til å få det til å funke..... pc'er er rare...

Lenke til kommentar

Fortreffelig lesning. For det er nå en gang slik - tror jeg - at PC'ers innmat klarer mye juling og det skal mye til før komponenter/kort tar kvelden med vanlig feilkoblinger av kabler etc. Men det kan jo være noe man glemmer å kople på som vil gi en nokså umiddelbar grill-effekt; f.eks. vifta til CPU. OG da forstår man jo etterpå hvorfor det gikk rett vest. Neh, jeg har nå tro på at dette er en feillodding, for det er nok mer vanlig med DOA og andre feilproduksjoner enn feilkoblinger.

 

OG post nå tilbakemeldingen fra Komplett da!

Lenke til kommentar

Veit ikke om det har kommet noen "dom" fra komplett ennå (har ikke hørt noe fra kammeraten min på noen dager), men jeg tittet over en artikkel, og tror jeg fant ut hva det var som ble svidd: Jeg tror det er en voltregulator (2 fase?). Men hvorfor den tok kvelden etter 10 sek veit jeg fremdeles ikke (dersom det ikke er en loddefeil som komplett nevnte...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...