Gå til innhold

Løst:Varm Barton trenger hjelp


Anbefalte innlegg

Kjære forum,

 

Jeg fikk en gammel PC til jul og har nettopp fyrt den opp :dribble:

 

Under f¢rste oppstart melder systemet om en Athlon XP 1900+ som sviver på 1100MHz, som jo er greit nok for null kroner. Etter litt fikling i BIOS havnet BUS speeden på 200 i stedet for 100, og hadde jeg plutselig en Athlon 3200+ :w00t:

 

Problemet er at temperaturen er litt h¢y. På idle er den ca 50 grader (men ganske ustabil faktisk, fra 45 til 60), under litt last havnet den på 74 grader. Så da lurer jeg på hva slags CPU jeg egentlig har. Det ser ut som en Barton 3200+ da:

post-16140-1167843012_thumb.jpg

 

Men kan jeg stole 100% på CPUZ ? Hvis jeg virkelig har en Barton 3200+, hvorfor blir den da så varm ? Kj¢leren har to små vifter på hver side som er koblet med hver sin kabel til CPU-fan på hovedkortet, vifta sviver hele tiden på 2500, uansett temp, er det normalt ?

 

Takk for alle tips og innspill!

 

EDIT: Når jeg går tilbake til 166 MHz buss sier CPUZ at jeg har en XP2500+... Da er temperaturen grei og, så jeg tipper det var her hunden lå begravet :whistle:

Endret av karl hungus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å rette på det Sivert Olsen sier: Du skal ikke ha "rikelig" med kjølepasta på! Kjølepastaen skal fordeles i et så tynt lag som mulig over kjernen på prosessoren. Dette kan du gjøre med et gammelt kredittkort, en skalpel etc. Kjølepastan skal kun tette små ugjevnheter mellom kjøleren og CPU, og et tynt lag er derfor nok i massevis :)

Endret av Xpresion
Lenke til kommentar
ok, så det burde holde å ikke pirke for mye på selve kjerna med skrujern etc ?

 

kanskje jeg like gjerne skal la være, den sviver jo greit på 166MHz bus (=2500+)... på max load er temp ca 60-65 grader nå, det er jo levelig

7665700[/snapback]

Det du gjør.

 

Ta av kjøler.

ta frem plansliperen.

slip bort det som er der.

monter med kjølepasta igjen.

 

Litt mer seriøst side:

Ta av kjøleren forsiktig.

Bruk q-tips til å fjerne goop(kjølepasta)

ta på ny goop

monter kjøler.

Lenke til kommentar
Vel, uansett hva du gjør, ikke slip med noe *på* kjerna :roll:

7665838[/snapback]

 

Etter min erfaring er det som kan være vanskelig å få løs kjerna (CPU) fra kjøleren hvis de har brukt riktig mye av det derre guffene stoffet i mellom. HOlt på ødlegge CPU totalt, og satt med liten nål og rettet bena på CPuen etterpå. Heldigvis gikk det bra!

 

For å få vekk guffet bruker du ikke kniv, men Qtips med og isoprpoanol. (Pass på lufting, dette er ikke så bra å puste inn for mye av dampen.) Rens både CPU og kjøler grundig. Når du er klar til å montere igjen bruker du et syltynt lag med f.eks. Arctic Silver på kjerna. Et gammelt kredittkort synes jeg det er fint å bruke til å smøre det jevnt ut med.

Fikk selv temp ganske mye ned på denne måten. Min Athlon XP går nå aldri over 49 grader selv etter timer på full load og med standard kjøler.

Endret av trst12
Lenke til kommentar

For og finne ut hvilken prosessor det faktisk er så ta en titt på selve prosessoren når du tar den av, eneste sikre måten og finne ut av det på.

Bios detekterer også min som XP1900+, XP2500+ og XP3200+ og min er en XP2500+.

Avhengig av hva du har satt den til vil CPUz fortelle det som står i bios.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...