Gå til innhold

Hva synes du om Johnny Cash? diskusjonstråd om en


saluttknall

Anbefalte innlegg

Har ikke hørt så mye av han, utenom klassikerene som 'Ring of Fire' og selvfølgelig; hans versjon av 'Hurt'. Det jeg har hørt av ham er av god kvalitet... så jeg burde vel sjekke ut mer av ham.

 

Hva vil dere anbefale? :)

7619344[/snapback]

Et av de fem American-albumene hans, der han covret kjente og ukjente poplåter. Hurt er med på #4 (The Man Comes Around), sammen med blant annet In My Life (The Beatles), Bridge Over Troubled Water (Simon and Garfunkel) og Personal Jesus (Depeche Mode). #3 (Solitary Man) faller muligens også i smak dersom du ikke har hørt noe særlig av Cash tidligere, med låter som One (U2), The Mercy Seat (Nick Cave and the Bad Seeds) og I See a Darkness (Bonnie "Prince" Billy).

 

Det femte og siste, A Hundred Highways, er visstnok det beste av dem, men det har jeg ikke rukket å høre på enda.

Endret av Sondre^^
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
I See a Darkness (Bonnie "Prince" Billy).

7619463[/snapback]

Fantastisk sang, men originalen er mye bedre enn Cashversjonen. I det hele tatt, Bonnie PRince Billy(Eller Will Oldham, egentlig) er den mest spennende alternativ countryartisten i dag. Har laget ufattelig mange vidunderlig vakre sanger, og fremfører de bedre enn noen.

 

Uansett... Hva synes jeg om Johnny Cash?

 

Har alltid likt Cash, men synes han har blitt litt overvurdert den siste tiden. Han hadde en flott stemme, og framførte andres sanger svært bra, og skrev et par gode sanger, men sett opp mot f.eks karrieren til Willie Nelson så er det ingen tvil om hvem som var den største. Men plutselig blir Johnnie Cash sett på som "kul", og så løper masse uinformerte folk rundt og hyller ham som countryens største låtskriver, noe som aldri har vært tilfellet.

 

Men absolutt en av de største figurene innenfor countrymusikken. Bare ikke størst på alle punkter.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
Har ikke hørt så mye av han, utenom klassikerene som 'Ring of Fire' og selvfølgelig; hans versjon av 'Hurt'. Det jeg har hørt av ham er av god kvalitet... så jeg burde vel sjekke ut mer av ham.

 

Hva vil dere anbefale? :)

7619344[/snapback]

 

Live at San Quintin (tror det skrives sånn). Den synes iallefall jeg er kul, plate altså ;)

American platene hans er også veldig gode, den siste var jo skikkelig bra og den før der.

 

Ja jeg liker Cash, men det er ikke noe jeg setter meg ned å hører på i timesvis, er ikke noe stort fan, men liker musikken hans.

Endret av Kjekssjokolade
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Folk sier stemmen hans ble dårligere med tiden, jeg syns nesten... kanskje ikke at den ble bedre, men minst like bra! Han fikk en utrolig koselig stemme, og innlevelsen virket bedre.

 

Dessuten, det at han ikke skriver ALLE sine tekster selv gjør ikke noe for min del. Så lenge det underholder og er av god kvalitet gjør det ingenting. f.eks Hurt og Cat's In The Cradle

 

Bra at det er flere enn meg som liker American Recordings serien, de jeg har sport har svart at de syns de er litt kjedelig. Jeg elsker God's Gonna Cut You Down.

 

(Det var litt morsomt å finne denne tråden mens jeg hørte på Cash)

Lenke til kommentar

Mannen i svart er en bauta i musikkhistorien, virkelig en av de største. Han hadde en egen evne til å gjøre andre sine sanger til sine egne, og han skrev mange bra sanger selv. Gjennom hele karieren var han igrunn litt på siden av resten av countryverdenen og en rebell. Det er jo andre artister der på kanten og siden også som Willie Nelson, Merle Haggard og Steve Earle, men de har ikke riktig nådd ut til det samme brede publikummet. En ting jeg liker med Johnny Cash er at der andre C&W artister sang og gnålte om biler, og da helst lastebiler, sang Johnny om tog. Når man hører på sangene er det ofte en rytme fra skinnegangen, særlig i de gamle innspillingene.

 

På 60 og 70 tallet var han megastjerne, men så sank populariteten som en stein. På 80 og 90 tallet var han noe av det mest ukule man kunne høre på. Han var i Norge og spilte for et publikum på et par hundre. En kjent musikkjournalist (lurer på om det var G. Rakvaag) hadde en intervjuavtale, men presterte å forsove seg og gå glipp av intervjuet. Vanskelig å tenke seg det idag. Cash fikk også fyken fra Columbia Records fordi de ikke trodde på ham lenger. Så i 94 inviterer Rick Rubin Cash til å spille inn ei plate. Rubin var kjent for å ha prudusert plater for Slayer, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers m.fl. Rick rigga opp i stua til Johnny og ba ham spille de sangene han hadde lyst til pluss noen nyere rockelåter. Resultatet ble American Recordings, og flere plater prudusert av Rubin for American fulgte. Countryfolka i Nashville og radio fortsatte å ignorere Cash, men han ble en hit blant rockekidsa! Etter å fått Grammy for Unchained, satte han inn en annonse i Billboard med dette bildet:

 

cash_finger.jpg

 

Teksten var "American Recordings and Johnny Cash would like to acknowledge the Nashville music establishment and country radio for your support."

 

Kan ikke annet enn å elske mannen. Han var og er Rock'n Roll.

Lenke til kommentar
Mannen i svart  er en bauta i musikkhistorien, virkelig en av de største. Han hadde en egen evne til å gjøre andre sine sanger til sine egne, og han skrev mange bra sanger selv. Gjennom hele karieren var han igrunn litt på siden av resten av countryverdenen og en rebell. Det er jo andre artister der på kanten og siden også som Willie Nelson, Merle Haggard og Steve Earle, men de har ikke riktig nådd ut til det samme brede publikummet. En ting jeg liker med Johnny Cash er at der andre C&W artister sang og gnålte om biler, og da helst lastebiler, sang Johnny om tog. Når man hører på sangene er det ofte en rytme fra skinnegangen, særlig i de gamle innspillingene.

8199619[/snapback]

 

Ikke for å ødelegge Johnny Cash for deg, men jeg har en sang hvor han synger om lastebiler :dontgetit::D

 

edit: den heter forresten Sixteen Tons

Endret av simon_gj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...