Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Konflikt mellom nettverk og bluetooth?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når man bruker bluetooth må man ha bedre signal pga at de sender i samme frekvensbånd. Så du må alså skaffe deg bedre signal mellom router og PC.

 

Det ser ut som om at bluetooth bare sender fra kanal 1-12 med frekvenshopping, slik at det kan lønne seg å bruke kanal 13 wlan for å redusere støyen noe.

 

http://www.eurescom.de/~pub-deliverables/P...BLTandWLAN.html

Lenke til kommentar

Det å ta ibruk kanal 13 er nødvednigvis ikke løsningen da signalet faller med ca. 15Mhz fra hver side av kjærnefrekvensen (eller bærebølgefrekensen om du vil). Derfor vil en et accesspunkt som f.eks. sender på kanal 10; også okupere kanal 11 og 12. Dette kan du se bedre illustrert og forklart HER.

 

Hvis du generelt har mye støy i omdårdet grunnet naboer med trådløsnett, eller andre støykilder, så vi nok en bluetooth tilkobling i nærhet av ditt tårdløse nettverksutstyr være "dråpen som får begeret til å renne over" mht. støy.

 

Den enkleste løsningen (men ikke den billigste) hvis du har mye støy i 802.11b/g området rundt deg vil være å gå over til nettvkerskutstyr som kan kjøre på 802.11a. De trådløse standardene 802.11b og 802.11g sender begge i frekvensområdet på 2,14 Ghz til 2.557Ghz.

 

802.11a opererer i 5Ghz frekvensområdet og blir derfor ikke forstyrret av blåtann, mikrobølgeovner, naboer med "standard" trådløst nettverksustyr m.m. Derfor er det veldig gunstig å bruke 5Ghz båndet hvis du sliter med støy. Grunnet kortere bølgelengde, vil 802.11a nett ha noe dårligere dekning, og dårligere gjennomtrengningsegenskaper enn 802.11b/g. Men det kan være verdt det hvis du sliter med et ustabilt nettverk fra før.

 

Her er eksempel på utstyr som støtter 802.11a.

 

Anbefaler personlig utstyr fra Cisco og Linksys.

 

Mange skryter av 802.11n standarden som vil ta over for 802.11b og 802.11g standarden etter hvert. Det er mulig denne standarden vil få en del muligheter for feilkorigering (standarden er IKKE ferdig utviklet enda, selv om en del produsenter har lansert en del utstyr merket med 802.11n), men problemet vil fortsatt vedvare da 802.11n også opererer i 2,14Ghz området.

 

Mulig dette ble litt vel komplisert, men dette er forsåvidt forklaringen på ditt problem. Så får du velge selv hvilken løsning du vil gå for.

 

Det kan godt hente det finnes enklere løsninger som vil fungere (selv om det ikke vil bli 100% bra), f.eks. at en firmwareoppgradering av din trådløsrouter vil gi det nye muligheter osv.

 

Anbefaler deg nok en gang å lese denne tråden.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar
Det gjøres i routeren.

7610415[/snapback]

Takk :)

Skiftet til kanal 13. Har ikke anledning til å teste det ut i morgen, men regner med at det går bedre nå.. :dribble:

 

edit: så ikke innlegget til JKJK før nå.. Gidder ikke skifte av denne grunnen. Hele problemet er i grunnen en bagatell.. Gjør meg uansett ingenting å miste litt båndbredde.. Bruker stort sett PCen til internett og om jeg trenger mer linje kan jeg koble til en kabel eller bare sette kanalen til auto og ta ut bluetooth adapteret..

Endret av lathorv
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...