Gå til innhold

Need heeelp! Svidd cpu?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte nettopp ny vifte og kjøleramme til CPU-en min, da den gamle haddde lav RPM, og bråkte. Jeg har en Athlon XP2800+ prosessor. Etter mye strev med å få av den gamle, skulle jeg feste den nye. Dette gikk ikke uten problemer. Etter en stund gav jeg opp, men tenkte at jeg skulle i hvertfall teste viften på det nye kjølesystemet. (har hatt noen dårlige erfaringer). Så jeg koblet pcen opp igjen, uten å ha festet prosessorkjølingen til prosessoren - jeg skulle tross alt bare lese av RPM på BIOS, og tenkte at CPU ikke kom til å bli varm på så kort tid. Da jeg slo på pcen, fikk jeg aldri bilde - skjerm er i ventemodus. BIOS kom aldri opp. Jeg slo pc av etter ca 5 sek, men skaden var tydeligvis alt skjedd. CPU luktet litt svidd. Etter dette uhellet fortsatte jeg å forsøke å feste den nye kjøledingsen, og klarte det til slutt. I et siste håp om et mirakel startet jeg nå pcen på nytt. Ikke noe bilde. DEn surrer og går, og cd-rom responderer som den skal. Ikke ram-opptelling.

 

Er det noe håp ? :(:cry:

 

 

Takk for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei. CPUen er ødelagt. Ikke noe håp. Desverre. :(

 

Disse prosessorene har ikke noen heatspreader, noe som gjør at de i praksis har 0 kjøling uten påmontert kjøler og kjølepasta. Man kan svi disse prosessorene illøpet av sekunder bare av å montere kjøler på dem uten kjølepasta.

 

Forøvrig, til å tenke på senere, om man skal teste kjølere slik, så presser man en kjøleramme mot CPUen samtidig. Man trenger ikke å koble vifte, men bare at CPUen har en ramme av alumium/kobber som varmen kan spre seg ut i.

Endret av jonepet
Lenke til kommentar

Det er en grunn til at alle nye prosessorer beregnet på forbrukermarkedet nå leveres med heatspreader (alumiumscover som dekker hele kretskortet selve CPUen (altså den lille dingsen på midten på A-XP) er montert på), og at alle nyere hovedkort stopper mer eller mindre øyeblikkelig dersom ingen CPU-vifte rapporterer drift, eller dersom CPUen går over 70-75 grader. Dette tyder på at det ikke er akkurat uvanlig å ødelegge CPUer ved feilmontering/ikke montering av kjøler.

 

Jeg var borti et tilfelle med en Athlon XP-prosessor hvor kjøleren var montert uten thermal pad eller termisk pasta. Resultatet var at det på undersiden av kjøleren var en firkantet flekk midt på kjøleren hvor det var tydelig svart rundt (tydelig svimerke), og CPUen var følgelig deffekt etterpå. Dette kan si litt om hvor lite det skal til for å ødelegge en slik CPU.

Endret av jonepet
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Disse prosessorene har ikke noen heatspreader, noe som gjør at de i praksis har 0 kjøling uten påmontert kjøler og kjølepasta. Man kan svi disse prosessorene illøpet av sekunder bare av å montere kjøler på dem uten kjølepasta.

i.

7599955[/snapback]

seriøst? :wow:

 

dette må jeg prøve med min gamle skrothaug^^

Endret av Storleer
Lenke til kommentar
Hei!

 

Kjøpte nettopp ny vifte og kjøleramme til CPU-en min, da den gamle haddde lav RPM, og bråkte. Jeg har en Athlon XP2800+  prosessor. Etter mye strev med å få av den gamle, skulle jeg feste den nye. Dette gikk ikke uten problemer. Etter en stund gav jeg opp, men tenkte at jeg skulle i hvertfall teste viften på det nye kjølesystemet. (har hatt noen dårlige erfaringer).  Så jeg koblet pcen opp igjen, uten å ha festet prosessorkjølingen til prosessoren - jeg skulle tross alt bare lese av RPM på BIOS, og tenkte at CPU ikke kom til å bli varm på så kort tid. Da jeg slo på pcen, fikk jeg aldri bilde - skjerm er i ventemodus. BIOS kom aldri opp. Jeg slo pc av etter ca 5 sek, men skaden var tydeligvis alt skjedd. CPU luktet litt svidd. Etter dette uhellet fortsatte jeg å forsøke å feste den nye kjøledingsen, og klarte det til slutt. I et siste håp om et mirakel startet jeg nå pcen på nytt. Ikke noe bilde. DEn surrer og går, og cd-rom responderer som den skal. Ikke ram-opptelling.

 

Er det noe håp ?  :(  :cry:

 

 

Takk for alle svar!

7599903[/snapback]

 

 

Du har prøvd bios-reset eller?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...