Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ekstern tilgang til pc bak brannmur


Anbefalte innlegg

Jeg har en pc som deler på en 2Mbits internett tilkobling i en student brakke med 10 andre pc brukere. Jeg kobler meg til internett via et trådløst nettverk med brannmur. Jeg har ikke så mye peiling på nettverk, men det virker som om alle som deler denne internett tilkoplingen har samme IP-adresse ut på internett (har kanskje noe med brannmuren å gjøre), men når jeg sjekker IP-adressen min lokalt med IPCOFIG så får jeg en annen IP-adresse.

 

Når jeg nå reiser hjem på juleferie skulle jeg gjerne hatt muligheten til å koble meg til pc`n min, og lurer derfor på om det finnes noen muligheter for dette om jeg lar pc`n stå på mens jeg er bortreist.

 

Fyren som har satt opp nettverket har reist til Tailand, og kan derfor ikke hjelpe meg.

 

Noen som har noen forslag til hvordan dette kan løses?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette går ann og løses. Som du selv sier er det helt riktig at alle pcene bak det trådløse nettverket har samme IP-addresse utad. også har routeren (som jeg antar styrer det trådløset nettverket deres), gitt alle brukerne en intern ip addresse. som dere har bak routeren. Det du må gjøre er og gå inn på routeren også si at den skal videresende forspørsler som kommer til den ene felles IP-adressen til din maskin. Først må du finne ut hvilke port programet som du kobler deg opp mot din maskin er, også er det bare og videresende alle forespøsler som kommer til den felles IP-adressen med et Bestemt portnr til din pc bak routern.

Lenke til kommentar

Eller du kan gjøre det mye enklere og laste ned programmet Hamachi,

fra www.hamachi.cc

 

Dette programmet er genialt enkelt, blir registrert som en lan netverk og går derfor smertefritt forbi de aller fleste former for brannmurer.

 

Ta og test det ut vertfall, er ikke vanskelig å forstå. Du kan også kjøre f.eks.

remote desktop og bruke den ipen du får tildelt av hamachi.

 

 

mvh,

Vinci

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...