Gå til innhold

Farlige / merkelige utrykningskjøretøy-opplevleser


PC^2020

Anbefalte innlegg

Hmm, sikkert mange her som har opplevd mange syke situasjoner ang. utrykningskjøretøy, noe å føye til? Skriv i vei :)

 

Kan begynne med et par episoder jeg syns var nokså drøye:

 

Jeg kjørte langs Ring 2 i rushen, var brannbilutrykning langs veien i min kjøreretning, med blålys og ikke sirene. Jeg kjørte godt oppå fortauet for å slippe den digre brannbilen fram. Fyrn bak meg tuta på meg og skulle faktiskt kjøre forbi meg, kjempesmart :cool:..

 

Han fikk et sjokk når brannbilen bråbremsa rett bak han. Da så jeg på han som tuta på meg og jeg bare smilte og rista på huet :D Det var litt digg følese at han dreit seg så hardt ut.

 

En annen ganske så farlig situasjon var også nedi sentrum, borte ved bjølsen og deromkring.

Det var en nokså lang veistrekning nedover, 40-grense og en del kryss. Ikke forkjørsveg. Jeg kommer i et av kryssene og skal til høyere. Til venstre for meg bråbremser en nokså ny BMW 5-serie (som har vikeplikt) og jeg kjører ut på veien. Jeg kjører i 40 og han holder veldig kort avstand til min bil (som også hadde L-skilt, dette skjedde i sommerferien når jeg ikke hadde lappen).

Til slutt i denne lange gata så er det et lyskryss, til høyre rett før lyskrysset (5 meter eller noe) er det en ganske stor lomme der det står en container. Når jeg har kommet 10-15 meter før denne containeren ser jeg blålys fra høyre i dette lyskrysset (som også samtidig skifter lys fra grønt til gult), jeg setter på blinklys til høyre, svinger inn foran denne containeren.

 

Ja, og hva nå?

 

JODA!

 

BMW-en bestemmer seg for å gi bånn gass for å komme seg forbi meg, Lyskrysset har nå skifta til rødt lys, og trur du ikke BMW-en faktiskt kjører i full fart uti dette krysset på rødt? Joda.. Og i samma sekund kommer det et par store brannbiler og skal svinge til venstre, altså de skal inn på den samma lange veien som jeg og BMW-en kjørte på. BMW-en og brannbilen hogger inn bremsen, det var et millisekund unna kollisjon og brannbilen kommer ikke fram, VMW-en måtte begynne å rygge og tulle for å slippe forbi brannbilen, midt i krysset..

 

Akkurat da satt jeg med puls på 180 og var sikker på at de skulle smelle skikkelig, men det gjorde det ikke. Jeg begynte rett og slett å le. Nå tuta og blinka med fjernlysa på BMW-en når brammbilene hadde kjørtforbi og jeg hadde kjørt ut fra denne lomma med containern og det.. Skulle sett han ga gass når det ble grønt da ja.. :ohmy:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og en annen ting i forbindelse med utrykning, er at når en bil foran meg svinger inn på en busslomme for å slippe forbi utrykningskjøretøyet som nettopp har passert meg, så tror vedkommende at jeg har vikeplikt for han. Det har jeg altså IKKE. Har man svinget ut fra veien, så har man normal vikeplikt for å kjøre ut på veien igjen. Denne vikeplikten har ikke opphørt fordi en blålys-bil er i nærheten.

 

Selvfølgelig kan jeg være snill å slippe han ut til "plassen hans" igjen, men har opplevd flere tilfeller av å måtte bråbremse da en bil vrenger ut fra stillestående på en lomme.

Lenke til kommentar

Verste episode:

Sivilbil uten blålys eller sirener suser over et lyskryss på rødt lys. Jeg var på den kryssende veien og hadde grønt, bare flaks gjorde at jeg ikke kjørte inn i sivilbilen. Ja, jeg har i ettertid sjekket opp at det var en sivilbil. Den kom ca et minutt etter en rekke andre (uniformerte) politibiler i full utrykning.

 

Mest skremmende:

På heimdalsmyra er det ett felt i hver retning. En søndagskveld på sensommeren var jeg på vei ut av byen mens resten av byen var på vei innover etter helgas hyttetur. Det var kø inn mot byen, men det hindra ikke ambulansen, som kjørte hele strekka i feil kjørefelt. Ble rimelig sjokka da jeg oppdaga ambulansen i full fart mot meg i mitt felt, og var passe nervøs mens jeg prøvde å styre bilen inn til siden (grus/grøft) i 80 km/t. Tre i bredden på en tofelts vei er ikke å anbefale.

 

Morsomste:

lang bratt oppoverbakke med 70-sone. Brannbil klarte ikke å holde følge med resten av trafikken :)

Lenke til kommentar

Har ikke opplevd noe hinsides, men har blitt skremt siden jeg ikke fulgte ordentlig med i bakspeilet og at ikke hadde på sirena før de passerte meg.

 

En annen udramatisk men litt tankevekkende situasjon ligner litt på Erik Braseths mest skremmende. Kjørte lastebil på E6 i en motbakke i sommer. Det var to felt i min retning, krabbefelt, og et kjøre felt i mot med sperrelinje. I den midtre fila kommer en ambulanse under uttrykning i mot for å kjøre forbi bilen foran seg.

 

Nå var det bare meg med lastebilen, ambulansen og den tredje bilen, så jeg ut i fra at det var beregnet, dessuten tidlig, kanskje 6-6:30 på en vanlig hverdag så liten trafikk generelt, men jeg begynte å stusse på, hva om det hadde vært en liten bil bak meg som ambulanse sjåføren ikke hadde sett og som hadde lagt seg ut? Men som sagt, akkurat den spesifike episoden regner jeg med var beregna, men dog, er jo fortsatt en liten sjanse om en ikke har 110% oversikt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...