Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ulyd i bakbrems på Golf 2 (84) - hva kan det være?


haj14

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte meg nylig en Golf 2 cl fra 1984, men for noen dager siden oppsto det plutselig en ulyd i høyre bakhjul når jeg bremser. Lyden minner om når en spade dras mot asvalt, men ikke like ille. Det skjer hver gang jeg bremser ned, men ikke hvis jeg bremser utrolig sakte (når jeg kommer trillende fra en 40 sone kan jeg kanskje klare å bremse ned uten å oppleve lyden). Er litt usikker på om bilen har trommelbrems eller skive bak, men tror det er trommelbrems.

De skal ha vært skiftet for tre år siden.

 

Ringte et par verksted, og fikk prisanslag på fra 2-3k til 6-7k. Bilen kostet ikke mye, så blir heller kondemnert enn reperasjon til 6-7k.

Har ikke mekket noe bil, men har mulighet til å få hjelp hvis jeg sitter helt fast av kamerat av bror. Er det å skifte trommelbrems veldig vanskelig for en amøtør?

Er problemet trommelbremsen som er utslitt? Er det farlig å kjøre litt med problemet (korte avstander uten fartsgrenser over 50km)

 

All hjelp mottas med stor glede, sliter litt her :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

Bremsebandene/bremseskoene dine er utslitte, det er tromler på golf 2 bak. Skal du skifte bremsene må du passe på å få hjullageret riktig justert etterpå. (sitter i trommel) Fortsetter du å kjøre med dette må du bytte trommel og hjullager også. Band kan være litt vanskelig for en amatør å bytte siden disse er festet med fjærer. Husk å justere bandene slik at du hører dem tar borti trommelen uten at det blir motstand for å få håndbrekket riktig. Skal du unngå hyling ved bremsin må du bruke kobberpasta der det er kontakt mellom jernet på bandene og plata de sitter på.

Lenke til kommentar

Takk for mye god hjelp! Må kanskje prøve å leke meg som bilmekaniker, så får jeg heller prøve å få hjelp av noen bekjent om jeg står fast. Er det mye man kan gjøre galt (galt i ødelegger, å ikke få det å fungere er ikke så farlig).

 

Snakket med en kamerat av bror som er bilmekanikerlærning, og han sa at det kunne være at det var mye bøss rundt bremsene (eller noe ;) ) Ved å brekke litt mens jeg kjører, vil bremsene bak brukes skikkelig og det kan løse litt opp. Prøvde dette, og ble faktisk utrolig mye bedre. Hører det nå nesten aldri, og få ganger mye svakere. Når jeg brekker et par ganger forsvinner det.

 

Noen andre som har hørt om den metoden? Hvis det viser seg å være problemet, kan det være en god idè og åpne opp og rense litt?

 

Er litt redd for å tro at det ikke er noe galt likevel, og vips så går bremsene til bildelhimmelen.

Lenke til kommentar

For 7-800 kr så får du nye bremser bak på biltema. Ta også med et par kanner med bremsevæske slik at du får den også ny.

 

Da er du ihvertfall sikret at bremsene dine fungerer skikkelig.

 

Biltema har både klokker og renoveringssett.

 

Siden bilen ikke vært mer og du bruker den som et fremkomstmiddel fra A til B, så vil jeg hevde at bremser fra Biltema vil holde til ditt bruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...