Gå til innhold

Batteri og brukerveiledning - Rollei 35SE


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva slags batteri er det? PX625?

 

Det som er utfordringen med klassiske kamerabatterier, er at de har litt annen spenning enn dagens runde batterier. Dette henger sammen med at man ikke lenger bruker kvikksølv i batterier. IKKE bruke dagens batterier selv om de passer rent fysisk, da kan måleren ryke eller vise feil.

 

Det du kan gjøre er å kjøpe wein luft-sink batterier. Disse koster, og varer ca. en måned (mener jeg) uavhengig av om kameraet er i bruk eller ikke. Et annet alternativ er å få tak i / bygge en spenningskonverter.

Lenke til kommentar
Hva slags batteri er det? PX625? 

 

Det som er utfordringen med klassiske kamerabatterier, er at de har litt annen spenning enn dagens runde batterier. Dette henger sammen med at man ikke lenger bruker kvikksølv  i batterier. IKKE bruke dagens batterier selv om de passer rent fysisk, da kan måleren ryke eller vise feil.

 

Det du kan gjøre er å kjøpe wein luft-sink batterier. Disse koster, og varer ca. en måned (mener jeg) uavhengig av om kameraet er i bruk eller ikke. Et annet alternativ er å få tak i / bygge en spenningskonverter.

7354859[/snapback]

 

Vel, batteriet har en spenning på 5.6V, og har forskjellige navn opp mot produsent. Jeg har snakket med Antonio Stasi som forhandler eldre kameramodeller i Bergen - og han sa at det er et fint kamera, men batteriet er et problem.

 

Varta kaller batteriet 7150. Mallory - som er en annen produsent - kaller batteriet PX27.

 

mvh

kjetilfb

Lenke til kommentar

Emnetittelen i denne tråden er ikke god nok, om ikke dette blir endret slik at det er lettere å forstå hva slags informasjon tråden omhandler vil denne bli stengt! En god emnetittel er en tittel som forklarer godt hva innholdet i posten din går ut på. En bruker bør kunne skaffe seg oversikt over hovedinnholdet i posten bare ut fra å lese tittelen. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Vennligst ikke kommenter dette innlegget, men rapporter gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet.)

Lenke til kommentar

Jeg har brukt andre utgaver av Rollei 35. Den du har er den nyeste utgaven med LCD lysmåler, og sonnar objektiv, selv har jeg brukt en med f3.5 tessar objektiv og analog lysmåler. Men prinsippet er det samme, var verdens minste helmekaniske 35mm kamera, veldig bra å skarp opptikk (både tessaren og sonaren). Du trenger ingen brukerveiledning alle mekaniske kameraer er like å bruke, velg lukker og velg blender, disse er omvendt proposjonale, ved tregere lukker må du ha mindre blender (dvs. høyere tall) og visa versa.

 

Veldig enkelt, dette er ting man bør kunne hvis man skal fotografere bra med et hvilket som helst moderne digitalt speilrefleks. Skal du bruke Rollei kamera ditt er det bare å søke opp teorier om eksponering på nettet.

 

Det er også lett å lere seg å opere slike kameraer uten lysmåler, ved å lese av omtrent hvor mye lys det er på himmelen. Utifra, tid på døgnet, tid på året, graden av skygger (overskyethet), og husk at du har mye å gå på hvis du bruker negativ film :)

 

Søk etter sunny f16 på nettet så finner du prinsippene rundt eksponering uten lysmåler. Selv bruker jeg bare lysmåler til å sjekke opp at jeg ikke er på villspor.

Endret av modin
Lenke til kommentar

Takker for svar, modin! :thumbup:

 

Problemet mitt er strengt takk ikke å finne ut hvordan jeg tar bilder med det i praksis, jeg har fotografert med merverdige apparater før - og kjenner jo prinsippene rundt lukker/blender for en riktig eksponering på et negativ/positiv.

 

Mitt problem er snarere dette;

 

- Jeg antar batteriet mitt er flatt. I og med at det eneste elektriske på kameraet er lysmåleren, burde man kunne eksponere med kameraet uten å bruke denne. Jeg har blitt fortalt at kameraet er i god stand, og det ser "mint" ut (du får unnskylde ebay-sjargongen) - men av en eller annen merkverdig grunn fungerer verken fremtrekk eller eksponering. Alt er låst.

 

På en tidligere Olympus modell jeg har fiklet litt med var det en kombinasjon av to knapper som åpnet for "ren mekanisk" eksponering, - og jeg antar saken er den samme på mitt Rollei. Spørsmålet er derfor - hvordan i huleste får jeg eksponert?

 

Jeg klør etter å få kjørt et par filmer gjennom det, og har googlet til fingertuppene blør.

Gått så langt som å bestille batteri på ebay, men dette er neppe i postkassen før etter en to-tre uker, så har du peiling på åssen jeg får det til å funke - til tross for at batteriet er flatt?

 

mvh

kjetilfb

Lenke til kommentar

Har du trukket ut objektivet, når objektivet er inne er framtrekk og lukkerknappen låst (det vil si man får ikke tatt inn objektivet uten at lukkeren er ferdig spent). Knappen på toppen av kamera huset er den som låser fast objektivet så prøv å vri objektivet løst mens du holder den inne, når objektivet har kommet løst trekker du det helt ut og låser det fast ved å vri det i en av veiene i fremre posisjon. Jeg kunne nok gitt en litt mer nøyaktig beskrivelse hvis jeg hadde hatt kameraet her, men tror du skjønner hva jeg mener.

 

Hvis det ikke er objektivet vet jeg sanlig ikke hva det kan være, men hver helt siker på at objektivet er helt låst fast i fremre posisjon, utløseren virker kun når objektivet er ordentlig fastlåst. Forøvrig er kameraet helmekanisk så mekanisk bruk krever ikke noe innstilling, hvis objektivet er riktig fastlåst. Skal de bare være å vri på hjulet til lukkeren og det til blenderen, og finne rett eksponering for så å knipse i vei. I utganspunktet er kamera som er veldig lett å bruke, hvis vi ser bort i fra at det er temmelig speilvendt, i den forstand at de fleste ting er plasert motsatt av andre produsenters kamera, med feks blitz foten på undersiden av kameraet osv.

 

Lykke til :)

Endret av modin
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...