Gå til innhold

Script for å fjerne programmer under startup


Anbefalte innlegg

Hei

 

Trenger script code for å kunne fjerne programmer som starter opp automatisk ved boot. Bruker altiris og har laget nytt image, her viser det seg at det er 2 programmer som starter opp automatisk, men som ikke fungerer sammen. Dette er "del programmer" som er med en skjermkortdriver osv og er ikke noe jeg trenger.

 

Lurer derfor på om det er noen som har tips på code jeg kan kjøre fra altiris som fjerner nettopp disse 2 programmene fra startup. Vet selvfølgelig hvilke .exe filer det er snakk om =).

 

/steinih

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her vil jeg fortelle deg litt om snap-ins. Hvis du vil lese mer om snapins kan du lese denne artikkelen. (ale jeg viser her er på Norsk Xp. Har du en anen språkversjon vil det være litt annerledes i menyen men jeg tror du skjønner hvor du skal frem.

 

Jeg vil her gi deg oppsskrift på hvordan du legger inn en bootupsscript. Dette gjør at maskinen kjøres under oppstarten av operativystemet. Da vil scriptet bli kjørt med brukernavnet system som omtrent tilsvarer Administrator-kontoen.

 

først lager du en batfil med følgende innhold som lages i en bat-fil:

 

@ECHO OFF
::Dette programmet sletter uønskede programmer
if exist rmdir /s /Q "C:\Documents and Settings\%username%\Locale innstillinger\Temporary Internet Files\Content.IE5\*.*"
if exist rmdir /s /Q "C:\Documents and Settings\%username%\Locale innstillinger\Temp\*.*"

 

her betyr @echo off at filen ikke skal skrive ut kommandoene som måtte finnes i scriptet. Du bytter ut stiene slik at det passer best for deg.

 

Trykk du Start -> Kjør og skriver mmc og trykker Enter.

Trykk Fil -> Legg til/Fjern snap-in modul

Trykk Legg til Redigering for gruppepolicyobjekt og trykk Fullfør

Trykk Lukk og Ok.

 

Du skal nå ha lagt til noe som heter Lokal datamaskin-policy. Med denne kan du styre veldig mye når det gjelder brukere/system på datamaskinen din.

 

Trykk på pluss-tegnet ved siden av Datamaskinkonfigurasjon og Windows-innstillinger. Her kan du legge til startup/shutdown-scripts som kjøres når du skrur på/av maskinen.

 

Dobbeltklikk på Oppstart og Legg til. Finn frem bat-scriptet du lagde over. Trykk Bruk og Ok.

 

Du har nå lagt til scriptet til oppstarten av maskinen. Fordelen med denne fremgansgmåten er at det kjører hver gang du starter maskinen. Jeg har selv et lignende script som fjerner alle coocies og temp-filer på maskinen under oppstart.

Lenke til kommentar

Det jeg kunne tenkte meg er noe jeg kan legge inn i en jobb i Altiris slik at dette blir i orden under tankingen av maskinene. Har prøvd å finne triggere for begge installasjonene, men finner bare -s. Dette hjelper jo ikke stort. Ett av programmene det er snakk ok følger med en Intel gfx driver og er et hotkey manager program. Det eneste jeg trenger er egentlig driveren.

 

/Steinih

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...