Gå til innhold

Jan Guillou vekker Carl Hamilton til live i ny bok


Anbefalte innlegg

Dagbladet melder at Jan Guillou vekket Carl Hamilton til live.

 

Dette skjer i hans nye bok: Madame Terror

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Når russere og palestinere sammen skal ned i en høyteknologisk superubåt, angripe Israels havner og endre verdenshistorien - så må de ha en øverstkommanderende fra et tredje land, en som får dem til å samarbeide. Hvis ikke går det ikke, sa forfatteren da Dagbladet møtte ham på bokbad i anledning lanseringen av hans roman «Madame Terror» i går kveld.

 

- Russerne er et fremmedfiendtlig folk, enda mer enn dansker er det. Så deres øverstkommanderende må ha minst viseadmirals grad for å oppnå nødvendig respekt. Han må snakke engelsk og militært russisk flytende. Han bør helst også være innehaver av russiske ordener og kors. Slik er realiteten, og jeg kan ikke skrive mot min egen overbevisning. Så jeg måtte vekke Hamilton til live. Bare han kunne lede ubåten, sier Guillou.

 

Hamilton - som i det romanen starter lever med ny identitet og langt hår i hestehale på et «witness protection program» i USA - oppspores av en gammel kjenning av seg. Nemlig den kvinnelige palestinske brigadegeneralen Mouna Husseini.

 

Husseini bruker to uker på å finne Hamilton, som på grunn av vitnebeskyttelsesprogrammet ikke kan sette sin fot i noe land utenfor USA, uten å bli arrestert.

 

Hun blir overrasket når han svarer ja til oppgaven - for ubåtaksjonen kan sende dem alle i døden. Og oppdraget er - i alle fall pr israelsk og amerikansk definisjon - terrorisme.

 

- Russerne stoler på Hamilton. Og når han kliver ned i ubåten i Murmansk havn

- og midnattssolen glimter i storkorset han bærer på brystet, så blir han hilset slik: «Kamerat admiral Hamilton!», ler Guillou.

 

Jeg må si at dette er bra, når jeg var yngre så leste jeg alle Hamiltonbøkene, jeg måtte også kjøpe den lille blekka som omhandlet hva som kunne ha skjedd hvis Guillou skrev enda en bok i serien.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg har også lest alle Hamilton bøkene og kommer sikkert til å lese denne også, fordet om at jeg tror den ikke kommer til å bli like bra som de tidligere bøkene. Jeg likte ikke de siste bøkene så mye, likte ikke at familien til Hamilton ble drept. Jeg syntes han fortjente å få en lykkelig slutt etter alt det han har vært igjennom

 

Det som undrer med mest md den nye boken er at jeg er ganske sikker på at Mouna Husseini (sp?) ble drept i en tidligere bok (husker ikke hvilken), så jeg lurer på hvordan det er forklart at hun er i live hvis ikke forfatteren bare har glemt den lille om en litt viktige detaljen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 5 uker senere...
  • 2 uker senere...
Det som undrer med mest md den nye boken er at jeg er ganske sikker på at Mouna Husseini (sp?) ble drept i en tidligere bok (husker ikke hvilken), så jeg lurer på hvordan det er forklart at hun er i live hvis ikke forfatteren bare har glemt den lille om en litt viktige detaljen.

7170108[/snapback]

 

'I Hennes Majestets Tjeneste'.....leste faktisk den boka for noen dager siden, og det blir nevnt helt på slutten. Hun ble visstnok "drept" etter å ha havnet i offentlighets lys (sammen med Hamilton forøvrig.....men det ble jo aldri påstått at nyheten kom fra sikre kilder.

 

Men Hr. Guillou har vel sine tricks, for å vekke "de døde" til live igjen. Må se å få kjøpt meg denne nye boka.

 

Har lest hele serien flere ganger. Og sett alle filmene, bortsett fra en mini-tv-film, som visstnok omhandlet rettsaken fra den siste boka eller noe sånt....

Håper noen tar på seg jobben med å filmatisere de 2 siste bøkene. Nok av action og drama å ta av ihvertfall. :D .....en sånn lang tv-serie (noe ala Vendetta) hadde gjort seg.

 

 

Pantera

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...