Gå til innhold

Danskene frykter ny karikaturstrid


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ikke fest, partimøte

7050493[/snapback]

Sommerleir i en ungdomsorganisasjon, for å være nøyaktig. De som har vært på sommerleir, enten det er det ene eller andre partiet, eller andre organisasjoner for den gang skyld, vet hva jeg snakker om. Man tager (her i landet) noen dusin ungdommer, noen som kommer rett fra russefeiring i Kongeparken, noen eldre, noen yngre, og legger dem inn i telt eller hytter, gjerne på en av øyene i Oslofjorden eller på Sørlandet. Med mindre det er KrFs ungdom eller kanskje RU tilsetter man alkohol og resultatet blir som det blir.

 

Dette er en tåpelig affære, men egentlig en ikke-sak. Det er ungdommer som de fleste her på forumet som står bak, i en "privat" setting, og i den grad vi burde omtale det så er det med et "Så vet vi hva de mener om Muhammed."

 

Det betyr ikke at jeg applauderer mangel på takt og tone. Men om de mangler folkeskikk er ikke meg vedkommende, så lenge de gjør det i heimen (eller på sommerleir.) Det er medaljens bakside at ytringsfriheten ikke stiller kvalitetskrav. Det kan den heller ikke gjøre. Gjør man det har man ikke ytringsfrihet lenger, da reguleres den av dem som definerer takt og tone.

 

De av dere som har noen år på baken vil huske BBCs vidunderlige serie med den irske komikeren Dave Allen for 30 år siden. Hans parodier på paven og den katolske kirke burde vært obligatoriske reprisesendinger i et samfunn som tror at dagens Muhammedkarikaturer sprenger noen grenser for hva man kan si om religion. Grensene er sprengt for lenge siden

 

Allikevel er det sikkert nyttig at de sprenges på nytt av og til, så ikke de gror fast igjen...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Eller kanskje det er nettopp det de blir. Avhengig av øynene som ser.

 

Dette er terping på en gammel sak, bildet ble trykket i Folkebladet i tilbake mai, som illustrasjon til en anmeldelse av en tysk bok om Muhammed. Den eneste grunnen til at det nå blir en sak av det er at det nummeret av bladet nå legges ut på web også i PDF format. Da blir spørsmålet: Er bilder av Muhammed som ingen reagerte på når de stod trykket i et blad for 5 måneder siden plutselig verd å lage oppstyr over når samme bladet legges ut på internett?

 

Pågangen har visst fått Folkepartiets server til å knele, så det omtalte nummer av Folkebladet er fjernet og skal visstnok legges opp på en annen server et sted.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...