Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med Telenor nett


Anbefalte innlegg

Har bygd en maskin til fetteren min, og alt funket veldig fint de første ukene. Han fikk spilt på nettet (cs gjennom steam), og han fikk brukt webcam, remote assistance, msn osv.

 

Så dro han på lan og de dreiv å tukla med innstillingene for å få den på nettet, da han så kom hjem fikk han ikke koblet på msn mer. Han hadde internett, men cs, msn, webcam osv funka ikke. Jeg fikset så dette ganske fort ved hjelp av remote assistance, og stilte alt tilbake slik det var i utgangspunktet. Alt fungerte så fint igjen, cs, msn, webcam, osv.

 

Så skjer det veeeldig merkelige. Etter en dag med perfekt nett og maskin, greier maskina plutselig ikke å få kontakt med steam. Webcam funker heller ikke, og når jeg prøver å sjekke maskina hans med remote assistance, funker ikke det heller.

 

Han påstår at det ikke er blitt endret på noe hjemme hos han, og jeg tar en tur hjem til han for å sjekke. Det virker veldig som det er en brannmur som stenger for programmene, men selv om jeg avslutter alle brannmurer og kobler pc'en hans med kabel rett til telenor modemet (vanligvis kobler han gjennom en trådløs ruter), så funker det ikke. Jeg tenkte det kanskje kunne være noe feil med modemet (han hadde et veldig gammelt telenor modem) og fikk telenor til å sende et nytt.

 

Han fikk så den nye ruteren i dag, men det funker allikevel ikke. Internett, msn fungerer. Remote assistance, steam, webcam, ventrilo funker ikke. Han har prøvd å koble med kabel rett til telenor ruteren, istedetfor gjennom den trådløse ruteren, men til ingen nytte. Så vidt jeg vet så stenger ikke en vanlig telenor ruter tilgangen for steam og ventrilo, men det er jo ingen brannmur mellom maskina og sentralen bortsett fra telenor ruteren.

 

Er det noen som har noen ide om hva dette kan skyldes? Jeg har helt gått tom for ideer, og jeg får ikke sjekket det "hands on" siden han bor et stykke unna.

 

Det jeg finner mest merkelig er at alt fungerte veldig fint etter at jeg fikset det første gangen, men så greier den plutselig ikke å opprette kontakt med visse program. Det samme har også skjedd på andre maskiner i huset og det er tilsynelatende ikke noen brannmurer som stenger. All hjelp mottas med takk!

Endret av stekre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De tilfellene jeg kjenner til om denne "servicen" fra Telenor har nedkoblingen funnet sted uten noe varsel hverken før eller etter.

 

...å sjekke web mail kan jo være lurt, men det er langt fra sikkert at nedkoblingen er varslet....

 

Et av problemene er at Telenor kundeservice kanske ikke er informert om nedkoblingen når brukeren i ettertid henvender seg der.

 

Jeg håper virkelig ikke at det er noe slikt som har skjedd her, i såfall kan det ta flere måneder før man blir oppkoblet igjen og må i mellomtiden betale som om linjen fungerer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...