Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvor mye er for langt?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vurderer å kjøpe en audi a4 1,8TQ. Men med de pengene jeg har, så har de ofte gått 170000 km+. Er det veldig langt for en audi fra 1994-1997? Eller kan de gå mye lenger?

 

Om noen har tenkt å klage på valget av bil kan de bare la være å svare. Med mindre de har noen sabla gode argument mot!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En bensin motor begynner å bli sliten rundt 300 000 km (dette varier jo veldig fra bil til bil og hva slags sjåfører som har hatt bilen. Noen bilmerker er kjent for å holde enda lenger (f.eks mercedes motorene)

 

En Diesel kan ofte nærme seg 4-500 000 km før den begynner å bli sliten..

 

Så 170 000... den har ihvertfall mange km igjen mest sannsynlig.

Lenke til kommentar

Sannsynligvis så har den motoren mange kilometer igjen så lenge den får oljeskift når den skal med en bra olje og at registerreima er byttet når den skal. Innmaten på 1,8T er god for opptil 270-280hk før man må begynne å tenke på å forsterke den. En kollega av meg kjøpte seg en 1997 A4 1,8TQ med skinn for 130.000kr hvis jeg ikke husker feil som hadde gått drøye 120-130.000km. Er gjerne andre tinge en selve motoren som går istykker på disse, turbo, slanger, intercooler går ofte istykker(spreker i slanger\ic) lenge før motoren er utslitt.

Lenke til kommentar

Som med alle andre biler, sjekk alt. Vet desverre ikke om noen spesielle feil som a4 er utsatt for, men drivverket skal vel stort sett være skuddsikkert. Hvis den har multilinkunderstell som vw\audi har vært plaget med mye feil, så burde du sjekke at det har vært fikset, vw\audi har byttet dette på garanti på mange. Ellers så har A4 desverre mer feil en snittet, hvertfall hvis man skal stole på diverse bruktbilrapporter.

Endret av trra
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Dersom man først har "forelsket" seg i en bilmodell, er det jo vanskelig å se noe positivt med andre.... Siden du er inne på A4, antar jeg (helt feil, kanskje) at du vil ha en tysk 4-dørs sedan i familiebilstørrelse, og med over middels motorstyrke. Alternativene til VAG er da Opel Vectra og Ford Mondeo, med mindre 4WD er et krav. Vær klar over at du med en gammel 4WD må regne med høyere vedlikeholdskostnader enn en 2WD.

 

Dersom jeg var i samme situasjon, hadde jeg begynt med å sjekke (også for Audi) på bruktbiler i Sverige. Se på siden www.bytbil.com, og velg biler med momsfritak når du søker (mulig du da må velge litt nyere bil). Da får du tilbake svensk moms når du har kjøpt bilen, og norsk moms må du jo betale uansett. Finn ut HK, volum og vekt, samt reg.dato, gå på toll.no og se hva det blir. Sammenlign med priser på finn.no, det kan fort bli noen kroner å spare. Samtidig er det noe jobb med det, og risikoen er også større (glem norsk reklamasjonsrett, bl.a.).

 

Det finnes også andre steder du kan søke, som www.autoscout24.de, men de tyske bilene er ofte uten varmeseter og annet nordisk vinterutstyr. De svenske, derimot, er lik de norske, men har ofte mer motor (pga avgiftene der) og jevnt over mer utstyr.

 

Lykke til!

Endret av Slettet-fsaSP0zV
Lenke til kommentar

det dere sier at rundt 300 tusen er en bilmotor sliten, det er bare svada, om man ser det fra min side. jeg har akkurat kjøpt meg en audi 100 1987 modell som har gått 296 tusen kilometer. motor og gir er helt fint, men understell så må jeg bytte et endeledd og noe bremsedeler.

 

en motor kan være oppbrukt ved 120 tusen kilometer, om bilen har hatt feil eier. men når du skal kjøpe deg en a4, ville jeg sjekket følgende: hør med han om han har hatt noen problemer med turbo. spør om service\vedlikhold. vacuumslanger, etc kan fort morkne på disse bilene, eller ryke, opphengskuler,endeledd er også en svakhet på denne bilen. men motoren i seg selv er en god motor, og med masse deler osv tilgjengelig.

 

lykke til med kjøp!

 

Mvh Morten Lie

Lenke til kommentar
En bensin motor begynner å bli sliten rundt 300 000 km (dette varier jo veldig fra bil til bil og hva slags sjåfører som har hatt bilen.

7007550[/snapback]

det dere sier at rundt 300 tusen er en bilmotor sliten, det er bare svada,

en motor kan være oppbrukt ved 120 tusen kilometer, om bilen har hatt feil eier.

7014298[/snapback]

Hvis du kan lese så står det at det varier veldig fra bil til bil og eier ;)

Endret av trra
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...