Gå til innhold

Hvordan bli stor og sterk?


Anbefalte innlegg

Jeg skal nå begynne å trene på treningsenter og trenger deres tips og råd til hvordan jeg skal trene for å bli stor og sterk fortest mulig. Jeg skal trene 2 eller 3 ganger i uken.

 

alder: 15 år

Høyde: 191 cm

Vekt: 88 kg

 

Jeg vil at musklene skal vises. Sist jeg tok benkpress tok jeg 40 kg :blush: Jeg trenger virkelig deres tips og råd til hvordan jeg kan miste fett og hvordan jeg skal bygge muskler.

 

Kan dere sette opp et treningsprogram på 3 dager hvor dere kan forklare øvelsene?

 

Håper på respons. Mvh Erling

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det eneste som hjelper er perfeksjonisme. Driter du i punkt 10, så er det bare et spørsmål om tid før du også driter i punkt 11. Du presser grensene nedover og til slutt sitter du i sofaen og ikke gjør en dritt. Man må være perfeksjonist for å lykkes. du må begynne med det helt grunnleggende, og det er å slutte å røyke. Slutte å snuse. Slutte å drikke alkohol. Fiks kostholdet. Få i deg vitaminer. Drikk vann. Uten nok vann kan kroppen finne på å nekte å gi ut fett fra fettdepotene. Det samme gjelder med insulin. Insulin utskilles i større eller mindre grad når blodsukkeret stiger. Blodsukkeret stiger uansett hvilken mat du spiser, men det stiger fortere hvis du spiser raske karbohydrater. Insulin forteller kroppen at den ikke får lov å gi ut fett som energi, men at den heller skal lagre fett. Så når kroppen din har insulin flytende i kroppen kan du ikke slanke deg, det er viktig å huske hvis du vil bli kvitt flesk. Hvis du spiser en hamburger, chips og drikker ei brus, så er det ikke sikkert at kroppen din gir ut fett når du jogger like etterpå, for den får ikke lov (pga insulinet) og da bruker den karbohydrater, så når du kommer hjem igjen har du brent bare karbohydrater.

 

Kroppens blodårer er som et transportsystem. Hvis det er rustent så vil du få dårlig effekt av praktisk talt alt du foretar deg. Omega fettsyrer gir deg glatte og smidige blodårer og holder det mettede fettet mobilt i blodårene. Farlig herdet fett trenger vi ikke liggende å ruge i blodårene, få dem i bevegelse og ut av systemet. Yoghurt gir deg god fordøyelse. Det er super viktig, det er i tarmene all mat/vitaminer taes opp i kroppen. Effektiv fordøyelse er bare et stort pluss. Det at du fiser mye er bare et tegn på at kroppen din fungerer.

 

Kostfiber er sunt for hjertet. et sterkt hjerte gir potensiale for mange ting, bl.a handgripping, du må ha et sterkt hjerte for det. Alt er sammensatt og viktig. Så tenk på alt og ikke bare på en eller to ting. Da lykkes du fortere. hehe.

 

Kjøp proteinpulver og kreatinpulver hvis du vil ha fremgang fortest mulig, du sparer mye tid og energi på det. Én til to måneder vil du få se stor fremgang.

 

Når det gjelder flesket ditt, ikke tren bastant og drive med laaaaange kardio-økter, men prøv heller å holde en konsistent linje sånn at du ikke faller ut. :D

Lenke til kommentar
Noen forslag til hvilket proteinpulver og kreatin pulver jeg skal kjøpe?

 

Hvordan skal jeg trene?

 

Hvordan få/holde motivasjonen oppe?

 

Mvh Erling

6981592[/snapback]

Nå finnes det heldigvis dedikerte tråder til alle tre emnene fra før, for det er flere som har samme problemstillingene :)

Lenke til kommentar

*SNIP*

6980873[/snapback]

 

 

Gratulerer, du ødela nettop motivasjonen hans ved å si at man rett og slett må følge en optimal kombinasjon av kost og trening... :ermm:

 

Men, det er litt sannhet i det du sier, selv om jeg er veldig uening i at perfeksjonisme er det eneste som hjelper! Det er likevel viktig at du har et bra fokus på å spise sunt og trene rett og variert.

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Gratulerer, du ødela nettop motivasjonen hans ved å si at man rett og slett må følge en optimal kombinasjon av kost og trening...  :ermm:

 

Men, det er litt sannhet i det du sier, selv om jeg er veldig uening i at perfeksjonisme er det eneste som hjelper! Det er likevel viktig at du har et bra fokus på å spise sunt og trene rett og variert.

 

Lykke til  :thumbup:

6981930[/snapback]

 

Håper ikke jeg ødela motivasjonen, hvis man er så svak for info da skulle man også egentlig ikke vært på internett, for det flyter av "dårlig info" på internett. Må lære seg å skille ut det som er sant og det som er usant. Jeg ser at han vil slanke seg samtidig som han vil bygge muskler, da vil jeg kvotere noe jeg fant på en webside:

 

On avg, 45-60 mins cardio a day won't lose you muscle.

 

Driver man med cardio trening over dette vil det gå utover musklene i for stor grad.

 

I think about 30 minutes cardio a day is the right amount to build muscle most efficiently.

 

It won't work if your goal is to lose your fat and get bigger muscles at the same time. Its a contradiction. To lose weight, you need to burn more calories than you eat. To build muscle, you need these calories to be absorbed by your muscles. Thus, bodybuilders can't avoid getting fat if they want to build muscle. Usually, you can (for example) build 7pounds muscle and gain 2 pounds fat trying to get big, but then you can do a lot of cardio and lose 7 pounds fat and only 2 pounds muscle (better if you continue lifting moderate weights to preserve muscle at dieting season) in the end you'll have gained 5 pounds muscle and lost 5 pounds fat. if you do try to build muscle and lose fat at the same time, the results would be terrible. barely anything would happen. one can spend a lifetime doing the latter and have about the same body, like me.

 

Som det står her så er det umulig å bli kvitt fett og få mere muskler samtidig, for når man slanker seg er man avhengig av et kaloriunderskudd, og da vil ikke musklene få de nødvendige kaloriene for vekst. Og ved muskelbygging er man avhengig av kalorioverskudd. Løsningen er å bygge muskler i en periode, og så kardio en annen periode med vedlikeholdstrening med vekter for å miste minst muskler. Den beste kardioøvelsen man kan gjøre er svømming for der er veldig mange muskelgrupper aktivert og det betyr at man mister minst muskler med kardioøkter. Men har lest at sykling, spinning og jogging også er bra, men svømming ser ut til å være det aller beste.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-105476
Kommer jo ann på hvordan form du er i men, du bør: varme godt opp (feks. tredemølle/spinningsykkel/romaskin etc.) Så bør du trene med vekter som er så tunge at du klarer 15/20 repetisjoner. Min erfaring er at det er det beste. Varier øvelser og tøy godt ut.

7035111[/snapback]

Kjører du over 12 reps går det mest på utholdenhet. Helt i begynnelsen av oppbyggningsfasen, 2-3 uker, kan det være greit å ta litt fler, men fremgangen vil stagnere ganske fort. Du bør kjøre fra 8-12 reps etter det.

Lenke til kommentar
Kommer jo ann på hvordan form du er i men, du bør: varme godt opp (feks. tredemølle/spinningsykkel/romaskin etc.) Så bør du trene med vekter som er så tunge at du klarer 15/20 repetisjoner. Min erfaring er at det er det beste. Varier øvelser og tøy godt ut.

7035111[/snapback]

Kjører du over 12 reps går det mest på utholdenhet. Helt i begynnelsen av oppbyggningsfasen, 2-3 uker, kan det være greit å ta litt fler, men fremgangen vil stagnere ganske fort. Du bør kjøre fra 8-12 reps etter det.

7035347[/snapback]

 

Kjører selv 6 reps og 4 sett, det fungerer utmerket for min del. :)

Lenke til kommentar

Skal du bli større og sterkere, så vil jeg som punkt 1 anbefale deg å spise nok. Spis vitaminer, sjekk ut forskjellige programmer. Tren regelmessig, øv og terp inn basisøvelser (markløft, knebøy, benkpress og militærpress(skulderpress)) I hovedsak så er dette øvelser du burde bli god i før du begynner å bekymre deg for alle de ørten apparatene. Dette er "hovedøvelser" som involverer mye støttemuskler.

 

Spesielt i knebøy og markløft er det viktig å ha inne riktig teknikk før du lesser på med vekter (Hvis du ikke har veldig lyst på korsryggproblemer)

 

Det fins ørten forskjellige programmer som tar forskjellig tid og utføres forskjellig. Noen vil kanksje fungere kanon for deg, andre crap. Selv om jeg har enorm framgang på ett program, så kan du stagnere veldig fort på det. Det er veldig individuelt om ett program fungerer eller ikke.

 

Program du kan se på er f.eks 2split, 3 split, 4 split. fullkroppsprogram, 5x5, doggcrap osv. osv. osv. Her kan du vrake og velge villt. Bare plukk ett som du synes ser bra ut og sett deg som mål å gjennomføre det. Styrke/volum kommer med tiden .. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...