Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Får ikke bootet med ny HK og CPU


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg fikk idag da en ny cpu, E6300 og et nytt HK, Asus P5B-VM. Nå er da alt montert sammen med de "gamle" delene og jeg får ikke lastet opp windows. Jeg har selvsagt formatert partisjonen, og reinstallert windows XP. Dvs. etter at den innstallasjonen som foregår "på" Windows cden var ferdig, ville ikke maskinen laste opp windows fra disken. For at jeg skulle få maskinen til å boote fra cd, slik at jeg kunne sette inn windows på nytt, måtte jeg sette cd-stasjonen først i boot sequence. Dette førte da til at etter windows innstallasjonen sto det bare "Trykk en tast for å starte fra CD-rom." Eller noe slikt da... Når selve harddisken stod først i sequence, ville ikke maskinen boote fra noe som helst. Det vil den heller ikke i ettertid av innstallasjonen. Jeg har forsøkt å installere windows på nytt uten hell. Under oppstart kommer jeg da altså ikke lengre enn til bootscreen. Nå er jeg veldig desperat, ettersom ByLan starter imorgen og jeg trenger pcen til det. Noen som har en anelse hva jeg kan gjøre? Jeg er evig takknemmelig for hjelp her.

 

 

Med vennlig og frustrert hilsen EvenBL.

Endret av Ev1BL
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja da skjer ingenting.. på samme måte som når den prøver å boote. Den blir bare stående.

 

Jeg forsøkte å innstallere windows på en annen disk jeg har her, og det som var litt rart var at før jeg innstallerte windows på den, kunne maskinen boote den, men ikke etter.

 

Takk for svar hittil.

Lenke til kommentar

For meg høres det ut som installasjonen ikke har gjort seg ferdig. Dette kan tyde på at du har noe som forstyrrer installasjonen slik at den stopper opp. Har hatt samme type problem selv og da var det minnet som feilet. Sett bios til safe settings og prøv å installere på nytt. Etterpå (hvis det går bra) kan du sette bios tilbake.

Lenke til kommentar

Ja jeg har brukt den versjonen flere ganger før. Windows innstalasjonen får forsåvidt gjort seg ferdig, dvs den får formatert ferdig og jeg kommer til siden hvor jeg blir bedt om å fjerne en eventuell diskett før maskinen restarter seg.

Edit: Min bios har ikke noen safe function så det kan jeg ikke bruke.

Endret av Ev1BL
Lenke til kommentar

det kan hende bios må oppdateres.

jeg husker jeg og en kamerat hadde dette problemet.

dog, dette var pga. at vi brukte sata hdd, og det var noe krøll med restartinga, og boot til sata med den bios versjonen han hadde.

 

for å teste ram, så kan du jo kjøre memtest 86, det er jo bare å legge ut på en diskett eller å svi ut på en cd.

Lenke til kommentar
Ja jeg har brukt den versjonen flere ganger før. Windows innstalasjonen får forsåvidt gjort seg ferdig, dvs den får formatert ferdig og jeg kommer til siden hvor jeg blir bedt om å fjerne en eventuell diskett før maskinen restarter seg.

Edit: Min bios har ikke noen safe function så det kan jeg ikke bruke.

6961519[/snapback]

Etter det skal maskinen reboote fra HD og finne all hardware som maskinen har. Det er her noe går galt. Hvilken type maskin har du?

Lenke til kommentar
Hei!

 

Jeg fikk idag da en ny cpu, E6300 og et nytt HK, Asus P5B-VM. Nå er da alt montert sammen med de "gamle" delene og jeg får ikke lastet opp windows. Jeg har selvsagt formatert partisjonen, og reinstallert windows XP. Dvs. etter at den innstallasjonen som foregår "på" Windows cden var ferdig, ville ikke maskinen laste opp windows fra disken. For at jeg skulle få maskinen til å boote fra cd, slik at jeg kunne sette inn windows på nytt, måtte jeg sette cd-stasjonen først i boot sequence. Dette førte da til at etter windows innstallasjonen sto det bare "Trykk en tast for å starte fra CD-rom." Eller noe slikt da... Når selve harddisken stod først i sequence, ville ikke maskinen boote fra noe som helst. Det vil den heller ikke i ettertid av innstallasjonen. Jeg har forsøkt å installere windows på nytt uten hell. Under oppstart kommer jeg da altså ikke lengre enn til bootscreen.  Nå er jeg veldig desperat, ettersom ByLan starter imorgen og jeg trenger pcen til det. Noen som har en anelse hva jeg kan gjøre? Jeg er evig takknemmelig for hjelp her. 

 

 

Med vennlig og frustrert hilsen EvenBL.

6960353[/snapback]

 

Har du satt partisjon C:\ Aktiv.? :hmm:

Lenke til kommentar

Så du gjorde slik:

 

Satte cd-rom som første boot i BIOS.

Bootet Windows- CD

Trykket F6 og la inn SATA-drivere fra diskett.

Formaterte Harddisk i Windowsinstallasjonen.

Fullførte hele installasjonen.

Omstart

 

SÅ vil den ikke boote fra harddisk?

 

 

Kanskje du kan prøve å boote fra windows-cd igjen, legge inn SATA-drivere på nytt, så istedet for ny installasjon velger du å finne den gamle, reparere den og SÅ boote på nytt. SLIK :)

 

 

Du har ikke 2 like harddisker med like navn og velger feil HD i bootsequence?

 

Troubleshoot Hardware-problems

Endret av brazir
Lenke til kommentar

Jeg har ikke lagt inn noen sata drivere. Dette fordi jeg trodde det ikke var/er nødvendig. Ikke har jeg diskettstasjon heller. Men ellers gjorde jeg slik du sa.

 

Kan oppsummere det.

Lynnedslag i forrige HK -> Nytt HK og CPU -> Montert sammen ->startet opp først uten ny innstallasjon -> Da bootet disken(e) - La inn windows cden, men ingenting skjedde -> Satte CD-stasjon som første boot -> Da bootet den fra windows cden, g jeg fikk innstallert og formatert -> restart, men feilet å boote fra harddisk -> den blir bare stående med en blinkende -

 

 

Jeg har forsøkt å ha Hdd som første boot, og manuelt velge cd som boot under oppstart, men med samme resultat.

 

Jeg har ikke to like disker, og det er lett å skille dem ved navnene.

 

Hjeelp :cry:

Lenke til kommentar

Merkelig!

 

(Må jo strengt tatt ha SATA drivere ellers vil ikke BIOS finne harddiskene dine.) Prøv og installer de lell du gitt. Verdt det, tar ikke lang tid.

 

 

Jeg får i alle fall IKKE gjort noe som helst FØR jeg har installert SATA-drivere. Finner ganske enkelt ikke noen av harddiskene.

 

 

Kanskje SATA drivere fra den andre installasjonen du hadde virket delvis med HK'et du har nå slik at etter du hadde formatert lå driverne i minne, men ble slettet etter reboot? lol (vill forklaring, men i teorien så ........... :no: )

 

 

 

ok, gir opp. Nok famling :dribble:

Endret av brazir
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...