Gå til innhold

Dell D520 (sparte kr 7784) - Kan brukes til spill?


Meth

Anbefalte innlegg

Jeg skulle ha en ny bærbar PC til skolebruk og den måtte innfri følgende kriterier:

1. Ha en god skjerm for tekst

2. Ha lang batterilevetid

3. Må kunne tåle litt

 

Jeg endte opp med en Dell D520 da den skal ha en god 15" XGA skjerm. Jeg ønsket ikke widescreen eller høyere oppløsning da dette bare gjør at tekst blir mindre (trist at 4:3 formatet er på vei bort). Den har også ekstremt lang batterilevetid hvis jeg benytter begge batteriene (tipper 10 timer +). Latitude serien tåler også en del, og har søl-sikkert tastatur (noe jeg antagelig vil trenge). Til slutt er den også 100% kompatibel med Vista.

 

Men spørsmålet mitt er; Kan den brukes til spill?

Jeg skal ikke spille ofte, og jeg trenger ikke å bruke de høyeste innstillingene (grafikk etc). Når jeg er hjemme, skal jeg koble den til en 17" CRT-skjerm (1024x768). Jeg kan sikkert prøve selv (som sikkert noen tenker nå), men i stedet for å kjøpe et spill som ikke fungerer skikkelig (og tape de pengene), ønsker jeg råd om hvilke spill jeg eventuelt må holde meg unna f.eks.

 

Dell Latitude D520 konfigurasjon:

- Skjerm: 15" XGA

- Prosessor: Intel Core Duo T2400 (1,83 GHz)

- Minne: 2048 MB RAM (2x1024MB)

- Harddisk: 120 GB SATA (5,400 rpm)

- Batteri Primært: 6 Cell 56WHr LI-ION

- Batteri Sekundært: Li-Polymer 48WHr (settes inn der DVD brenneren er)

- Garanti: 3-års "Onsite Service with Next Business Day Response"

- OS: XP Professional

- Ellers som standard..

 

Studentpris: kr 10.431,- (inkl. mva og frakt)

Fullpris: Kr 18.215,- (inkl. mva. og frakt)

Sparte kr 7.784,- (Dell må tjene mye på fullprisene sine)

 

Jeg har ikke fått den enda, den har ikke kommet i produsjon engang. Jeg bestilte den 1/9 og forventet levering er ikke før 18/9 :cry:

Endret av Meth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utifra det jeg kan se på spesifikasjonene hos Dell, så har Latitude 520 bare integrert Intel-grafikk og ikke et dedikert skjermkort, dette gjør at du nok ikke kan spille de nyeste spillene på de beste innstillingene og 3D ytelsen er ganske lav. Den integrerte brikken er veldig fin til vanlig kontorbruk, men for krevende spill kommer den fort til kort, men du kan jo prøve, bare sett ned oppløsning og slå av alt av spesielle effekter :-)

 

Når det gjelder prisen du betaler, så la jeg merke til at Dell tar svært mye for minneoppgraderingen, det er der de prøver å tjene litt, men de som er litt inne i IT kjøper evt slike brikker løst til en brøkdel av prisen og monterer selv :-)

 

Lykke til med PC'en :-)

 

Arcade

Lenke til kommentar

Ja, det glemte jeg å skrive. Den har integrert Intel GMA950 skjermkort. Så du antar at jeg kan spille de fleste spill på markedet, bare jeg skrur ned alt av effekter? Oppløsningen kommer nok ikke til å bli høyere enn 1024x768.

 

Jasså, de tar mye for minneoppgraderinger. Jeg betalte kr 1.112,- for å oppgradere fra 1024 til 2048 MB RAM. Tipper de også tar seg veldig godt betalt for den 3-års garantien også. Hvis PC'n er så solid som de sier, er det neppe mange som bruker den. Fullprisen på den garantien er over kr 2.000,-

Lenke til kommentar

GMA950 er bedre enn du tror, og de fleste spill kan kjøres på litt lavere oppløsning. Kortet klarer drøyt 4000 poeng i 3DMark01, for de som vet hvor my det er. Hva slags spill kommer du til å spille?

 

Anbefaler på det varmeste å avbestille og heller velge SXGA+-skjermen (1400x1050) på D520. Denne skjermen er en ren nytelse å se på, og oppleves som den mest riktige på en 15" 4:3 skjerm

 

(...og er helt enig med deg i at det er synd 4:3-formatet er på vei bort).

Endret av ventle
Lenke til kommentar

Her er det delte meninger, kan man si :)

Jeg kunne tenke meg å kjøpe Half-Life 2, Civilization IV og Dreamfall i første omgang.

 

1400x1050 høres for meg litt voldsomt ut. Jeg bruker til vanlig en 17" 4:3 med 1024x768 oppløsning og det synes jeg er akkurat passe når jeg skriver og leser (bl.a. Word og Internett). Ikke det at jeg ser så dårlig :) men jeg liker at tekst er så stor at jeg ikke blir sliten i øynene etter lang tids lesing/skriving.

 

Er det noen kvalitetsforskjell mellom XGA og SXGA+, bortsett fra oppløsningen, på D520'n?

Lenke til kommentar
GMA950 er bedre enn du tror, og de fleste spill kan kjøres på litt lavere oppløsning. Kortet klarer drøyt 4000 poeng i 3DMark01, for de som vet hvor my det er. Hva slags spill kommer du til å spille?

6800782[/snapback]

 

4k i 3DMark01 er ikke særlig mye. Tror jeg hadde rundt 10k med XP1800 og GF 3 eller 4, med mindre jeg husker helt feil.

 

HL2 er nok bare å glemme. Quake 3 og spill fra den tidsperioden skulle vel gå greit. Et alternativ kan jo være å kjøpe en litt billigere laptop for studentarbeid (Elkjøp har en til 4000kr) og så bruke resten av pengene på en stasjonær-PC. For 6000kr får du en PC + LCD-skjerm som klarer langt over 4k i 3DMark01.

 

Eller, du kan gjøre som meg.. snappe opp en brukt laptop på Finn/QXL. Fant en med 1.8GHz, 1GB RAM og Radeon 9700 for 5500kr.

Lenke til kommentar

Nå er den bærbare i all hovedsak beregnet til studentarbeid, og jeg har en stasjonær PC stående hjemme selv om den ikke er den kraftigste (har også Gamecube og XBOX). Hadde bare vært kjekt å kunne ta med seg noen spill på tur. Da dropper jeg altså HL2.

 

Tror jeg står over PC'n fra Elkjøp, ellers takk :)

 

På sikt kanskje jeg oppgraderer hjemme-PC'n min, men min fantastiske 17" CRT-skjerm (Hitachi CM620ET, 100hz, 0,2mm) bytter jeg ikke ut før den ryker. LCD skjermer har et altfor oppskrytt rykte. Jeg har enda ikke sett en LCD skjerm som har et like godt bilde (kontrast, innsynsvinkel, fargegjengivelse etc.) som en god CRT skjerm. Eneste ulempen er at de veier mye (min veier 18kg), at de tar stor plass og ikke fullt så rolig bilde. Dessverre er også gode CRT-skjermer vanskelig å få tak i.

Lenke til kommentar

HL2 vil nok ikke være mulig nei, men GMA950 skal faktisk være i stand til å kjøre wov. Det er riktig at 4k ikke er spesielt mye, MEN det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med ett stasjonærkort med dedikert minne, som er en helt annen divisjon, og det er i hvertfall ikke sant at du skal være heldig om du får spilt noe som helst på dette kortet.

 

Har ikke vært borti XGA-skjermen på d520, kun SXGA+, men har vært borti en del andre bærbare med XGA-skjerm og er ikke i tvil om hva jeg selv ville valgt. Det vil naturligvis føles svært uvant om du hittil har brukt en 17"er med XGA-oppløsning...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...