Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan koble til ny spiller i gammel bil


lysbryter

Anbefalte innlegg

Jeg skal skifte ut den gamle CD-spilleren i bilen min med en nyere, men tilkoblingene er ikke akkurat kompatible.

 

Jeg husker at jeg kjøpte noe ISO-greier da jeg skulle sette inn den samme spilleren i min forrige bil, men dette er ikke mitt felt av ekspertise, og jeg har åpenbart glemt hvordan dette henger sammen - siden jeg jo skriver dette innlegget her.

 

Jeg har lagt ved bilder av tilkoblingene på den nye og den gamle spilleren her.

 

Det er jo ikke så vanskelig å skjøte ledninger med kabelbroer, men hvordan vet jeg hvilke ledninger som skal hvor? Og hva må jeg kjøpe på biltema for å få satt i den nye spilleren?

 

Edit: Bilen er en Audi 80 1987, og den "nye" spilleren min er for øvrig en Pioneer DEH-1330R, mens den gamle er en eldgammel Pioneer, om det skulle ha noe å si i det hele tatt.

Endret av lysbryter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger i og for seg bare å koble de riktige kablene til de riktige portene på ISO kontakten. Jeg har en golf-95 som jeg skulle montere CDspiller i. Kjøpte en ISO-tilkobling, der det stakk ut ledninger som jeg kunne skjøte på. Ledningene var veldig enkelt merket, med "Front left", "Front right", "Back left" osv...... Det eneste du trenger å gjøre da er å skjøte de ledningene sammen med de ledningene som kommer fra høyttalerene dine. Hele jobben tok underkant av en halvtime.

Lenke til kommentar

Så jeg trenger ikke kjøpe noe annet enn den ISO-kontakten jeg allerede har (jfr. bildene)?

 

Skal jeg bare klippe av den kontakten som sitter i spilleren da? Men hvordan vet jeg hvilke ledninger som skal hvor? Jeg ser jo at det er noen felles farger som går igjen i det minste, men jeg aner ikke hva virvaret av ledninger som sitter i spilleren nå er til. De er ikke akkurat godt merket... :/

Endret av lysbryter
Lenke til kommentar

Med et voltmeter og litt skruing på fader og balanse skulle du iallefall få på plass hvilke av de fire grønne til venstre på gammelspillern er til hvilke høyttalere.

Å finne ut hva som er hva av strøm og jord er rimelig enkelt da strømledninga har en sikring på seg. Den blå ledninga går vel til tenninga om jeg ikke tar for mye feil...

 

Igjen - et voltmeter vil gi deg svaret om du måler over kretsen idet du vrir om nøkkelen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...