Gå til innhold

Hvordan lage vin?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

20 liter vann, 100 grader. skru av plate. hel i 5 kilo sukker.

avkjøl. legg i gjerne stavmixet frukt, grønne epler. minst mulig e-stoffer.

2 kilo grønne epler kansje.

så oppi med gjær. rist kraftig de første 3 døgnene.

la stå. rist 1 gang daglig.

2/3 uker.

tilsett gjærstopp. rist kraftig utoverdagen.

la det synke et par. dager. trakt ut i ny beholder.

legg i klarningsmiddel. la det ligge en god stund.

trakt ut i ny beholder så har du ferdig vin.

 

vær nøye så du aldri får bunnslam i vinen.

rist vinen nøye. vær obs med temperaturen. 30 grader i rommet til vin.

du kan godt fordele gjær til vin over 2 sett 2/3 og 1/3 med fra få dager til 1 ukes mellomrom. prøv unngå å tilsett for mye parfyme, fargestoffer, e-stoffer. når vinen er ferdig ha 5-10 grader på lagring.

 

kast gjerne noe treverk av rett sort i vin dunken. sammens med smakstilsettingen.

 

er litt i tvil om sukker mengde.

 

bruk gjerne 2 måneder på å lage vinen. da kan du få veldig bra resultat. selv om det er 5 dagers vin.

 

ha en slange med lås på. et glass med rent vann og en mindre bøtte til å spytte i for hvergang. bruk gjerne hageslange for rens.

Endret av pizzafordi
Lenke til kommentar

http://www.brygging.net/phpBB2/index.php?s...f8a4e0eda35db1f

 

pizzafordi: Er jo ganske mye mer arbeid å lage vin fra grunnen av, enn å kjøpe ferdig pakker, som ofte blir mye bedre og :)

Du kan kjøpe den vinen på europris, men finnes mange mye bedre typer å få tak i ;)

Brygge utstyret på europris er godt nok, men se på den sia så finner du komplette "begynner" sett man kan kjøpe for noen hundre kroner ink. alt :)

Lenke til kommentar

Det letteste blir da å kjøpe slik ferdig sett på europris.

anbefaler da fersken eller ja hva var det.

 

Er med oppskrift og hva man trenger i noen gjær pakker.

 

Men ingenting er bedre en eplevin som er laget fra grunnen, blir sterk også 21% hvis man er flink.

Endret av halnes1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...